DOLAR 32,2086
EURO 35,0419
ALTIN 2.491,47
BIST 10.643,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Antalya 25°C
Az Bulutlu
Antalya
25°C
Az Bulutlu
Cts 28°C
Paz 27°C
Pts 27°C
Sal 29°C

Antalya’da hafta sonunun özeti, bugünün gündemi- 06.05.2024

Günaydın;

ARA REKLAM ALANI

Hafta sonunda ve bugün Antalya’da öne çıkan gelişmelerimiz şu şekilde.

  • Antalya’nın Konyaaltı ilçesinde 1 kişinin hayatını kaybettiği, 7 kişinin yaralandığı teleferik kazasına ilişkin bilirkişi raporu tamamlandı. Raporda “yıkılan direğin bir alt katındaki flanşlarda bulunan cıvatalar için kontrol yapıldığında hiçbirisinin sıkı olmadığı, hatta bazılarının elle bile sıkılıp gevşetildiği anlaşıldı.” denildi.
  • Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, İtalya Spor ve Gençlik Bakanı Andrea Abodi ile Corendon Airlines Park Antalya Stadı ve Antalyaspor’un Hasan Subaşı Tesisleri’nde incelemelerde bulundu. Antalyaspor Başkanı Sinan Boztepe ile kulüp yöneticilerinin bilgi verdiği Bakanlar Bak ile Abodi’ye, ziyaretin anısına Antalyaspor formaları hediye edildi.
  • Alanya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Eray Erdem, Almanya’da düzenlenen 8. Türk-Alman Ekonomi Günü’nde Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ile bir araya geldi, Alanya iş dünyasının taleplerini aktardı. Başkan Erdem, “Özellikle yabancıya mülk, turizmde yüksek vergi kesintileri, artan maliyetler, tarımda yaşanan gelişmeler gibi konularda birinci ağızdan Sayın Bakanımıza güzel bir sunum yaptık” dedi.
  • BATI Akdeniz İhracatçılar Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Ümit Mirza Çavuşoğlu, Batı Akdeniz’den nisan ayında gerçekleşen ihracatın geçen yılın nisan ayına göre yüzde 5,92 oranında artışla 220 milyon 686 bin dolar olduğunu söyledi.
  • Antalya’nın Gazipaşa ilçesinde 14’üncüsü düzenlenen Gazipaşa Tarım Fuarı çiftçilerin ürünlerinin değerlendirilmesi ile tamamlandı. Fuarda Gazipaşalı çiftçiler, yetiştirdikleri domates, salatalık, çilek, patlıcan ve fasulyeleri jürinin önünde yarıştırdı. En iyi ürünü yetiştiren ve dereceye giren çiftçilere ise çeşitli hediyeler verildi.
  • Antalya’nın Manavgat ilçesinde etkili olan dolu, tarım alanlarında hasara yol açtı. Kentin yüksek kesimlerindeki Saraçlı, Gebece, Belenobası, Oymapınar, Değirmenli, Güzelyalı ve Hocalı mahallelerinde, etkili olan dolu nedeniyle sokaklar beyaza büründü, çok sayıda meyve ağacı ve tarım arazisi zarar gördü.
  • Antalya’nın Gazipaşa ilçesinde özellikle sahil yürüyüş yolları, kaldırımlar ve trafiğe kapalı bölgelerde yasak olmasına rağmen bisiklet ile motosiklet kullanan 17 sürücüye, “motosikleti yayaların kullanımına ayrılmış yerlerde sürmek” ve “saygısızca araç kullanmak” maddelerinden toplam 37 bin 332 lira ceza uygulandı.
  • Antalya’nın Serik ilçesinde orkide ve kasımpatı yetiştiriciliği yapan üreticiler, Annneler Günü’ne hazırlanıyor. Doku kültür laboratuvarlarında yetiştirilen ve 18 ay sonra çiçek açan orkideler 200 TL ile 700 TL arasında satılırken, kasımpatının tanesi 25 ile 35 TL arasında değişiyor.
  • Süper Lig ekiplerinden Alanyaspor, 35’inci hafta mücadelesinde deplasmanda Ankaragücü ile 90+5’inci dakikada bulduğu penaltı golüyle 1-1 berabere kaldı. Haftayı 49 puanla 7’nci sırada kapatan Turuncu-yeşilli ekip, ligde gelecek hafta evinde Beşiktaş ile karşılaşacak.
  • Süper Lig’in 35’inci haftasında Antalyaspor, evinde Pendikspor ile karşı karşıya geliyor. Corendon Airlines Park’ta Stadı’nda bugün saat 20.00’de oynanacak karşılaşmayı Tugay Kaan Numanoğlu yönetecek.

Yarın görüşürüz…

YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.