DOLAR 32,4375
EURO 34,7411
ALTIN 2.439,70
BIST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Antalya 26°C
Açık
Antalya
26°C
Açık
Pts 27°C
Sal 25°C
Çar 24°C
Per 26°C

SİDE MUHTARI TÜTER’DEN BAKAN ERSOY VE BAŞKAN SÖZEN’E TEŞEKKÜR

ARA REKLAM ALANI

Side Muhtarı Osman Tüter, son yıllarda Antik Kent’te yapılan kentsel tasarım ve kazı çalışmalarıyla Side’nin tarihi ve turistik değerinin arttığını belirterek, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy ve Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen’e teşekkür etti.

ARTIK BAŞKA BİR SİDE VAR

Manavgat’ın Side Mahallesi’nde 20 yıldır muhtarlık yapan Osman Tüter, Antik Kent’in son yıllarda büyük bir değişim geçirdiğini söyledi. Tüter, Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın desteklediği kentsel tasarım projeleri ve 76 yıldır devam eden kazı çalışmalarının arttırılan bütçeyle 12 aya yayıldığını ve 20 yıllık çalışmaların bir yılda tamamlandığını ifade etti.

Tüter, “Side kültür anlamında çok çok ileri bir düzeye geçti. Tarihi gün ışığına çıkmaya başladı. Antik Kent tarihi gün ışığına çıktı. Kente gelen turist sayısı ve kalitesi arttığı yönünde esnafın çok memnuniyeti var.” dedi.

SİDE’NİN ENERJİ SORUNU ÇÖZÜLÜYOR

Side’nin enerji sorununun da çok kısa sürede çözüme kavuştuğunu belirten Tüter, “Side’nin enerji sorunu tamamen ortadan kalkıyor. Kemer belgesinde mezarlığın yanına TEİAŞ büyük trafo binası getiriyor. Side’mizin yarınları artık çok daha aydınlık.” diye konuştu.

GECE TURİZMİNDE SİDE’YE ÇOK ETKİ EDECEKTİR

Tüter, Side’nin tarihi ve turistik değerinin artmasında büyük emeği olan Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy ve Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen’e teşekkür etti. Tüter, “Turizm bakanımıza çok teşekkür ediyoruz. Kentsel dönüşümden dolayı yapmış oldukları yatırımdan dolayı, kazı çalışmalarından dolayı, Manavgat Belediyemizin de Antik Kent’in içerisindeki kentsel dönüşüm çalışmaları çok faydalı oldu. Bakanlığımızın yapmış olduğu yatırımlar gece aydınlatmasını ön plana çıkarttılar. Bu katkılar gece turizminde Side’ye çok etki edecektir.” dedi.

SİDE‘ DE KIŞ TURİZMİ CANLANIYOR

Tüter, ayrıca Side’nin kış turizmine de açık olduğunu ve bölgede düzenlenen bisiklet yarışları gibi etkinliklerin kış turizmini canlandırdığını söyledi. Tüter, “Kış turizminin canlanması için bu hizmetlerin devam edeceğini umuyoruz. Gelecek dönemde de destekliyoruz.” şeklinde konuştu.

SİDE’NİN NÜFUSU YAZIN 400 BİN

Side Mahallesi’nde 9200 seçmenin bulunduğunu ve yerleşik nüfusun 40 bin civarında olduğunu belirten Tüter, yaz aylarında ise bu rakamın 300-400 bine çıktığını kaydetti. Tüter, “Side muhtarlık yapmanın yerine göre zorluğu da var ama insanlara yardımcı olmanın gururunu yaşıyoruz. Bölgenin sorunlarını yetkili birimlere ileterek çözüm buluyoruz.” dedi.

HALKIMIZA İNANIYORUZ

Tüter, 2004 seçiminden bu yana muhtarlık yapmanın onuru ve gururu içinde olduğunu, halktan aldığı güçle yola devam ettiğini söyledi. Tüter, “Bir oyla çıktığımız yolda halktan aldığımız güçle yolumuza devam etmeyi düşünüyoruz. Halkımıza inanıyoruz. Her zaman iyi ve kötü günlerinde yanında olduk. 31 Mart’tan sonra da olmaya da devam edeceğiz.” ifadelerini kullandı.

YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.