DOLAR 32,4375
EURO 34,7411
ALTIN 2.439,70
BIST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Antalya 27°C
Açık
Antalya
27°C
Açık
Pts 27°C
Sal 25°C
Çar 24°C
Per 27°C

Yeni okul yeni arkadaşlıklar !

Antalya’da otellerin ardından okullarda depremzedelere kapılarını açtı. 45 depremzede öğrencinin kaydını yaptırdığı Manavgat Fark Koleji’nde eğitim başladı.

ARA REKLAM ALANI

DEPREMZEDE ÖĞRENCİLERE EĞİTİM DESTEĞİ

Manavgat fark Koleji ailesi olarak 45 depremzede öğrenciye kapılarını açtıklarını kaydeden Fark Koleji Yönetim Kurulu Başkanı Ramazan Ateş, amaçlarının depremin etkisiyle çocukların zihinlerinde oluşan psikolojik enkazları en kısa sürede kaldırmak olduğunu söyledi.

Ramazan Ateş; “Türkiye Cumhuriyeti’nin geleceği olan çocuklarımız ve gençlerimiz yirmi yıl sonra bu ülkeyi yönetecek olan çocuklar. Esas amacımız bulundukları sosyal çevreden çıkararak okul ortamına eğitim ortamına ve sosyal çevreye çıkarak onların üzerindeki gerilimi minimuma indirip onların gelecekteki ufkunu açmak. Bizim amacımız bu. .Biz gelen her öğrenciyi müracaat eden öğrenci hatta Milli Eğitim’in vermiş olduğu kontenjanı da aşarak daha fazlasıyla aldık. Yani yüzde onsa yüzde yirmi, yüzde otuz aldık. Deprem sendromundan çıkararak, onların alt belleğinde güzel şeyler oluşturmak istiyoruz. Misafir öğrencilerimizi her sınıfa serpiştirerek mevcut öğrencilerimiz ile birlikte hareket etmelerini sağlayacağız. “

Ramazan Ateş – Fark Koleji Yönetim Kurulu Başkanı

‘BİR SİLGİ PARASI DAHİ İSTEMİYORUZ’

Kolejde depremzede öğrencilerin ulaşım masrafından kırtasiye ürünlerine tüm ihtiyaçları okul yönetimince karşılanıyor.

Ramazan Ateş:  ” Bir silgi parası bile istemeyeceğiz. Bu yıl eğitim süreci sonuna kadar depremzede öğrencilerimizi burada her türlü imkanı sağlayarak kalmalarını sağlayacağız. Anadolu Lisesi, ortaokul, ilkokul, ana sınıfında toplam kırk beş civarında öğrencinin kaydını aldık. Burası bir okul değil. Bir aile gibi olduğu için öğrencilerimiz kısa sürede bunu aşacaktır. Bence bir hafta sonra çocuklarımızın kafasında depremle ilgili bir iz kalacağını düşünmüyorum.”

Ayşe Özlem İnce – Psikolog

TRAVMAYI AŞMAK İÇİN PSİKOLOJİK DESTEK

Okul idaresi depremzede öğrencilerin zihinlerindeki psikolojik enkazı kaldırmak için uzman eşliğinde farklı aktiviteler düzenliyor. Hedef bir an önce hayata yeniden adapte olmaları.

Psikolog Ayşe Özlem İnce : “Okul olarak çocukları çok kabullenici yaklaştık. Bu kabullenici yaklaşımı çocuklar da hissediyor. Sınıfları dolaşıyorum. Her biri zaten iyi ki geldik. İyi ki buradayız diyerekten konuşmalar yapıyorlar. Teneffüs ne zaman olacak diye soruyorlar. Oyun eşliğinde teneffüslerde, gerek derslerde, gerekse drama derslerinde grup terapisine yöneleceğiz. Çocuklarla resim çiz analizinden başlayıp yeni aramıza katılan tüm çocuklara bu analizleri yaptıktan sonra ev içerisindeki davranışlarından tutun okul içerisindeki davranışlara kadar her birini velilerimize anlatacağız. Bu süreci birlikte tamamlayacağız.”

Mahmut Özer – Milli Eğitim Bakanı

Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından farklı şehirlerdeki okullara naklini yaptıran öğrenci sayısı 99 bin 853, 9 bin 380 öğrenci Antalya’daki okullarda eğitim görecek

YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.