DOLAR 32,4447
EURO 34,7522
ALTIN 2.435,69
BIST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Antalya 26°C
Parçalı Bulutlu
Antalya
26°C
Parçalı Bulutlu
Cts 26°C
Paz 27°C
Pts 27°C
Sal 25°C

Savaş ve Turizm

Antalya’ya Rusya’dan 7, Ukrayna’dan 3 milyon turist bekliyorduk, hedeflerimizi revize etmemiz gerekebilir! Bu cümleler Cornelia Diamond Genel Müdürü Zafer Alkaya ait.

Zafer Alkaya, Rusya’nın Ukrayna’ya askeri operasyon başlatmasının Türk turizme etkisini değerlendirdi.

ARA REKLAM ALANI

2022 Hedefleri Revize

Alkaya, ”Rusya ve Ukrayna’dan rezervasyonlarımız bulunuyor. Yaşanan gelişmeler nedeniyle önümüzdeki günlerde nasıl bir seyir olacağını bilmiyoruz. Bu krizin barış yaklaşımı ile son bulmasını umuyoruz. 2021 yılında Rusya’dan 5 milyon, Ukrayna’dan 2 milyon turist gelmişti. 2022 yılı için ise Antalya’ya Rusya’dan 7, Ukrayna’dan 3 milyon turist bekliyorduk. Yaşanan gelişmeler hedeflerimizi ve planlamalarımızı revize etmeyi gerektirebilir. Süreci turizmciler olarak yakından takip ediyoruz” dedi.

‘İç Piyasa için 2022 Durgun’

Alternatif pazarlara yönelik uzun süredir yapılan tanıtımların sonuç verdiğini de vurgulayan Alkaya, ”Doğu Avrupa pazarları yükselen pazarlar ve oldukça ilginç bir hale geldi. Polonya artık ilk 5’in içerisinde kendine yer buluyor. Bunun dışında Romanya, Sırbistan, Hırvatistan, Moldova gibi ülkelerden de ciddi miktarda turist akımı olmaya başladı. Doğu Avrupa pazarı bizim için yükselen bir değer. Buradan çok yüksek rakamlardan olmasa da giderek artan sayıda turist almaya devam ediyoruz. Antalya’ya. İç piyasa için 2022’yi biraz durgun görüyoruz. Kurlarda ki artış iç piyasayı etkiledi. İç piyasada doğru fiyatı bulmakta zorlanıyoruz. Kur artışları dışarıda ki turisti etkilemiyor ama içerideki turist için önemli bir handikap teşkil ediyor” ifadelerini kullandı. 

Kaynak:tourismtoday.net

YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.