DOLAR 32,3914
EURO 34,5858
ALTIN 2.381,87
BIST 10.045,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Antalya 26°C
Az Bulutlu
Antalya
26°C
Az Bulutlu
Çar 25°C
Per 28°C
Cum 23°C
Cts 21°C

Antalya’da dünün özeti, bugünün gündemi – 18.04.2024

A+
A-

ARA REKLAM ALANI

* ANTALYA’nın Serik ilçesinde Turizm Haftası dolayısıyla tören düzenlendi. Kadriye Mahallesi’ndeki Serik Borsa İstanbul Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde gerçekleştirilen Turizm Haftası kutlamasında öğrenciler tarafından şiirler okundu, öğrenciler arasında havlu katlama ve yaprak sarma yarışması, otel çalışanlarının giydiği kıyafetler defilesi, Erasmus projesi kapsamında Romanya’dan gelen öğrencilerin dans gösterisi ve folklor gösterisi yapıldı.

***Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi ile Profesyonel Otel Yöneticileri Derneği arasında; üniversitenin turizm alanında eğitim gören öğrenci ve mezunlarına staj ve istihdam olanağı sağlamak, öğrencilerin sektöre adaptasyonunu hızlandırmak ve verimini artırmak amacıyla protokol imzalandı

***Batı Akdeniz Tarımsal Araştırma Enstitüsü (BATEM) 91. kuruluş yıl dönümü ve Enstitü Emeklilerine Vefa Etkinliği, Aksu yerleşkesinde bulunan Tarımsal Araştırma Enstitüsü’nde kutlandı. Etkinlikte konuşan Antalya Valisi Hulusi Şahin “Toprak Koruma Kanunu’nu sıkı bir şekilde uyguluyoruz. Tarım arazilerinde değil doğru araziyle sanayide de yer almak istiyoruz” dedi.

***Türk Hava Kuvvetlerinin akrobasi timi Türk Yıldızları, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlama programı kapsamında, 23 Nisan Salı günü saat 16.00’da Antalya semalarında gösteri yapacak. Konyaaltı Sahili’nde düzenlenecek Türk Yıldızları gösterisi 23 Nisan kutlamalarına renk ve heyecan katacak.

***ANTALYA’nın Alanya ilçesinde turistleri taşıyan tekneye eşlik eden yunuslar cep telefonu kamerasıyla görüntülendi.

Alanya Kalesi açıklarında turistleri taşıyan bir tekneye yunuslar eşlik etti. Tur teknesini bir süre takip eden yunuslar sonrasında gözden kayboldu.

* Hıdırlık Kulesi Çevresi Arkeolojik Kazı ve Seyir Terası Projesi”nde çalışmalar devam ediyor.

Antalya’nın simgelerinden tarihi Hıdırlık Kulesi’nde sürdürülen arkeolojik kazı ve seyir terası çalışmalarında sütunlu bir yapı bulundu. Ayrıca kulenin güney kısmında da ortaya çıkarılan desenli taban mozaiklere de uzman arkeologlar tarafından konservasyon çalışması yapılıyor.

***Antalya’nın Konyaaltı ilçesinde sosyal medyadan dolgu ve mezoterapi yaptığı tespit edilen güzellik merkezine baskın yapan İlçe Sağlık Müdürlüğü ve İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri yerin ruhsatsız çalıştırıldığını tespit etti. Baskın düzenlenen güzellik merkezi sahibi ve işletmeyle ilgili adli ve idari işlem başlatıldı.

***Doğa Koruma Milli Park Antalya Şube Müdürlüğü Antalya şefliği ekiplerince Kepez ilçesinde yapılan denetimde, satışa sunulmuş halde 8 adet sultan papağanı ve 33 adet cennet papağanına, fatura belgesi ve ayaklarında bilezik olmaması sebebiyle el konuldu. Satışa sunan şahsa 4915 sayılı Kara Avcılığı Kanunu çerçevesinde idari para cezası uygulandı.

***Kemer ilçesi Göynük Mahallesi’nde, ilçede tenis sporunu canlandırmak ve turizmi çeşitlendirmek amacıyla yapılan Corendon Tennis Club Kemer düzenlenen törenle hizmete girdi.

Açılışta konuşan Kemer Kaymakamı Ahmet Solmaz, Kemer’in her alanının turizm cenneti olduğunu söyledi. Corendon Tennis Club Kemer’in ilk organizasyonu olan Uluslararası TEN PRO -Turkish Bowl Tenis Turnuvası’na 44 ülkeden 8 -16 yaş arasında 200 üst düzey sporcu katılıyor. Turnuva 21 Nisan’da sona erecek.

ETİKETLER: ,
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.