DOLAR 32,9449
EURO 35,7631
ALTIN 2.529,53
BIST 10.891,42
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Antalya 38°C
Açık
Antalya
38°C
Açık
Paz 38°C
Pts 38°C
Sal 37°C
Çar 35°C

Antalya Bülten – 15.05.2024

A+
A-

Günaydın, Antalya’da son 24 saatte öne çıkan gelişmelerimiz şu şekilde…

ARA REKLAM ALANI

Antalya’da 1 kişinin hayatını kaybettiği teleferik faciasında yeni bir gelişmeyle başlıyoruz

  • Antalya’da 12 Nisan’da meydana gelen ve 1 kişinin hayatını kaybettiği, 7 kişinin yaralanıp 184 kişinin de mahsur kalmasıyla sonuçlanan teleferik kazasının ilk duruşma tarihi belirlendi. Döşemealtı L Tipi Cezaevi’nde tutuklu bulanan Kepez Belediye Başkanı Mesut Kocagöz ve diğer 4 sanık 11 Haziran’da hakim karşısına çıkacak.11 Haziran Salı günü Antalya 6. Ağır Ceza Mahkemesi’nde hakim karşısına çıkacak sanıkların “taksirle ölüme ve yaralanmaya neden olma” ve “trafik güvenliğini taksirle tehlikeye sokma” suçlarından 27’şer yıla kadar hapisle cezalandırılmaları isteniyor.
  • Antalya’nın tarihi ve turistik noktalarının başında gelen Kaleiçi’’nin geleceği ve yakın zamanda yapılacak düzenlemelerle ilgili yol haritası, Antalya Valisi Hulusi Şahin’in başkanlığında düzenlenen toplantıda belirlendi. Toplantıda, Kaleiçi’nin kısa ve orta vadeli sorunları tespit edildi. Özellikle trafik ve temizlik konularında yaşanan sorunlarla ilgili çalışmalar başlatıldı.
  • Antalya’da 10-16 Mayıs Engelliler Haftası etkinlikleri kapsamında “AntFest Engelliler Festivali” düzenlendi. Akdeniz Üniversitesi Stadyumu’nda gerçekleştirilen festival, üniversitede kortej yürüyüşüyle başladı. Antalya Valisi Hulusi Şahin’in de katıldığı yürüyüşte, Jandarma atlı birlikleri, özel bireylerden oluşan mehteran takımı, Büyükşehir Belediyesi Bando Takımı, engelli bireyler, aileleri ve öğrenciler yer aldı

.

  • Engelliler haftası kapsamında bir etkinlikte Antalya’nın Manavgat ilçesinde düzenlendi. Manavgat Kaymakamlığı ve  İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen etkinlikte özel bireyler  kendileri için hazırlanan 11 farklı parkurda hem yeteneklerini geliştirdi hem de doyasıya eğlendi. Etkinliğe 400 öğrenci katıldı. Etkinliğin sonunda parkurları başarıyla tamamlayan öğrencilere kupa ve çeşitli hediyeler verildi.
  • Antalya’nın Kepez ilçesinde bulunan Antalya Bilim Merkezi, bugün gökyüzü tutkunlarını bir araya getirecek. ‘Gökyüzü Gözlem Etkinliği’ adı verilen buluşma, Dokuma Park’ta gerçekleştirilecek ve katılımcılar, saat 20.30 ile 22.30 arasında gökyüzünün gizemlerini keşfedecekler.
  • Antalya’nın Manavgat ilçesinde düzenlenen Brooks Brothers Türkiye Masters Takımlar Şampiyonası başladı. Türkiye Tenis Federasyonu tarafından düzenlenen Brooks Brothers Türkiye Masters Takımlar Şampiyonası’nda kadın ve erkek toplam 1739 sporcu mücadele ediyor.  Şampiyona 18 Mayıs’ta düzenlenecek ödül töreniyle sona erecek.
  • Voleybolda milli takım sezonu Milletler Ligi ile bugün başlıyor. Filenin Sultanları, 2024 Voleybol Milletler Ligi’nde dünya sıralamasında önde gelen Japonya, Hollanda, İtalya ve Fransa ile Antalya’da mücadele edecek. Dünya sıralamasında birinci olan ve geçen yılın şampiyonu olan takımımız, Milletler Ligi’nin Antalya ayağında bu akşam saat 20:00’de Japonya ile karşılaşacak. Türkiye ve Brezilya’da oynanacak ilk hafta maçları, TRT SPOR ve TRT SPOR Yıldız’dan naklen yayınlanacak.

Yarın görüşmek üzere…

ETİKETLER: ,
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.