DOLAR 32,4511
EURO 34,6482
ALTIN 2.388,73
BIST 10.045,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Antalya 25°C
Az Bulutlu
Antalya
25°C
Az Bulutlu
Per 29°C
Cum 24°C
Cts 22°C
Paz 24°C

Depremzedeler Akın Akın Antalya’ya Geliyor

Pazar günü meydana gelen ve Türkiye’yi yasa boğan son yüzyılın en büyük deprem felaketini yaşayan vatandaşlar Manavgat’a gelmeye devam ediyor. Side’de kurulan kriz merkezinde rezervasyonları yapılan depremzedeler, araçları varsa araçlarıyla, yoksa transfer araçlarıyla otellere götürülüyor.

A+
A-

MANAVGAT’A GELEN SAYISI 10 BİNİ AŞTI

Pazar günü meydana gelen Kahraman Maraş Merkezli depremden etkilenen illerden Manavgat’a insan akını yaşanıyor. Gerek toplu taşıma araçlarıyla gerekse özel araçlarla insanlar deprem bölgesinden Manavgat’a kaçıyor. Depremin 5. Gününde Manavgat’ta otellere yerleşenlerin sayısı 10 bini aşarken, hazırlıklarını tamamlayarak açılacak otellerle bu sayının 20 bini aşacağı bildirildi.

ARA REKLAM ALANI

Manavgat Side’de kurulan kriz merkezine gelen depremzedeler, rezervasyonlarının yapılmasının ardından araçları varsa kendi imkanlarıyla araçları yoksa hazır bekleyen transfer araçlarıyla kalacakları otellere götürülüyor.

Manavgat’ta depremzedelere kapılarını açan otellerin bazılarının tadilat ve benzeri durumlar nedeniyle hazır olmaması ve peyderpey açılması yüzünden zaman zaman sıkıntılar yaşanıyor. Gelen depremzedeler otellerinin hazır duruma gelmesini kriz merkezinde bekleyerek geçiriyor.

HAYIRSEVERLER İŞBAŞINDA

Kriz merkezine gelen depremzedeleri görevlilerin yanı sıra hayırseverler karşılıyor. Sıcak çorba başta olmak üzere döner, pilav ve sıcak yemek ikramı 24 saat boyunca devam ediyor. Birçok hayırsever de özellikle çocuklar için gofret, kek, meyve suyu, oyuncak dağıtıyor.

Kurulan standlarda bebek bezi ve maması da ücretsiz olarak dağıtılıyor.

KAYMAKAM DEPREMZEDELERLE YAKINDAN İLGİLENİYOR

Manavgat Kaymakamı Abdulkadir Demir, Manavgat’a gelen depremzedelerle yakından ilgileniyor. Rezervasyon için bekleyen depremzedelerle sohbet eden Kaymakam Demir, onların her türlü taleplerinin en kısa sürede karşılanması için gayret sarf ediyor.

VALİDEN ZİYARET

Antalya Valisi Ersin Yazıcı, Side’deki kriz merkezini ziyaret etti. Kriz merkezinde Manavgat Kaymakamı Abdulkadir Demir ve diğer yetkililerden çalışmalar hakkında bilgi alan Vali Yazıcı, kriz merkezinden ayrılmadan önce bazı depremzedelerle sohbet etti. Sıra bekleyen depremzedelere, “Bu işin altında hep birlikte kalkacağız. Şu an hazırlıklarını tamamlayarak açılacak oteller var. Bu oteller kısa sürede açılacak ve hepiniz otellere yerleşeceksiniz” dedi

YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.