DOLAR 32,2537
EURO 34,6910
ALTIN 2.399,70
BIST 10.247,75
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Antalya 24°C
Az Bulutlu
Antalya
24°C
Az Bulutlu
Per 28°C
Cum 21°C
Cts 22°C
Paz 25°C

YARALI EBABİL KUŞU MANAVGAT’TA BULUNDU

ANTALYADAILYNEWS

DÜNYANIN EN NADİR KUŞU

 Kuran-ı Kerim’de Fil suresinde anlatılan ve bir çok dini hikaye ye konu olan Ebabil kuşu Antalya’nın Manavgat ilçesinde görüldü ancak yaralıydı.

ARA REKLAM ALANI

İşkur Manavgat Hizmet Merkezi görevlileri tarafından yaralı şekilde bulunan Ebabil Kuşu hemen kontrol atına alınarak önce Manavgat Belediyesine ardından Milli Parklar Müdürlüğüne bilgi verildi.

DOĞAYA SALINACAK

Başına darbe aldığı görülen kuşun sol gözünün üzerinde bir sıyrık bulunuyor.Milli parklar görevlisi tarafından teslim alınan Ebabil kuşu tedavisi yapılmak veterinere götürüldü.Yaralı Ebabil kuşu tedavisinin ardından doğaya salınacak.

 HAVADA UYUYORLAR

Ömrünün yüzde 90’ını havada geçirdiği bilinen Ebabil Kuşlarını görebilmek pek mümkün değil.16-17 cm boyunda, kentler ve açık alanlarda yaşayan, genellikle kırlangıçla karıştırılan Ebabil kuşları Gece-gündüz havada kalıyor ve uçarken uyuyorlar. Ebabil Kuşları Türkiye’de ilkbaharda görülmeye başlıyorlar sonbaharda ise güneye göç ediyorlar.

YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.