DOLAR 32,9449
EURO 35,7631
ALTIN 2.529,53
BIST 10.891,42
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Antalya 38°C
Açık
Antalya
38°C
Açık
Paz 38°C
Pts 38°C
Sal 37°C
Çar 35°C

Antalya Bülten- 14.05.2024

Günaydın, Antalya’da son 24 saatte öne çıkan haberlerimiz şöyle;

ARA REKLAM ALANI
  • Antalya’da tarihi eserlerin restorasyon çalışmaları hız kazandı.Antalya Valiliği Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü tarafından yürütülen restorasyon projeleri kapsamında, şehrin farklı bölgelerinde bulunan tarihi yapılar yeniden eski ihtişamlarına kavuşturuluyor. Son dönemde başlatılan çalışmalarla birlikte, birçok tarihi eser restore edilerek ziyarete açılmaya hazırlanıyor. Restorasyon çalışmaları arasında öne çıkanlar arasında Kaleiçi’ndeki tarihi evler, Antalya Müzesi, Yivli Minare, Hadrian Kapısı, Perge Antik Kenti ve Aspendos Tiyatrosu gibi önemli yapılar bulunuyor. 
  • Antalya su tüketiminde Türkiye 4.sü. ASAT (Antalya Su ve Atık Su İdaresi Genel Müdürlüğü) abone, su tüketimi ve cezalarla ilgili 2023 verilerini paylaştı. Şebeke suyunun Antalya’da en çok tüketildiği alansa turizm. Su Tüketiminin Beşte Birini Oteller kullanıyor. Antalya’nın en fazla su tüketen ilçeleri Muratpaşa ve Kepez, çevre ilçelerdeyse Manavgat ve Alanya. En az su tüketen ilçeyse İbradı. 
  • Antalya’nın Konyaaltı ilçesi Gökdere Mahallesi yakınlarındaki ormanlık alanda dün, henüz bilinmeyen nedenle yangın çıktı. Yangına, Antalya Orman Bölge Müdürlüğüne ait 1 helikopter, 4 arazöz, 1 ilk müdahale aracı ve çok sayıda orman işçisi ile müdahale etti. Orman yangını, ekiplerin havadan ve karadan yaklaşık 2 saatlik müdahalesiyle kontrol altına alındı. Yangında 2 dönüm alan zarar gördü.
  • Türkiye Deri Konfeksiyoncuları Derneği tarafından düzenlenen prestijli Deri ve Kürk Modası (Leather&Fur Fashion) Fuarı, bu yıl Antalya’da gerçekleştirilecek. Fuar, hem yerli hem de yabancı olmak üzere 1300’den fazla alıcıyı bir araya getirecek. Fuar, Antalya’nın gözde turistik beldesi Belek Turizm Merkezi’nde 16-19 Mayıs tarihleri arasında gerçekleştirilecek.
  • ANTALYA’nın Korkuteli ilçesinde Gençlik Haftası etkinlikleri kapsamında öğrenciler, öğretmenler ve halkın da katılımıyla şehir içi bisiklet turu düzenlendi. Şehitler Anıtı meydanında başlayan tur 5,5 kilometre sonunda 100’üncü Yıl Atatürk Stadında sona erdi.
  • Antalya Devlet Opera ve Balesi, “Giselle” balesini bu sezon son kez bugün sanatseverlerle buluşturacak. Antalya DOB’dan yapılan açıklamaya göre, romantik bale türünün önemli eserlerinden biri kabul edilen “Giselle”, Bugün saat 20.00’de Haşim İşcan Kültür Merkezi’nde sahnelenecek.
  • ANTALYA Devlet Tiyatrosu’nun ev sahipliğinde bu yıl 14’üncüsü düzenlenecek ‘Devlet Tiyatroları Antalya Uluslararası Tiyatro Festivali’nin hazırlıkları sürüyor. Festival, 17 Mayıs Cuma akşamı İspanya Tiyatrosu’nun sahneleyeceği eserle başlayacak.
  • U19 Elit A Ligi finalinde Trabzonspor ile Samsunspor Manavgat Arslan Zeki Demirci stadyumunda karşı karşıya geldi. Yılport Samsunspor’u 3-2 yenen Trabzonspor 2023-2024 sezonunun şampiyonu oldu. U19 Elit A Ligi 3’üncülük maçında Fenerbahçe’yi 4-2 yenen Galatasaray da  üçüncü oldu.
  • CW Enerji Türkiye Yağlı Güreş Ligi 1. Etab’ı Manavgat Yağlı Güreşleri’nde finalde rakibi Hüseyin Gümüşalan’ı yenen İsmail Balaban Başpehlivan oldu.

Yarın görüşmek üzere

YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.