DOLAR 32,4050
EURO 34,8052
ALTIN 2.433,86
BIST 9.983,42
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Antalya 28°C
Açık
Antalya
28°C
Açık
Sal 25°C
Çar 24°C
Per 27°C
Cum 24°C

Menderes Türel: İlk Günkü Aşkla!

Antalya Büyükşehir Belediye Başkan Aday Adayı Menderes Türel yeni yıla dair paylaştığı şiirde 31 Mart yerel seçimlerine yönelik “İlk günkü aşkla, ilk günkü heyecanla Antalya’mıza hizmet etmeyi sürdüreceğiz”  mesajı verdi.

ARA REKLAM ALANI

İşte o şiir;

Menderes Türel Kimdir ?

Menderes Mehmet Tevfik Türel, 11 Temmuz 1964 tarihinde Antalya’da dünyaya geldi. Menderes Türel, İlk, orta ve lise eğitimini Antalya’da tamamladıktan sonra İngiltere’de gazetecilik eğitimi aldı.

Türel, uzun yıllar Antalya’da gazeteci olarak çalıştı ve çeşitli basın ve yayın kuruluşları tarafından birçok kez yılın gazetecisi olarak ödüllendirildi. 1987 yılında Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü tarafından araştırma ve inceleme dalında Türkiye’nin en iyi gazetecisi seçildi.



Menderes Türel, 1992 yılında, 28 yaşındayken Antalya Ticaret ve Sanayi Odası Oda Meclisi üyeliğine seçildi. Sonrasında 21 Kasım 1987 ve 25 Kasım 1999 tarihleri arasında ATSO Yönetim Kurulu Başkan vekilliği görevini yürüttü. 9 Kasım 2001 tarihinde yapılan oda seçimlerinin ardından 14 Kasım 2001 tarihinde üstlendiği Antalya Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini 22 Ocak 2004 tarihine kadar sürdürdü. Türel, 2004 yılında Antalya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olmak için Yönetim Kurulu Başkanlığı görevinden ayrıldı. 28 Mart 2004 tarihinde gerçekleşen yerel seçimlerde Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı seçildi. Menderes Türel, aynı dönemde Avrupa Konseyi, Yerel ve Bölgesel Yönetimlerde de daimi üyelik yaptı.

Menderes Türel, 12 Haziran 2011 Milletvekili Genel Seçimlerinde AK Parti’den Antalya 2. sıra milletvekili adayı olarak TBMM’ye girdi. 30 Eylül 2012’de AK Parti MKYK’sına seçilen Türel, 14 Aralık 2013’te Antalya İl Başkanlığı’nın düzenlediği yemekte Recep Tayyip Erdoğan tarafından Antalya AK Parti Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olduğu açıklandı. 30 Mart 2014 Türkiye yerel seçimlerde CHP’li mevcut Belediye Başkanı Mustafa Akaydın’ı 23 bin oy farkıyla geçerek Antalya Büyükşehir Belediye Başkanlığına bir dönem aradan sonra tekrar seçildi.

Menderes Türel, Avrupa Konseyi Yerel ve Bölgesel Yönetimler Kongresi Türkiye Milli Heyet Başkanlığı, Türkiye-Brezilya Parlamentolar arası Dostluk Grubu Başkanlığı ve Sağlıklı Kentler Birliği Başkanlığı görevlerinde bulundu.

2019 Yerel seçimlerinde Antalya Büyükşehir Belediye Başkanlığı’nı CHP’den Muhittin Böcek’e kaybeden Menderes Türel, 31 Mart 2024’te yapılacak olan yerel seçimlerinde yeniden AK Parti’nin Antalya Büyükşehir Belediye Başkan Aday Adayı oldu.

İyi derecede İngilizce bilen Türel, University of Cambridge First Certificate sahibidir.
Türel, evli ve iki çocuk babasıdır.

YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.