DOLAR 32,1989
EURO 34,9906
ALTIN 2.511,64
BIST 10.739,57
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Antalya 32°C
Açık
Antalya
32°C
Açık
Sal 27°C
Çar 26°C
Per 30°C
Cum 29°C

Günün Bülteni- 10.05.2024

Hafta içinin son gününde Antalya’da öne çıkan gelişmelerimiz şöyle.

ARA REKLAM ALANI
  • Antalya’da Corendon Airlines’a ait Köln – Gazipaşa uçuşunu gerçekleştiren uçağın iniş sırasında ön tekeri patladı. Uçaktaki yolcular tahliye edildi. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’ndan yapılan açıklama da, “Corendon Airlines’e ait Köln-Gazipaşa uçuşunu gerçekleştiren B738 tipi uçağın piste inişini müteakip lastiğinin patladığı ve ön dikmesinin hasar aldığı, pistte kalan uçaktaki 4’ü çocuk, 188 yolcu ve 8  mürettebatın uçaktan tahliye edildiği, Yolcularda herhangi bir yaralanma durumu meydana gelmemiştir ” denildi. 

  • İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya ile Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı’nın himayelerinde Tarım ve Orman Bakanlığı ev sahipliğinde Antalya Valisi Hulusi Şahin ile birlikte 23 İl Valisinin katılımıyla 2024 Orman Yangınlarıyla Mücadele Hazırlık Toplantısı Ankara’da gerçekleştirildi.Toplantıdasunum esnasında, Antalya’nın Döşemealtı ilçesinde tatbikat amaçlı kontrollü yangın çıkartıldı. Yangına müdahale için yapılacak planlama, “Yangın Yönetim Merkezinden” yönetildi. Yangın başarı ile kontrol altına alındı.

  • Antalya İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, Finike ilçesinde gerçekleştirdiği “Akdeniz’in İncisi Zeytin, Finike’de Yeşilleniyor” projesi kapsamında dağıttığı zeytin fidanlarının kontrolünü gerçekleştirdi. Proje kapsamında çiftçilere zeytin bahçesi bakımı, budama ve genel bilgiler verildi. Eğitimlerle  bölgenin zeytin tarımını geliştirmek amaçlanıyor.

  • Tatillerini geçirmek üzere Antalya’da bulunan ve kentte yerleşik olarak ikamet eden Ruslar, 9 Mayıs Zafer Bayramı’nı kutladı. Kutlamalarda Rus çocuklar gökyüzüne beyaz güvercin bıraktı. Rusya’nın Antalya Başkonsolosluğu tarafından düzenlenen 9 Mayıs Zafer Bayramı kutlamalarına Antalya Vali Yardımcısı Mustafa Hulusi Arat’ta katıldı.

  • Türkiye’nin önde gelen ticari yük ve kruvaziyer limanı QTerminals Antalya Limanı, 198 metre uzunluğunda 32 bin 477 bin grostonluk Seabourn Quest isimli kruvaziyer gemisini ağırladı. Turistler, Antalya’nın tarihi ve turistik yerlerini gezdi, alışveriş yaptı ve yöresel lezzetleri tatma imkanı buldu. 450 yolcu ve 330 mürettebatın bulunduğu gemi gümrük işlemlerinin ardından limandan ayrıldı.

  • 10-16 Mayıs Engelliler haftası bugün başlıyor, ENGELLİLER Haftası kapsamında Antalya’daki bir emlak şirketi çalışanları, Beyaz Baston Görme Engelliler Derneği üyeleriyle etkinlik düzenledi. Etkinlikte firma çalışanları gözlerini siyah kurdeleyle kapatıp yürüdü.

  •  U19 Elit A Ligi Yarı Final maçları bugün Antalya’da oynanacak. Yılport Samsunspor Galatasaray ile bugün saat 17.00’de karşı karşıya gelecek. Trabzonspor ile Fenerbahçe arasındaki yarı final maçı ise saat 20.00’de başlayacak. Karşılaşmalar Antalya’nın Manavgat ilçesinde Arslan Zeki Demirci sahalarında oynanacak.

Pazartesi görüşmek üzere…

YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.