DOLAR 32,9449
EURO 35,7631
ALTIN 2.529,53
BIST 10.891,42
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Antalya 38°C
Açık
Antalya
38°C
Açık
Cts 38°C
Paz 38°C
Pts 38°C
Sal 37°C

Antalya Bülten- 13.05.2024

Günaydın, Antalya’da hafta sonunun özeti ve yeni haftanın ilk gününde öne çıkan haberler;

ARA REKLAM ALANI
  • Yaklaşık 70 yıl önce turistik amaçlı ilk konaklama tesisi ile turizm hikayesi başlayan Antalya, bugün 418’i 5 yıldız, 218’i 4 yıldız konseptinde toplam 812 otel ile 5 ve 4 yıldızlı 46 tatil köyünde turistleri konuk ediyor. Antalya Valisi Hulusi Şahin, turizmde bu yıl sezonun erken başladığını söyledi. Geçen yıl yerli ve yabancı yaklaşık 23 milyon turistin Antalya’da tatil yaptığını anımsatan Şahin, bu yıla da geçen seneye göre yaklaşık yüzde 15 artışla başladıklarını belirtti. Turistlerin Antalya’daki kalış süreleri ve harcama miktarlarında da olumlu gelişmeler yaşandığını ifade eden Şahin, bu yıl turizm sektörü başta olmak üzere Antalyalıların yüzünün güldüğünü kaydetti.
  • Antalya’da turizm sezonuna hazırlık için yapılan ‘Huzur Akdeniz’ operasyonunda 4 bin polis, karada, havada ve denizde güvenlik önlemlerini artırdı. Uygulama sırasında binlerce kişi ve araç kontrol edilerek birçok suç unsuruna el konuldu.
  • Antalya’da Uncalı Mezarlığı’nda bulunan Şehitlik, Anneler Günü’nde evlatlarını vatan uğruna şehit veren anneleri ağırladı. Anneler Günü’nde şehit anneleri, içlerindeki özlemi evlatlarının kabri başında dindirmeye çalıştı. Evlatları kendilerine gelemeyince çiçek alıp onların mezarları başına giden şehit anneleri buruk Anneler Günü’nü şehitlikte onlara dua ederek ve Kur’an-ı Kerim okuyarak geçirdi. 
  • Türkiye de ilk kez 2019 yılının Temmuz ayında Marmaris’te düzenlenen ‘Dalsın Kızlar’ projesinin ikincisi bu yıl 7-9 Haziran tarihleri arasında Antalya, Side’de gerçekleştirilecek. Projenin amacı;  daha önce dalış yapmamış kadınları bir araya getirerek, su altının renkli dünyasıyla tanıştırmak ve kadın dalgıç sayısını artırmak.
  • ANTALYA Ticaret ve Sanayi Odası, Avrupa Birliği Bilgi Merkezi ve AB Türkiye Delegasyonu iş birliğinde ‘Avrupa Film Günleri’ ikinci kez Antalya Kültür Sanat ev sahipliğinde 8-12 Mayıs tarihlerinde Antalyalı sinemaseverler ile buluştu. Avrupa Film Günleri kapsamında, AB üyesi ülkelerden 18 önemli film gösterildi.
  • A Milli Kadın Voleybol Takımı, 2024 yılındaki ilk sınavını vereceği Uluslararası Voleybol Federasyonu Milletler Ligi’nin ilk hafta maçları için Antalya’ya geldi. Filenin Sultanları, Milletler Ligi’ndeki ilk maçında 15 Mayıs Çarşamba günü saat 20.00’de  Japonya ile karşılaşacak.
  • Süper Lig’in 36. haftasında Alanyaspor ile Beşiktaş karşı karşıya geldi. Mücadele 1-1’lik eşitlikle sona erdi. Beşiktaş, 61. dakikada Jackson Muleka ile öne geçerken yanıt 79. dakikada Ahmed Hassan’dan geldi. Bu sonuçla birlikte siyah-beyazlılar 55 puanla 5. sırada kaldı. Alanyaspor’un puanı ise 50 oldu.
  • Trendyol Süper Lig’in 36. haftasında Kasımpaşa, Bitexen Antalyaspor’u 3-1 mağlup etti. Kasımpaşa puanını 52 yaptı. Antalyaspor ise 45 puanda kaldı.

Yarın görüşmek üzere

ETİKETLER: ,
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.