DOLAR 32,5304
EURO 34,8798
ALTIN 2.441,91
BIST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Antalya 26°C
Açık
Antalya
26°C
Açık
Pts 28°C
Sal 25°C
Çar 24°C
Per 27°C

“Sağlık turizminin patlama yaptığını söyleyebilirim”

Türkiye’yle özellikle turizm alanında çok iyi ilişkilere sahip olduklarını belirten Çad Turizm Bakanı Fayçal Ramat Issa, iki ülke arasındaki ilişkilerin gerçekten de en iyi seviyede olduğunu vurguladı. Issa, Türkiye’nin deneyiminin Çad’da turizmi geliştirmeye yardımcı olacağını vurguladı.

ARA REKLAM ALANI

Dünya Turizm Forumu Bodrum Zirvesi’nde Sputnik‘e konuşan Issa, Türkiye ile Çad arasında turizm alanındaki ilişkileri değerlendirdi.

‘Çok sayıda vatandaşımız tedavi olmak için Türkiye’ye geliyor’

Issa, “Türkiye’yle özellikle turizm alanında çok iyi ilişkilere sahibiz. İlişkilerimiz gerçekten de en iyi halinde. Çad vatandaşları, hem sağlık hizmetleri hem de ticaret için sıkça Türkiye’ye geliyor. Sağlık alanını ele alacak olursak, çok sayıda vatandaşımız tedavi olmak için Türkiye’ye geliyor. Sağlık turizminin patlama yaptığını söyleyebilirim” dedi.

Türkiye ile Çad arasındaki havayolu işbirliğinin güncel durumunu değerlendiren Issa, Türk Hava Yolları’nın N’Djamena ile İstanbul arasında doğrudan uçuşlar, ayrıca aktarmalı uçuşlar düzenlediğini, haftada 2-3 uçuş yapıldığını kaydetti.

‘Forumdan sonra Türkiye’yle birçok projemiz olacağını düşünüyorum’

Türkiye ve Çad arasındaki işbirliği perspektiflerine ve ortak projeler gerçekleştirme imkanına dikkat çeken Issa sözlerini şöyle sürdürdü: “Forumdan sonra Türkiye’yle birçok projemiz olacağını düşünüyorum, birçok anlaşma mevcut. Türkiye ile Çad arasında yüzyıllık ilişkiler var. Çad’ın bazı kentlerinde Türklerin varlığı dikkat çekiyor ve uzun süredir devam ediyor. Bu, ilişkilerimizin çok eskiye dayandığını gösteriyor. Türkiye’nin turizm alanında büyük deneyimi var ve bu, bize turizmimizi geliştirmede yardım edebilir. Türkiye’yle ilişkilerimiz uzun süre daha devam edecek.”

YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.