DOLAR 32,4643
EURO 34,6970
ALTIN 2.435,69
BIST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Antalya 26°C
Parçalı Bulutlu
Antalya
26°C
Parçalı Bulutlu
Cts 26°C
Paz 27°C
Pts 27°C
Sal 25°C

Rasim Metin, Müjdeyi Growtech’te verdi

Manavgat Ziraat Odası(MZO) Başkanı Rasim Metin kurmayı planladıkları ikinci zeytinyağı fabrikası için tarih verdi. Başkan Metin “2002 Ekim ayına kadar yetiştirmeyi planlıyoruz” dedi.

MANAVGAT ZEYTİNYAĞI GROWTECH’TE TANITILDI

ARA REKLAM ALANI

Cumhuriyet tarihinin en büyük yangını Manavgat’ta yaklaşık 500 bin zeytin ağacını kül etti. Zeytinyağı kaybı en az 15 bin ton. Üretim düştü ancak kalite hiç değişmedi. Manavgat Ziraat Odası (MZO) Manavgat zeytinyağını bir kez daha dünyanın en büyük örtü altı tarım fuarı Growtech’te görücüye çıkardı.

‘TEST GOOD ,THE BEST ONE’ TEST İYİ ,EN İYİSİ

Manavgat Ziraat Odası, Dünyanın en büyük örtü altı tarım fuarı Uluslararası Sera, Tarım Teknolojileri ve Hayvancılık Ekipmanları Fuarı’nda (Growtech) Manavgat zeytinyağını yurt içi ve yurt dışından gelen yüzlerce ziyaretçiye tattırdı. Manavgat Zeytinyağı Fabrikasında sıkılan soğuk sıkım zeytinyağı, rengi, tadı ve kalitesiyle büyük beğeni topladı.

‘6 MİLYON TL ÇİFTÇİMİZİN CEBİNDE KALIYOR’

Manavgat’ın cumhuriyet tarihinin en büyük yangınını yaşadığını hatırlatan Başkan Metin büyük yangında zeytin bahçelerinin büyük zarar gördüğünü kaydetti. Metin “ 500 bin zeytin ağacımız yandı. Zeytinyağı kaybımız 15 ton civarında. Fakat buna rağmen Manavgat Ziraat Odası Zeytinyağı Fabrikası önünde bir kilometreye yakın kuyruk oluştu. Bunun sebebi ise üreticinin zeytinini 2,5 TL ye sıkmamız. Piyasada 3TL ile 3,25TL arası sıkıyorlar Biz 2,5TL ye sıktığımızdan dolayı üreticilerimiz kendi fabrikalarını tercih ediyorlar. Manavgat Ziraat Odası Zeytinyağı Fabrikası Manavgatlı zeytin üreticisine yıllık en az 6 Milyon TL tasarruf sağlıyor. 6 Milyon TL çiftçinin cebinde kalıyor. Manavgat Ziraat Odası Zeytinyağı Fabrikasındaki ustalarımız üreticinin lehine 1 kilogram 1 gram daha fazla yağ çıkarabilmek için elimizden geleni yapın diyoruz. Ustalarımız da bu şekilde çalıştığı için fabrikamızın önünde uzun kuyruklar oluşuyor” dedi.

‘ÜRETİCİMİZE DAHA ÇOK HİZMET ETMEK İSTİYORUZ’

Manavgat Ziraat Odası olarak üreticilere daha faza hizmet vermek istediklerini kaydeden Başkan Rasim Metin 10 yıl önce kurdukları fabrikanın alanının yeni makina takviyesi için yeterli olmadığını belirtti. Başkan Metin “ Aslında üçüncü bir makina koymamız gerekiyor ancak fabrikamız eski ve alanımız dar olduğundan üçüncü bir makinayı yerleştiremiyoruz” dedi.

MZO İKİNCİ ZEYTİNYAĞI FABRİKASI 2022 EKİMDE

Üreticilerin ikinci fabrika talebi için son iki yıldır Ankara, Antalya ve Manavgat protokolüyle uzun görüşmeler sağladıklarını belirten Başkan Rasim Metin ikinci zeytinyağı fabrikasında sona yaklaştıklarını belirtti. Başkan Metin, Manavgatlı zeytin üreticisine müjdeyi  Dünyanın en büyük örtü altı tarım fuarı Growtech’te verdi. Başkan Metin “ Manavgat ırmağının doğu yakasına bir fabrika kurmaya çalışıyoruz. Geçmiş dönemde görev yapan valilerimiz ve kaymakamlarımızın destekleriyle hazineden yerimizi aldırdık. Antalya Büyükşehir Belediyesi imar çalışmalarını tamamladı. Manavgat Belediyesi 18 uygulamasını şuan yapıyor. Önümüzdeki günlerde ruhsat için başvuracağız. 2022 ekim ayına kadar fabrikamızı yetiştirmeyi hedefliyoruz” şeklinde konuştu.erde ruhsat için

YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.