DOLAR 32,2020
EURO 35,0069
ALTIN 2.504,53
BIST 10.643,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Antalya 26°C
Az Bulutlu
Antalya
26°C
Az Bulutlu
Paz 26°C
Pts 27°C
Sal 27°C
Çar 26°C

Antalya Bülten- 07.05.2024

Antalya’da haftanın ilk gününde öne çıkan gelişmelerimiz şu şekilde;

ARA REKLAM ALANI
  • Antalya’da 12 Nisan’da meydana gelen teleferik kazası ile ilgili Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı iddianame hazırladı ve 6. Ağır Ceza Mahkemesi’ne sundu. 36 sayfalık iddianamede 13 müşteki, 12 şüpheli var.  
  • Şüphelilere yönelik suçlamalar trafik güvenliğini taksirle tehlikeye sokma, taksirle ölüme ve yaralamaya neden olma.
  • 7 şüpheli kazanın asli kusurlusu olarak iddianamede yer alıyor, 5 sanık tali kusurlu.
  • Sanıkların bilinçli Taksirle ölüme ve birden fazla kişinin yaralanmasına sebep olmaktan 27 yıla kadar hapis cezası isteniyor.
  • İçişleri Bakanlığının Türkiye’nin Huzuru Projesi kapsamında düzenlenen aylık Antalya’nın Huzuru Güvenlik ve Asayiş Bilgilendirme Toplantısı’nın üçüncüsü düzenlendi. Vali Hulusi Şahin, Nisan ayı içerisinde asayiş, kaçakçılık ve organize suçlar, narkotik, göçmen kaçakçılığı suçları, siber suçlarla mücadele, trafik alanlarında yapılan çalışmalar ve yürütülen operasyonlar hakkında açıklamalarda bulundu. Vali Şahin, Nisan ayı içerisinde 1 kilo 29 gram ve bin 100 adet uyuşturucu/uyarıcı madde ele geçirildiğini, 880 şüpheli şahsa işlem yapıldığını ve 53 şahsın tutuklandığını açıkladı. Antalya’da 100 bin 692 yabancı uyruklu şahsa oturma izni verildiğini de belirten Şahin, uyruklarına göre ilk sırada Ruslar, ikinci Kazaklar, üçüncü Ukraynalılar olduğunu açıkladı.
  • Antalya’da kış mevsiminin bitişi ve baharın habercisi olan Hıdırellez, bu yıl da Antalya’da çeşitli ritüellerle kutlandı. Dileklerini denizle buluşturmak isteyenler, günün ilk ışıklarında Düden Şelalesi’nin denize döküldüğü Gençlik Parkı’na ve Konyaaltı Sahili’ne gitti. Vatandaşlar, dileklerini çizdikleri kağıtları ve yanlarında getirdikleri çakıl taşlarını suya bıraktı.
  • Antalya’nın Gazipaşa ilçesinde Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı bünyesinde ihtiyaç sahibi vatandaşların hizmetinde görev alan Vefa Sosyal Destek Grubu, ilçede son bir haftada 105 hane ziyareti ile 132 faaliyet gerçekleştirdi. Yapılan ziyaretler ile yardıma muhtaç bireylerin ihtiyaçları karşılandı.
  • Antalya’nın Alanya ilçesinde Trafik Haftası kapsamında İçişleri Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı tarafından Jandarma Mobil Trafik Eğitim Aracının katılımıyla Trafik Eğitimi etkinliği düzenlendi. Etkinlikle öğrencilere trafik kurallarına uyulması konusunda uygulamalı bilgilendirme yapıldı.
  • AKDENİZ Üniversitesi tarafından geleneksel olarak düzenlenen çevre alanında Türkiye’nin en uzun soluklu organizasyonlarından olan Akdeniz Üniversitesi Çevre Hizmet Ödülleri-2023’ün kazananları belli oldu. Ödüller haziran ayındaki törenle 26’ncı kez sahiplerini bulacak.
  • HAVACILIĞA Dair Kareler’ temalı VatanJet 1. Ulusal Fotoğraf Yarışması’nda dereceye giren ve sergilemeye değer görülen fotoğraflar Antalya Havalimanı’nda yolcuların ziyaretine açıldı. Fotoğraf sergisi, 31 Mayıs tarihine kadar Fraport TAV Antalya Havalimanı İç Hatlar Sergi Alanı’nda ziyaret edilebilecek.
  • Antalya; Devlet Tiyatroları’nın önderliğinde düzenlenen Uluslararası Tiyatro Festivali’ne 14. kez ev sahipliği yapacak. Festival,17-27 Mayıs tarihleri arasında sanat tutkunlarını, tarih dolu mekanlarda unutulmaz performanslarla buluşturacak.
  • Trendyol Süper Lig’in 35.haftasında Antalyaspor, sahasında Pendikspor’a 2-1 mağlup oldu. Antalyaspor’un tek golü Buksa’dan geldi. Antalyaspor bu mağlubiyetle ise 45 puanla 10. sırada kaldı. Antalyaspor bu hafta  Kasımpaşa deplasmanında olacak. Antalyaspor teknik direktörü Sergen Yalçın geleceği hakkında merak edilenleri Pendikspor maçı sonrasında açıkladı. Sergen Yalçın sezon sonunda Antalyaspor’a veda edeceğini belirtti.

YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.