DOLAR 32,4862
EURO 34,6800
ALTIN 2.406,91
BIST 10.045,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Antalya 26°C
Az Bulutlu
Antalya
26°C
Az Bulutlu
Çar 25°C
Per 29°C
Cum 24°C
Cts 22°C

Nezih Özgenç, CHP Antalya Milletvekili A. Adayı

Nezih Özgenç, seçime kırk beş gün kala CHP Antalya milletvekili adaylığını açıkladı. CHP Manavgat İlçe binası önündeki coşkulu kalabalığa seslenen Özgenç; “Dünyaya ilham verecek, geleceği hep birlikte yazacağız . Başarmaya mecburuz. Her birimizin ülkemize borcu vardır hepimizin vatan sevgisi millet sevgisi vardır. Her zaman elimizi taşın altına koyduk” dedi.

ARA REKLAM ALANI

12 EYLÜL’DE BEDEL ÖDEDİM

Nezih Özgenç hayat hikayesini anlatarak başladı. Gazipaşa, Alanya, Manavgat üçgenindeki hayat çizgisinden kesitler sundu.

Nezih Özgenç;“12 Eylül askeri darbesinde on sekiz yaşında otuz beş gün gözaltında kaldım. Otuz gün hücrede iki ayda tutuklu olarak bedel ödedim . Mustafa Kemal Atatürk’ün vizyonu çerçevesinde Cumhuriyet Halk Partimizin devrimci, halkçı ve milliyetçi duygularıyla kendimize şiar edindik. Hayatımızı planladık ve bu çerçevede hep birlikte ürettik. İlçemize, memleketimize hep birlikte katkılar sunduk.

NEZİH ÖZGENÇ’İN HAYATI

Nezih Özgenç’in 14 Mayıs’taki 28’inci dönem milletvekilliği seçiminde Cumhuriyet Halk Partisi’ (CHP) den aday adayı olmasının sebepleri yaşamında gizli. Özgenç’in Gazipaşa’dan batıya uzanan yolculuğunda futbolun rolü büyüktür. 1991 yılında Manavgat Belediyespor’a transfer olur. Başarı merdivenlerini hızla tırmanan Özgenç, kulüp başkanlığına kadar yükselir.

Nezih Özgenç; “ Manavgat Belediyespor Kulüp Başkanlığı da yaptım değerli arkadaşlar. 2000 yılında üçüncü ligden düşen Manavgat Belediyespor o zamanki arkadaşlarımızla, yönetici arkadaşlarımızla sahip çıkarak Manavgat Belediyespor’umuzun bugünlere gelmesinde binlerce gencimizin spor yapmasına hep birlikte fırsat tanıdık”

HEPİMİZİN ÜLKEMİZE BORCU VAR

Yaşadığı kente ve topluma duyarlı kimliği, meslek örgütü içerisinde de kısa zamanda fark edilir. 80’li yılların sonunda Antalya mali müşavirler odası, Manavgat temsilcisi olur. Meslektaşlarıyla birlikte 2014’te Manavgat Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası (MASMO) ’yu kurarlar. 2016 ve 2019 tarihlerinde iki dönem odaya başkanlık yapar.

Nezih Özgenç; “Oda başkanlığı görevimizi yaparken meslektaşlarımız sorularını çözerken her birimizin ülkemize borcu vardır. Hepimizin vatan sevgisi millet sevgisi vardır. Her zaman elimizi taşın altına koyduk.”

ÖLÜM YOLU PROTESTOSU

2000’li yıllarda adı ölüm yoluna çıkan D400 karayolunun çift şeritli olmasında emekleri büyüktür. O ve arkadaşları 12 Eylül’den sonra Manavgat’ta ilk kez düzenledikleri protesto yürüyüşü Türkiye’nin  gündemine oturur.

Nezih Özgenç; “Tarih 20 Temmuz 2000, Antalya- Alanya karayolu iki şeritli olarak en kısa zamanda tamamlanmalıdır. Antalya Alanya arasında raylı sisteme mutlaka geçilmelidir. Antalya Alanya arasında feribot seferleri kurulmalıdır demişiz”

RAYLI SİTEM ve DENİZ ULAŞIMI

D400 yüz karayolu kısa zamanda çift şeritli olur. Ancak yetmez. O gün de bugün de hala raylı sistem hatta deniz ulaşımı mücadelesi veriyor.

Nezih Özgenç; “14 Mayıs’tan sonra Millet İttifakı’nın iktidarında Antalya, Gazipaşa hızlı tren yolunu ve Antalya’nın tüm Anadolu’yla tren bağlantısını hep birlikte gerçekleştireceğiz”

SAVAŞA HAYIR MİTİNGİ

2000’li yılların başında bu kez 5000 kişiyle yine meydanlardadır. 1 Mart tezkeresini savaşa hayır mitingiyle protesto eder. Irak krizi konusunda hükümet tarafından 25 Şubat 2003’te Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne sunulan tezkere genel kurulda reddedilir.

Nezih Özgenç; “Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün dünyada barış, yurtta barış ilkesi bizim ana felsefemiz olmuştur. Savaşa hayır dedik barışı bir kez daha ülkemizin ana gündemi haline getirdik”

SORGUN ÇAMLIĞINI KORUMA MÜCADELESİ

Z kuşağı hatırlamaz fakat Sorgun Çamlığının bugün kentin nefes alan tek akciğeri olarak kalmasındaki etken sadece büyük Manavgat yangınından kurtulmuş olması değildir.

Nezih Özgenç; “Manavgat Sorgun Çamlığı 3120 dönümlük akciğerimize 1980, 1990, ve 2004 yıllarında sürekli olarak birileri saldırıyor. Tahsis yapıyor. Aylar süren, yıllar süren imza kampanyaları, basın açıklamalarıyla Sorgun Çamlığımıza sahip çıktık ve kurtardık değerli arkadaşlar. Millet İttifakı’nın iktidarında sözümüz söz, Sorgun Çamlığı Manavgat Belediyesi’ne tahsis edilecek. Ve Kent park olarak halkımızın kullanımına açılacak.

ULUALAN ÖLÜ ALAN OLMASIN

 Ölüm yolu protestosu, savaşa hayır mitingi ve Sorgun ormanlarının korunmasına yönelik verilen mücadeleler onu gerçek anlamda çevreci bir aktivist yapar. Manavgat onu, 2020’de  bu kez ‘Ulualan ölü alan olmasın‘ diyerek bir kez daha göreve çağırır. Manavgat Ulualanı Koruma Platformu‘nun başkanıdır. İmzalar toplanır, Beştepe’ye kadar mektup yazılır, mahkeme, Manavgat’ı haklı bulur .Bugün Ulualan bir kez daha Manavgat’ın en önemli gündemi. Özgenç ise Ulualan konusunu bu kez kökten çözmeye kararlı.  

Nezih Özgenç;“2020 yılında imza kampanyalarıyla basın açıklamalarıyla Ulualan’ı koruma mücadelesinde müthiş bir başarı sergiledik. Millet İttifakı’nın iktidarında Ulualan’ı  Manavgat’ın geleceğine, Manavgat’ın ekonomisine, ticaretine hep birlikte uluslararası projelerle, planlarla kazandıracağız. Yolumuz açık olsun”

YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.