DOLAR 32,4375
EURO 34,7411
ALTIN 2.439,70
BIST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Antalya 26°C
Az Bulutlu
Antalya
26°C
Az Bulutlu
Cts 27°C
Paz 26°C
Pts 25°C
Sal 24°C

SÖZEN’DEN REFERANDUM TALEBİ

Manavgat Ulualan’ı Koruma Platformu, Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın Ulualan bölgesinde yapmayı planladığı golf alanları projesinin yanlış olduğunu bu kez Manavgat halkına anlattı. Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen, düşünülen projeden geri dönüleceğine dair inancını koruduğunu belirtti.Başkan Sözen Ulualan’nın geleceğine karar verilmesi noktasında en doğru yöntem olarak referandumu işaret etti.

Manavgat Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı (MESO) ve Manavgat Ulualan’ı Koruma Platformu sözcüsü, Hasan Özcan tarafından okunan basın açıklamasında platform şu taleplerde bulundu.

ARA REKLAM ALANI

“MANAVGAT ULUALAN’I KORUMA PLATFORMU” OLARAK ORTAK AKILLA ULUALAN’DA NE YAPILMASI GEREKTİĞİ KONUSUNDA DÜŞÜNCELERİMİZİ KAMUOYUYLA PAYLAŞMAK İSTİYORUZ

1-Kentimizin geleceğini yok edecek projelerin vicdanımızı kanattığı ve toplumsal kabullerin dışında olduğu aşikârdır. 2-Bizler Manavgat halkı olarak Ulualan’ın “BEN YAPTIM OLDU” mantığıyla değil, hızlı karar verilmeden, birlikte hareket ederek, halkın ihtiyaçları göz önünde bulundurularak, Bakanlıklarımız ve yetkili mercilerle saygı ve işbirliği çerçevesinde planlanmasını istiyoruz.

3-Manavgat’ın İLERİ GÖRÜŞLÜ, AYDIN, YÜREKLİ ve ÇAĞDAŞ İNSANLARI, YATIRIMA ve GOLFE KARŞI DEĞİLDİR. Bölgemizde golf alanı olarak seçilebilecek o kadar çok yer varken, “Golf” alanı burası olmamalıdır. Oymapınar’ımız daha uygun bir alandır ve geçmişte Bakanlıkça Oymapınar’da proje çalışmaları yapılmıştır.

4-Bu nedenle bizler Ulualan’ın, 4 KİŞİYE RANT SAĞLAYACAK GOLF ALANI OLARAK DEĞİL, HALKA RANT SAĞLAYAN, sosyal donatı alanlarıyla kentin ticari hayatını canlandıran, gelecek nesillerimize katkı sağlayan YAT LİMANI VE TEKNE ÇEKEK YERİ’yle, bölgesel ihtiyaçlarımızı dikkate alarak, “DAYATMAYLA DEĞİL” ortak akılla KAMU YARARI, HALKIN YARARI GÖZ ÖNÜNE ALINARAK planlanmasını istemekteyiz.

5- Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın Manavgat’ımızın özvarlığı olan bölgemizle ilgili olarak Manavgat Belediyesi başta olmak üzere, STK’lar ve her şeyden önce halkımızın düşünceleri göz ardı edilerek yaptığı bu planlama haksızdır ve “HALKIMIZA RAĞMEN” yapılan bir çalışmadır.

6- Bakanlıkça yapılan planlamada 2 km’lik sahil şeridimizin tamamı, bu golf alanlarına cepheli olacak şekilde düzenlenmesi ise ÇOCUKLARIMIZIN, HALKIMIZIN DENİZLE BAĞLANTISININ KOPMASI, İZOLE EDİLMESİDİR. *KÜLTÜR ve TURİZM BAKANLIĞIMIZ HASSASİYETLERİMİZİ DİKKATE ALARAK GOLF ALANLARI PLANLAMASINI ACİL OLARAK İPTAL ETMELİDİR.

MANAVGAT ULUALAN’I KORUMA PLATFORMU’muz çalışmalarını, SONUÇ ALININCAYA kadar sürdürmeye kararlıdır.

Manavgat Ulualan’ı Koruma Platformu, cumartesi günü 3 ayrı noktada imza kampanyasıyla çalışmalarını sürdürecek.

YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.