DOLAR 32,9449
EURO 35,7631
ALTIN 2.529,53
BIST 10.891,42
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Antalya 38°C
Açık
Antalya
38°C
Açık
Paz 38°C
Pts 38°C
Sal 37°C
Çar 35°C

Antalya Bülten – 20.05.2024

Antalya’da hafta sonunun özeti ve yeni günün gündemi şöyle;

ARA REKLAM ALANI
  • Antalya’da 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı coşkusu havada, karada ve denizde yaşandı . Kutlama programı, Karaalioğlu parkında, gençlerin Vali Hulusi Şahin’e bayrak takdim etmesi ve akabinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın mesajının okunmasıyla başladı. Karaalioğlu Parkı’ndaki etkinlikleri izleyen Vali Şahin gençlerle birlikte masa tenisi oynadı. Kaleiçi Yat Limanı’na geçen Vali Şahin ve protokol üyeleri, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı için hazırlanan Deniz Korteji Etkinliğine katıldı. Sahil Güvenlik ve Emniyet ekiplerimizin botlarının yanı sıra, Türk Bayrakları ile donatılan sivil teknelerin de katıldığı kortej beğeni ile izlendi.   Akşamında ise fener alayı vardı.  Etkinliğe katılan on binlerce Antalyalı, 400 metrelik dev Türk bayrağını omuzlarında taşıdı. ANTALYA Devlet Senfoni Orkestrası da  klasik müzik severleri ‘Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’na özel bir konserde buluşturdu.

  • Antalya’da, “Uluslararası Antalya Türkiye Fly 2 Troy” adı verilen havacılık festivali gerçekleştirildi. Türk Hava Kurumu Antalya Şubesi ev sahipliğinde Antalya Karain Havacılık Merkezi’nde düzenlenen festivale Almanya, İtalya, Avusturya, Belçika, Hollanda ve Lüksemburg’dan 18 pilot uçaklarıyla katıldı.

  • Antalya’nın Kumluca ilçesindeki Karacaören şenlikleri kapsamında düzenlenen yarışlarda, 50 enduro ve motokros sporcusu  mücadele etti. Karacaören Mahallesi’nde ilki düzenlenen şenlikte, motosiklet yarışlarının yanı sıra halat çekme ve eşek yarışmaları yapıldı, yöresel oyunlar oynandı.

  • Antalya’da gazeteciler yat turu ile yaza “merhaba” dedi. Antalya Gazeteciler Cemiyeti’nin düzenlediği geleneksel “Yaza Merhaba” etkinliği yoğun ilgi gördü. Programa katılan gazeteciler ve aileleri, Akdeniz’in mavi sularında tura çıktı. Etkinlikte stres atan gazeteciler, doyasıya eğlendi.

  • Antalya’nın İbradı ilçesi Ormana Mahallesi sınırlarında bulunan “Eynif Ovası”nın en önemli değerlerinden olan ve 90 bin dönümlük düz ovada yavrularıyla birlikte özgürlüğün tadını çıkartan Yılkı atları karadan ve havadan görüntülendi. Osmanlı zamanında köyden süvari birliklerine katılan askerlerle birlikte gelen ancak tarla işlerinde çalışamayacağı için özgür bırakılan atların sayısının bugün bini aştığı tahmin ediliyor.

  • Antalya’da düzenlenen 14. Uluslararası Tiyatro Festivali, tiyatronun doğduğu topraklarda tekrar canlanıyor temasıyla başladı. 27 Mayıs tarihine kadar sürecek festivalde, yerli ve yabancı tiyatro gruplarının oyunları ile çeşitli tiyatro atölyeleri yer alacak.

  • A Milli Kadın Voleybol Takımı, Uluslararası Voleybol Federasyonu tarafından düzenlenen Voleybol Milletler Ligi’nin Antalya’daki son maçında Fransa’yı 3-0 yendi. Bu sonuçla birlikte milli takım Antalya’da oynadığı Fransa ve Hollanda’yı yenerken, Japonya ve İtalya’ya mağlup oldu.

  • Trendyol Süper Lig’in 37. haftasında Alanyaspor, Samsunspor’a konuk oldu. Karşılaşma 1-1 sona erdi. Bu sonucun ardından Alanyaspor 51 puana ulaştı.

  • Süper Lig’in 37. haftasında Antalyaspor, sahasında ağırladığı Adana Demirspor’u 2-1 yenerek 3 maçlık mağlubiyet serisine nokta koydu. Antalyaspor, 37 maç sonunda 48 puana ulaştı. Bu arada Sergen Yalçın ile ayrılık kararı alan Antalyaspor, yeni sezonda takımın başında olacak Teknik Direktörü de resmen açıkladı. Akdeniz ekibi, Fenerbahçe’nin efsane ismi Alex de Souza ile anlaşıldığını duyurdu.

Yarın görüşmek üzere…

 

YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.