DOLAR 32,2020
EURO 35,0069
ALTIN 2.504,53
BIST 10.643,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Antalya 26°C
Parçalı Bulutlu
Antalya
26°C
Parçalı Bulutlu
Pts 28°C
Sal 28°C
Çar 27°C
Per 30°C

Antalya Bülten- 08.05.2024

A+
A-

Günaydın, Antalya’da son 24 saatte öne çıkan gelişmelerimiz şöyle;

ARA REKLAM ALANI

  • Antalya Valisi Hulusi Şahin, Antalya Ticaret Borsasının (ATB) Zeytinpark’ta düzenlediği Kent Buluşmaları Toplantısı’nın konuğu oldu. Şahin, Antalya Ticaret Borsası tarafından 20 yıllığına kiralanan Zeytinpark’ın imar planında değiştirilmesi konusunda çağrıda bulundu. Şahin, “Burayı bir imar faaliyetiyle yeşil alan olarak yazalım, sabitlensin ve bu mesele bitsin. Son kaleyi kurtaralım. Zeytinpark’ı yeşil alan olarak mühürleyelim” dedi.
  • Alanya Ticaret ve Sanayi Odası (ALTSO) Başkanı Eray Erdem, ALTSO öncülüğünde Alanya Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne yapılacak olan yoğun bakım ünitesi için Antalya Valisi Hulusi Şahin ile protokol imzaladı. Antalya Valisi Hulusi Şahin, yoğun bakım ünitesinin yapımını üstlenen Başkan Erdem’e teşekkür ederek, “İnşallah hızlı bir şekilde yoğun bakım ünitesini hastanemize kazandıracağız” dedi.
  • Antalya’nın Elmalı ilçesinde geçen yıl yaşanan ciddi kuraklığın ardından kış aylarındaki yağışlarla yeniden su tutan Avlan Gölü, yağışlardaki düşüşe bağlı olarak yeniden kurumaya başladı. Bölgede uzun yıllar yaban hayatı ve kuş gözlemciliği yapan Ömer Harpcı, “Adına ister küresel ısınma diyelim, ister kurak geçen bir mevsim, sonuç değişmiyor. Yağışsız geçen bir kış mevsiminin kaçınılmaz sonu adım adım yaklaşıyor.” dedi.
  • Antalya Gazipaşa’daki bir camide son 20 gün içinde 3 farklı yılan bulundu. Akşam ve yatsı namazı vakitlerinde fark edilen yılanlar yakalanarak doğal ortamlarına bırakıldı.
  • Antalya’nın Manavgat ilçesinde 9´uncusu düzenlenen Uluslararası Side Dans ve Müzik Festivali, kortej yürüyüşü ve dans gösterileriyle başladı. Festivale  7 ülkeden 780 dansçı katılıyor. Festival bu akşam sona erecek.
  • Antalya Devlet Opera ve Balesi (DOB), “Giselle” balesini sanatseverlerin beğenisine sunacak. Antalya DOB’dan yapılan açıklamaya göre, romantik bale türünün en önemli eserlerinden biri kabul edilen Giselle, 9,11 ve 14 Mayıs’ta saat 20.00’de Haşim İşcan Kültür Merkezi’nde sahnelenecek.
  • Pink Martini Antalya’da sevenleriyle buluştu. ABD’li müzik grubu Pink Martini, Antalya’nın Serik ilçesi Belek turizm merkezinde bulunan bir otelde gerçekleştirilen konserde , müzikal tarzını ve enerjisini Türk ve yabancı dinleyicileriyle buluşturdu.
  • Tekerlekli Sandalye Dünya Takımlar Tenis Şampiyonası Antalya’da başladı. 21 ülkeden 44 takımın katıldığı ve 140 sporcunun mücadele edeceği şampiyona, 12 Mayıs’ta sona erecek.

Yarın görüşmek üzere.

ETİKETLER: ,
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.