DOLAR 32,1575
EURO 35,0334
ALTIN 2.505,49
BIST 11.063,00
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Antalya 27°C
Az Bulutlu
Antalya
27°C
Az Bulutlu
Çar 26°C
Per 30°C
Cum 29°C
Cts 25°C

Antalya’da dünün özeti bugünün gündemi 01.05.2024

Merhaba, Günaydın. Antalya’da son 24 saatte öne çıkan gelişmelerimize şöyle; (01.05.2024)

ARA REKLAM ALANI

***

Antalya’ya şehit ateşi düştü. Şırnak’ta askeri aracın devrilmesi sonucu J. Uzm. Çvş. Ensar Enes Ertaş ve Jandarma Astsubay Çavuş Mustafa Şen şehit oldu. Şen’in şehit olduğu haberini İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya Milletimizin başı sağ olsun diyerek duyurdu. Yerlikaya açıklamasında, “Şırnak’ta düzenlen operasyon kapsamında J. Asb. Çvş. Mustafa Şen, zırhlı aracın şarampole devrilmesi sonucu ağır yaralanmış ve yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit olmuştur. Şehidimize Allah’tan rahmet, kederli ailesine, kahraman jandarma teşkilatımıza ve milletimize baş sağlığı diliyorum. Makamı ali olsun” ifadelerini kullandı. Antalya Valiliği, J. Asb. Çvş. Mustafa Şen’in cenazesinin bugün öğle namazına müteakip Manavgat Yeniköy Mahallesi Çakışlar Köyü’nde toprağa verileceğini açıkladı.

***

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AFAD Başkanlığında düzenlenen “AFAD – DSİ Sel ve Taşkın Risk Azaltma Protokol Töreni’nde, 12 Nisan’da Antalya’da meydana gelen teleferik kazasıyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Erdoğan, “Antalya’daki teleferik faciasında bir vatandaşımızı ihmallere kurban verdik. Lafa gelince işçi hakları konusunda mangalda kül bırakmayanların bu iş cinayetlerinin hiçbirinde sesi soluğu çıkmadı. Hatta  Antalya’daki teleferik faciasının sorumlularını ellerinden gelse neredeyse demokrasi kahramanı ilan edeceklerdi.” dedi.

***

1 Mayıs İşçi ve Emekçi Bayramı tüm ülkede olduğu gibi Antalya’da da kutlanacak.

Disk, Türk-İş Birleşik Kamu-İş, KESK, AntalyaTabip Odası ve Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği,nin bulunduğu  Antalya 1 Mayıs Tertip Komitesi, Attalos Meydanı’nda yaptığı açıklama ile 1 Mayıs’a davet çağrısı yaptı. Bugün Saat 14.00’de Aydın Kanza Parkı’nda toplanacak olan emekçiler Cumhuriyet Meydanı’na yürüyecek, 1 Mayıs’ı kutlayacak.

***

Antalya’daki bir otele rezervasyonunu İngiltere merkezli bir  internet sitesi üzerinden yapan Türk vatandaşı, 120 euro “Milliyet Farkı” ücreti ödemek zorunda kalmıştı. Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, konu ile ilgili denetimlerin tamamlandığını duyurdu.

Bakan Ersoy, “Misafir rezervasyonunun tesis tarafından konfirme edildikten sonra ‘milliyet farkı’ şeklinde haksız bir gerekçe ile 120 euro ücret farkı alınması nedeniyle firmaya 54 bin 694 lira idari para cezası verildi” ifadesini kullandı.

Ersoy,  otel tarafından alınan ücret farkının müşteriye iade edildiğini duyurdu.

***

Antalya’nın 2024 turist hedefi 17 milyon. Profesyonel Otel Yöneticileri Derneği Başkanı Hakan Saatçioğlu, yıl genelindeki turist sayısının geçen yılı geçmesinin öngörüldüğünü, hedefin 17 milyon olduğunu dile getirdi. Sezona iyi bir başlangıç yaptıklarını belirten Saatçioğlu, “Antalya’ya önceki gün itibarıyla yurt dışından giriş yapmış misafir sayısı 1 milyon 870 bin. Geçen seneyle karşılaştırdığımızda yüzde 16’lık bir artış kaydetmişiz.” dedi.

***

Türkiye Masterler ve Veteranlar Futbol Ligi Federasyonu Türkiye Şampiyonası Antalya- Belek’te başladı. Şampiyonada Türkiye’nin en doğusundan en batısına il ve ilçelerden gelen 21 takım kupaya uzanmak için mücadele ediyor.

***

U18 Millî Takımımız, Antalya´da düzenlenen UEFA Assist Turnuvası üçüncülük maçında Fas ile karşılaştı. Arslan Zeki Demirci Spor Kompleksi´nde oynanan mücadeleyi millilerimiz 45’inci dakikada Gökdeniz Gürpüz’ün attığı golle 1- 0 yendi. Genç millilerimiz turnuvayı üçüncü olarak tamamladı.

YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.