DOLAR 32,4161
EURO 34,8475
ALTIN 2.429,20
BIST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Antalya 27°C
Açık
Antalya
27°C
Açık
Pts 27°C
Sal 25°C
Çar 24°C
Per 27°C

Siyasette 3. ittifak yolda !

Milli Yol Partisi Genel Başkanı Remzi Çayır , Hükumetin sırf seçimde avantaj elde temek için EYT’li lerle ilgili iyileştirme yapacağının göründüğünü söyledi. Altılı masanın umut vermediğini belirten Remzi Çayır, kendilerine benzeyen sistem değişikliğini isteyen partilerle bir üçüncü yolu kurmak istediklerini belirtti.

MİLLİ YOL PARTİSİ GENEL BAŞKANI REMZİ ÇAYIR; HÜKÜMETİN SIRF SEÇİMDE AVANTAJ ELDE ETMEK İÇİN EYT’LİLERLE İLGİLİ İYİLEŞTİRME YAPACAĞI GÖRÜNÜYOR

Remzi Çayır; “Bir iktidarın yapması gereken işler seçim vaadine dönüşünce rüşvete dönüşüyor. Seçim rüşvetine dönüşüyor. Halbuki bundan iki yıl önce Recep Tayyip Erdoğan Sayın Cumhurbaşkanı EYT’li ler le ilgili bir iyileştirme yapmanın mümkün olmadığını bunun Türk ekonomisinin üzerine büyük bir yük olacağını bu işi kaldıramayacaklarıyla ilgili serzenişte bulunmuştu ve kesinlikle böyle bir iyileştirmeye karşıydı. Halbuki EYT’li lerin şöyle bir durumu var. Uluslararası hukukta kazanılmış hak diye bir şey var. Kazanılmış bir hakkı sonradan çıkarılmış bir yasayla yok edemezsiniz. Bu uluslararası normlarına aykırı.  Bunu göz ardı etti. Şu ana kadar da direniyordu yanlışta.  Şu anda sırf seçimde avantaj elde etmek için EYT’liler le ilgili bir iyileştirme yapacağı görünüyor.”

ARA REKLAM ALANI
Remzi Çayır - Milli Yol Partisi Genel Başkanı

‘İKTİDARIN TEK ÖNCELİĞİ VAR, NE OLURSA OLSUN SEÇİMİ KAZANMAK. KİMSE MİLLETİ DÜŞÜNMÜYOR’

Remzi Çayır; “Seçim sath-ı mailine girildiğinde merkez bankası gece gündüz çalışacak. Çalışmak zorunda. Ya dışarıdan parayı bulacaksınız dövizi Türk lirasına çevirip millete boca edeceksiniz. Yahut ta merkez bankası eliyle para basıp milletin evlerine ceplerine para doldurmaya çalışacaksınız. Çünkü şu an hükumetin tek önceliği var yani iktidarın tek önceliği var, ne olursa olsun seçimi kazanmak. Kimse milleti düşünmüyor. Kimse milletin şu veya bu şekilde geleceğiyle ilgili kaygı duymuyor. Tek kaygıları var bütün siyasilerin . Çünkü sistem öyle. Nasıl kazanırım, yeniden nasıl gücü elimde tutarım. Millet aç, millet sefil. Millet umutsuz. Millet kaygı içerisinde yaşıyor. Başını yastığa koyduğunda gelecekle ilgili hep karanlık görüyor. Bununla ilgili bir gündem var mı yok. Bununla ilgili bir çaba var mı yok. Bununla ilgili bir iyileştirme var mı yok.”

‘BİR ÜÇÜNCÜ YOLU KURMAK İSTİYORUZ’

Remzi Çayır; “Doğru Parti genel başkanı zaman zaman gelip bize bazı bilgiler verdi. Elbette ki siyasi partiler mevcut sistemin icabı ve gereği olarak ittifaklar kurabilirler. Bende ifade ettim bizim önceliğimiz kendi isim amblemimiz ve kendi Cumhurbaşkanı adayımızla milletimizin önüne çıkmak. Bu güne kadar ülkücülerin, milliyetçilerin ve mazlumların ve bu ülkede ezginlerin bir Cumhurbaşkanı adayı olmamıştı. Eğer olabilirse, arkadaşlarda karar verirse, merkez kararımız, il başkanlarımız, ilçe başkanlarımız derlerse ki bu yol doğrudur, siz mutlak anlamda bu hareket mutlak anlamda kendi Cumhurbaşkanı adayını çıkarmalıdır dediği an, biz tereddütsüz çıkar onun öncülüğünü yapabiliriz. Altılı masa hala ses veremedi umutta veremedi. Ne dediğini pek kimsenin de anladığı yok. Sadece belli aralıklarla toplanan altı partiden bir şeyler çıkıyor. Sesler çıkıyor ama umut çıkmadı. Hala çıkmadı. Onun için üçüncü yolu eğer yapabilirsek, bize benzeyen partilerle üç aşağı beş yukarı sistem değişikliğini isteyen partilerle bir üçüncü yolu kurmak istiyoruz. Bunu da ciddi tutarlı yapmayı sadece yüzde yediyi aşalım da ne olursa olsun dan ziyade milletin önüne sahici milletin geleceğini ufkunu açıcı, gerçeği milletle paylaşan millete gerçeği saklamayan , milletle birlikte yönetimi sağlayan insanlar gelecek kurarlar. İnşallah Milli Yol bunun adı olacaktır. 

‘GÖRÜŞTÜĞÜMÜZ PARTİLER VAR’

Remzi Çayır; “Şu anda görüştüğümüz insanlar var. Partiler var. Bir adayımızın olması gerekir. Bunun da şu an Türkiye’de en çok vatanseverlerin oluşturacağı bir bloğun kazanabileceği görülebilmektedir. Şu an bir sosyal demokratın bir sosyalistin Türkiye’de Cumhurbaşkanı adayı olarak tek başına seçimi kazanma şansı yok. Bu Türkiye’nin gerçeği. Siyasi coğrafya böyle bir şeyi gösteriyor. Yarın değişir değişmez onu bilmem. Onun içinde ben bu kulvarda bize benzeyen bizimle aynı idealleri paylaşan üç aşağı beş yukarı, tamamen de benzemek zorunda değiliz. Ama ortak payda da birleşebildiğimiz bazı partilerle birlikte böyle bir yola çıkmayı düşünüyoruz.” ifadelerini kullandı.

YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.