DOLAR 32,5476
EURO 34,9203
ALTIN 2.442,27
BIST 9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Antalya 26°C
Açık
Antalya
26°C
Açık
Cum 25°C
Cts 26°C
Paz 27°C
Pts 26°C

Nashira Sokak Lezzetleri Festivali

Türk mutfağının saklı kalmış lezzetlerini dünya vitrinine taşıyan otel sayısı her geçen gün artıyor. Nashira Hotel bu yıl 5. sini gerçekleştirdiği sokak lezzetleri festivali ile Türk mutfak kültürünü doğru örneklerle dünyaya tanıtmayı sürdürdü.

NASHİRA TÜRK MUTFAĞINI DÜNYAYA TANITIYOR

Tarhanasından, karnıyarığına, zeytinyağlı enginarından, topiğine, sarmasından, tandırına kadar dünyanın belki de en geniş ve en kadim mutfaklarından biri Türk mutfağı.  Ama maalesef bir türlü hak ettiği yere gelemiyor. Fakat umut vaat eden gelişmeler yok değil. 21-27 Mayıs “Türk Mutfağı Haftası” ilan edildi. Emine Erdoğan’ın öncülüğü ve Cumhurbaşkanlığı himayesinde, TGA iş birliğinde, Kültür ve Turizm Bakanlığının desteğiyle hazırlanan “Asırlık Tariflerle Türk Mutfağı” kitabı raflarda yerini aldı.

ARA REKLAM ALANI

NASHİRA HOTEL’DE SOKAK LEZZETLERİ FESTİVALİ

Öte yandan Anadolu mutfağının saklı kalmış lezzetlerini dünya vitrinine taşıyan otel sayısı da her geçen gün artıyor. Nashira Hotel bu yıl 5’incisini gerçekleştirdiği sokak lezzetleri festivali ile Türk mutfak kültürünü doğru örneklerle dünyaya tanıtmayı sürdürdü.

AYAKÜSTÜ LEZZETLER

Doğu ve Güneydoğu mutfağının vazgeçilmezi içli köftesi de oradaydı,  müthiş göz doyurucu ,şahane orta Anadolu yemeği Tandır Kebabı da, Çiğ Köftemiz de Saç Kavurmamızda. Son yıllarda Antalya’yı tropikal meyve üretiminin merkezi haline getiren muzumuzda, Türk mutfağının bayrak lezzetleri fasıl eşliğinde sunuldu. Konsept sokak lezzetleri olunca tüketimde ayaküstü oldu.

AYDOĞAN: SÜRDÜRÜLEBİLİR POLİTİKALARA İHTİYAÇ VAR

Türk Mutfağının geleneksel, yerel, yenilikçi yaklaşımla ulusal-uluslararası mecralarda doğru örneklerle tanıtılmasının önemine dikkat çeken Nashira Hotel Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Aydoğan lezzetli tabakların hem yerli hem de yabancı misafirlere sunulması kadar sürdürülebilir olması gerektiğini belirtti. Aydoğan “Yurt içinde turizm faaliyetlerinin yoğun olduğu bölgelerde Türk Mutfağının restoran ve otellerde uygulanması için teşvik edilmesi ve yurt dışında Türk mutfağını temsil eden yiyecek-içecek işletmelerine destek verilmesi gerekiyor, Gelecek nesillere Türk mutfağını doğru bir şekilde teslim edebilmek, sürdürülebilir politikalarla da bunun gelişimini sağlamak önemli” dedi.

YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.