DOLAR 32,5788
EURO 35,0430
ALTIN 2.459,26
BIST 9.830,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Antalya 25°C
Parçalı Bulutlu
Antalya
25°C
Parçalı Bulutlu
Cts 26°C
Paz 27°C
Pts 27°C
Sal 25°C

Muammer Aksoy 29. Yılında Anıldı

ANTALYA DAILYNEWS

Muammer Aksoy Memleketinde Anıldı

29 yıl önce alçakça bir saldırı sonucu katledilen, Atatürkçü Düşünce Derneği Kurucu Genel Başkanı, yazar Prof. Dr. Muammer Aksoy , ölümünün 29 yılında memleketi Antalya’nın İbradı ilçesinde anıldı.Anma programı ADD İbradı şubesi ve İbradı belediyesince düzenlendi.

ARA REKLAM ALANI

Muharrem İnce, Anma Törenine Katıldı

Anma programına, CHP’nin 24 Haziran 2018 seçimlerinde Cumhurbaşkanı adayı olan Muharrem İnce,  CHP Parti Meclisi üyesi Hakkı Süha Okay, CHP Antalya İl Başkanı Ahmet Kumbul, CHP Antalya Milletvekili Rafet Zeybek, CHP Yalova Milletvekili Özcan Özel, İbradı Belediye Başkanı Serkan Küçükkuru,  CHP Antalya İl Kadın Kolları Başkanı Nilüfer Deveci, ADD Antalya Şube Başkanı İbrahim Daş ve Eğitim İş Antalya Şube Başkanı Fatin Iltar katıldı.

Muharrem İnce Twitter’dan Paylaştı


CHP’nin 24 Haziran 2018 seçimlerinde Cumhurbaşkanı adayı olan Muharrem İnce anma programının ardından Twitter’dan yaptığı paylaşımda şu ifadelere yer verdi,

Muammer Aksoy ’u katledilişinin yıl dönümünde memleketinde anmak ve Belediye Başkanımız Serkan Küçükkuru’ya destek olmak için geldiğimiz İbradı’da Ormana Vakfı M. Kazım İnan Misafirhanesi’nde kıymetli büyüklerimizi ziyaret ettik, yurttaşlarımızla bir araya geldik.” ifadelerini kullandı.

Chp Antalya İl Başkanı Muammer Aksoy Anma Programı

Aydınlanma Savaşçısı

Anma programında konuşan Chp Antalya İl başkanı Ahmet Kumbul Muammer Aksoy’un Atatürkçü düşüncenin yılmaz savunucusu olduğunu belirtti. Kumbul, “Aydınlanma savaşçısı Prof. Dr. Muammer Aksoy, bundan 29 yıl önce Türkiye’ yi karanlığa boğmak isteyen güçler tarafından alçakça katledildi” dedi.

Ömrünü Bu Coğrafyaya Adadı

Muammer Aksoy’un ömrünü, bu coğrafyanın aydınlığa kavuşmasına adadığına vurgu yapan Kumbul, “Hem akademik hem siyasi hayatta, ulu önderimiz Atatürk’ün ilke ve devrimlerini kendisine pusula edindi. Atatürkçü düşüncenin ideolojik açıdan gelişmesi, evrensel bir düşünce haline gelmesi için entelektüel açıdan üretimlerde bulundu. Hukuk, siyaset, laiklik, insan hakları ve ekonomik kalkınma alanlarında çok sayıda kitap yazdı. Atatürkçü Düşünce Derneği’nin kurucuları arasında yer aldı” ifadelerini kullandı.

Mücadelemizi Sürdüreceğiz


Kumbul sözlerine şöyle devam etti: “Prof.Dr.Muammer Aksoy,Cumhuriyet’in temel değerleri kadar Atatürk’ün ‘tam bağımsızlık’ ilkesinin de yılmaz bir savunucusuydu. Muammer Aksoy; siyasi, iktisadi, mali, askeri, kültürel açıdan bağımsızlığın ekmek su kadar değerli olduğunu savunan, anti-emperyalist cumhuriyetçi bir aydındı. Türkiye’nin; Atatürk’ün ilkelerinden gün geçtikçe sapmakta olduğu, Cumhuriyetimizin temel değerlerinin yok edilmeye çalışıldığı şu günlerde, Uğur Mumculardan Muammer Aksoylara yolumuzu aydınlatan bütün değerlerin bizlere miras bıraktığı mücadele pratiğiyle, Türkiye’nin tam bağımsız, sosyal, demokratik bir hukuk devleti olması için sonuna kadar mücadelemizi sürdüreceğiz.”dedi.

Antalya Daily News web sitesinde Abonelere ait video haber ve görsel içerikler yayınlanmaktadır.

YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.