DOLAR 32,2456
EURO 34,6607
ALTIN 2.395,89
BIST 10.247,75
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Antalya 24°C
Az Bulutlu
Antalya
24°C
Az Bulutlu
Per 28°C
Cum 22°C
Cts 22°C
Paz 25°C

Manavgat’ta Eğitimde Çıta Yükseldi

 4 yıl önce Manavgat Fark Koleji ile tanıştı. İçine kapanık bir profil sergiledi. Başarı grafiği zaman zaman inişli çıkışlı olsa da özellikle final yılındaki istikrarlı yükselişi Muhammet Burak Ünlü’ye Galatasaray Lisesi’nin kapılarını aralattı.

OKULUN ROLU %60, %70

Muhammet Burak Ünlü LGS’ de Manavgat’tan İstanbul’a , Fark Kolejinden Galatasaray Lisesi’ne gitmeyi başaran kentin iki öğrencisinden biri . Manavgat Fark Koleji Okul Müdürü Akif Uyanık, öğrencisinin başarısında okulun rolü % 60 -% 70 dese de, rakamsal olarak açıklanamayacak başka faktörlerinde olduğunu söyledi.

ARA REKLAM ALANI

Akif Uyanık, “ Her okulun öğrencisine katacağı bir oran var. Muhammet özelinde okulun katkısı %60,%70 olduğunu düşünüyorum. Okul öğrencinin öz güvenini yükseltti. Okulun kültürü de başarıda büyük rol sahibi. Okulun ortaya koyduğu hedef, Öğretenlerin o hedef doğrultusunda adanmışlıkları öğrenciye de sirayet ediyor haliyle ve öğrencide o zaman doğru yola gitmek için evrimleşiyor. Öğrencimizin başarısında daha pek çok etkenin olduğunu düşünüyorum.”

ÖĞRENCİMİZİN HER DAİM YANINDAYIZ

Öğrencisini Galatasaray lisesine taşıyan Manavgat Fark Koleji, Muhammed’e desteğini sürdürüyor. Velilerinin önerisiyle hayata geçirdikleri maddi destek seferberliği başarılı öğrenciye ilk yılında can suyu olacak. Akif Uyanık, “Mezuniyet törenimizde bizi çok kişi Muhammet’e destek olmak için aradı. Velilerimizde başarının ödüllendirilmesi gerektiğini söyledi. Fark Koleji olarak bizler de öncülük ederek öğrencimize hep birlikte destek olmak istedik. Pek çok velimiz ilerleyen zamanlarda destek olacaklarını belirttiler. Bizlerde öğrencimizin her daim yanında olmaya devam edeceğiz.”

FEN LİSESİ KAZANAN 8 ÖĞRENCİMİZ VAR

 LGS’ de Fark Koleji’nin başarısı sadece Muhammed Burak Ünlü’ den ibaret değil.

Akif Uyanık, “Muhammet’in Galatasaray Lisesi’ni kazanması çok güzel bir şey ama bizim 8 tane daha fen lisesi kazanan öğrencimiz var. Onlarında başarısını küçük göremeyiz. Çünkü onlarda büyük emek verdiler.”

 8’İNCİ SINIFLARDA KAYITLAR DOLDU

Manavgat’ta eğitimde başarı çıtasını her geçen yıl daha yükseğe koyan Fark Koleji’nin sınıflarında bugün yer bulmak pek mümkün görünmüyor. Akif Uyanık, “Gelecek yıl bu başarıyı ikiye katlamak istiyoruz. Bu seneki başarımızla birlikte 8’inci sınıf kayıtlarımız şu an için doldu. Yerimiz yok. İnşallah gelecek yıllarda çok daha iyisini başaracağız. En büyük arzumuz nitelik bakımından kalite en iyi insan yetiştirilen bir okul olarak kalmak.” şeklinde konuştu

YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.