DOLAR 32,2588
EURO 35,0619
ALTIN 2.467,59
BIST 10.319,96
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Antalya 24°C
Az Bulutlu
Antalya
24°C
Az Bulutlu
Cum 25°C
Cts 27°C
Paz 27°C
Pts 28°C

Mesire alanı ne olacak ?

AK Parti İl Başkanı Ali Çetin, Manavgat İlçe Teşkilatı’nda basın toplantısı düzenledi. Manavgat İlçe Başkanı Ahmet Ali Erol, parti yöneticileri ve partililerin katıldığı toplantıda konuşan İl Başkanı Ali Çetin, Boğaz bölgesinde bulunan mesire alanının Manavgat halkının elinden alınacağı iddialarıyla ilgili açıklama yaptı. 

A+
A-


Ak Parti Manavgat İlçe Teşkilatı’nda, ilçe belediye başkanı CHP’li Şükrü Sözen’in geçen 23 Eylül’de Mesire alanının Manavgat halkının elinden alınacağı iddiasıyla gerçekleştirdiği basın açıklamasına cevap verildi. Düzenlenen basın toplantısına Ak Parti Antalya İl Başkanı Ali Çetin, Manavgat İlçe Başkanı Ahmet Ali Erol, partinin yöneticileri ve partililer katıldı.

ARA REKLAM ALANI

‘Manavgat Belediyesi bölgeyle ilgili hiçbir çalışma yapmamış. 11 senedir hep kağıt üzerinde kalmış’


Ak Parti Antalya İl Başkanı Ali Çetin, kendisinin ilçe belediye başkanlarının açıklamalarına veya suçlamalarına cevap vermek gibi bir alışkanlığı olmadığını ancak Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen’in yaptığı açıklamada ilçe sınırları dışına çıkarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a, hükümetin bakanlarına ve Ak Parti’ye yönelik çeşitli ithamlarda bulunduğunu söyledi. Be nedenle kendisinin cevap vereceğini anlatan Başkan Çetin, “Bakanlığımız, Şükrü Sözen’in bahsettiği 254 dönümlük araziyi Manavgat Belediyesi’ne 2012 yılında tahsis etmiş. 2016’ya kadar hiçbir işlem yapılmamış. Önce doğal park olarak yapılan tahsisi belediye tarafından eğlence merkezi olarak düzenlenmek istemiş. Bakanlıkta bu konuda Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ve Orman Bakanlığı’ndan görüş istemiş. Çevre Şehircilik Bakanlığı, bölgenin doğal SİT alanı olduğu, Tarım ve Orman Bakanlığı’ da eğlence merkezi yapılması durumunda bölgenin doğal dokusunun bozularak orman vasfının yitireceğini belirterek karşı çıkmış. Bu gelişmeler olurken Manavgat Belediyesi bölgeyle ilgili hiçbir çalışma yapmamış. 11 senedir hep kağıt üzerinde kalmış” dedi.

‘İlk defa duyanlar sanki bahsedilen bölgeyi kamyona yükleyip götürecekler zannedecek. Öyle bir şey yok’


Belediye Başkanı Şükrü Sözen’in ‘Manavgat değerlerini elimizden alıyorlar’ ifadesini hem talihsiz hem de yakışıksız bulduğunu söyleyen Ak Parti İl Başkanı Ali Çetin, “Şükrü Sözen öyle ifadelerde bulundu, ilk defa duyanlar sanki bahsedilen bölgeyi kamyona yükleyip götürecekler zannedecek. Öyle bir şey yok. Bakanlık, Manavgat Belediyesi’nin tahsis edilmesine rağmen hiçbir işlem yapmadığı kendi yerine sahip çıkıyor” dedi.

Manavgat halkının menfaatlerini en iyi biz koruruz


Ak Parti İl Başkanı Çetin; “254 dönüm alan içerisinde yer alan 18 dönümlük halkın kullanımında olan mesire alanını vatandaşlar yine kullanmaya devam edecek” diye konuştu. Şükrü Sözen’in iddialarının seçim öncesi hezeyanlar olduğunu söyleyen Başkan Çetin, “Biz Manavgat halkı için 2 milyon 500 bin metrekarelik alanda millet bahçesinin proje çalışmasını yapıyoruz. En iyi şekilde kullanmalarını sağlamak için. 254 dönümün, hatta bu 254 dönümün içinde yer alan 18 dönümlük alanı mı sakınacağız. Manavgat halkının menfaatlerini en iyi biz koruruz” dedi.

‘Yüzlerce ağaç kesilecekti’


Ak Parti Manavgat İlçe Başkanı Ahmet Ali Erol’da toplantıda yaptığı konuşmada, Manavgat Belediyesi’nin doğal park olarak yapmak için bakanlıktan aldığı yeri daha sonra eğlence merkezine çevirdiğini belirtti. Başkan Erol, “İçerisinde devasa Aqua park, çeşitli yapıların olduğu eğlence merkezi için yüzlerce ağaç kesilecekti. Bu projeye hem Çevre ve Şehircilik Bakanlığı hem de Tarım ve Orman Bakanlığı karşı çıktı. Manavgat’ın doğasının bozulmaması için” dedi. Başkan Erol, Sorgun Millet Bahçesi’nin proje çalışmasına ise Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından devam edildiğini kaydetti.

YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.