DOLAR 32,3537
EURO 34,7945
ALTIN 2.440,19
BIST 10.082,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Antalya 29°C
Parçalı Bulutlu
Antalya
29°C
Parçalı Bulutlu
Sal 25°C
Çar 24°C
Per 28°C
Cum 24°C

Antalya Seçim Sonuçları – 31 Mart 2024

31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri için Antalya’da verilen oylar sayılırken CHP’nin adayı Muhittin Böcek ile AK Parti’nin adayı Hakan Tütüncü arasında geçen yarışta sonuç netleşti. Resmi olmayan sonuçlara göre; Muhittin Böcek, yüzde 48.60 ile yarışı önde tamamladı ve Antalyalılar Büyükşehir Belediyesi’ni bir dönem daha Muhittin Böcek’e teslim etti.

ARA REKLAM ALANI

CHP 16, AK Parti 2, DP de 1

19 ilçedeki belediye başkanlıklarında ise CHP 16, AK Parti 2, DP de 1 belediye başkanlığı kazandı. CHP’den 16 ilçede kazanan belediye başkanları şöyle, Alanya’da  Osman Tarık Özçelik, Gazipaşa’da Mehmet Ali Yılmaz, Finike’de Mustafa Geyikçi, Manavgat’ta Niyazi Nefi Kara, Serik’te Kadir Kumbul, Akseki’de  İlkay Akca, Aksu’da İsa Yıldırım, Kepez’de Mesut Kocagöz, Muratpaşa’da Ümit Uysal, Konyaaltı’nda  Cem Kotan, Kemer’de Necati Topaloğlu, Kaş’ta  Erol Demirhan, Demre’de Fahri Duran, Elmalı’da Halil Öztürk, Korkuteli’de Saniye Caran, ve Döşemealtı’nda ise Menderes Dal oldu.

Ak Partinin kazandığı 2 ilçedeki belediye başkanları ise İbradı’da Hatice Sekmen, Gündoğmuş’ta Ali Gülen, oldu.

Kumluca’da ise Demokrat Parti’den Mesut Avcıoğlu seçimin galibi oldu.

Antalya’da 1.509.371,oy kullanıldı. Geçerli oy sayısı 1.449.505 olurken, seçimlere katılım oranı %78.47 olarak gerçekleşti.

Henüz sonuçlar kesinlik kazanmış değil.

YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.