DOLAR 32,4447
EURO 34,7522
ALTIN 2.435,69
BIST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Antalya 26°C
Parçalı Bulutlu
Antalya
26°C
Parçalı Bulutlu
Cts 26°C
Paz 27°C
Pts 27°C
Sal 25°C

Turizm Çalışanları Ne istiyor ?

Türkiye’nin son yıllardaki turistik başarısına rağmen, çalışanların koşullarının aynı hızla revize edilmemesi turizm personellerinin sektörden uzaklaşmasına yol açtı. Özellikle pandemi süreciyle daha çok su yüzüne çıkan turizmde istihdam konusu bugün sektörü tehdit eden en önemli konu başlıklarından biri. Geride bırakılan yıllarda birçok tesis sınıfta kalırken iyi örneklerde yok değil. Nashira Hotel 2021 sezonuna 14 Kasım da motivasyon aşılayarak son verdi.

EN BÜYÜK PAY TURİZM PERSONELLERİNİN

Türk turizminin bugünlere gelmesindeki en büyük pay, hiç kuşkusuz fedakarca çalışan turizm personellerinin. Bugünlerde kimi bir gün daha fazla çalışabilmiş olmaktan kimi ise tüm özlük haklarını alabilmiş olmaktan kimi de değer görmenin hazzını yaşıyor. Turizmde emek karşılığını bulduğu yerde yüzlere böyle yansıyor. Peki 2022 sezonu için turizm sektörü yeniden personel sorunu yaşar mı?

ARA REKLAM ALANI
Göksel Demirel – Nashira Hotel Yön. Kur. Bşk.Yrd.

GÖKSEL DEMİREL 2022 İÇİN UYARDI

Nashira Hotel Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Göksel Demirel “ Personellerimize çok ciddi bir şekilde sağlıklı yaşam kalitesini ve konforunu sağlamamız lazım. Aksi takdirde çok ciddi kayıplar olacak ve bu kayıplar tüm otelcilere yansıyacak” dedi.

2022 İÇİN MORAL DEPOLADILAR

Personel sorunun varlığı ve nedenleri üzerine sık sık bir araya gelen sektör temsilcileri uzun vadeli projeksiyonları hayata geçirebilmenin yollarını arasa da turizmde iyi örneklerde yok değil. Mangallar emekçiler için yandı. Açık büfe o gün onlara aitti. Nashira Hotel 2021 sezonunu 14 Kasımda bu görüntülerle kapattı. Otel çalışanları sezonun yorgunluğunu böyle attı.

Hüseyin Aydoğan – Nashira Hotel Yön. Kur. Bşk.

HÜSEYİN AYDOĞAN: PERSONELE KIYMET VERMEK ÖNEMLİ

Sezona başlarken ve son verirken personellere yönelik etkinliklerin büyük bir moral kaynağı olduğuna dikkat çeken Nashira Hotel Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Aydoğan “ Bu tür etkinlikler ile personellerimize kıymet verdiğimizi hissettirmeye çalışıyoruz. Türk insanı paradan önce gönül adamı, Bu ruh Anadolu insanında hep oldu. Bizler de bu ruhu yaşamak yaşatmak zorundayız. Çalışanların özlük hakları vermek tek başına yeterli değil gönlünü de almak gerekiyor” dedi.

#NashiraOtel #AntalyaOtelleri #TurizmdePersonel

YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.