DOLAR 32,4582
EURO 34,9028
ALTIN 2.437,03
BIST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Antalya 27°C
Açık
Antalya
27°C
Açık
Pts 27°C
Sal 25°C
Çar 24°C
Per 27°C

Manavgat’ta ‘Yeni Hal’ tepkisi

Antalya Büyükşehir Belediyesi Manavgat’a 80 milyon yatırım bedelliyle yeni bir hal kazandırdı. Ancak yeni hal henüz hazır olmamasına rağmen esnafın eski hali boşaltmalarını istedi. Manavgat Hal esnafı Büyükşehir’in bu talebine isyan etti.

ARA REKLAM ALANI

ZORLA GÖNDERMEK İSTİYORLAR

Yaklaşık 40 yıldır faaliyet gösteren Manavgat Toptancı Hali’ndeki esnaflar, Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından Demirciler Mahallesi’nde yapılan ve henüz elektrik ile su bağlantıları olmayan yeni Manavgat Toptancı Hali’ne zorla gönderilmek istendiklerini söyleyerek, basın açıklaması yaptı.
Manavgat Yaş Meyve ve Sebze Komisyoncular Derneği Başkanı Dursun Ataş, Antalya Büyükşehir Belediyesi yetkilileri tarafından, eski Manavgat Toptancı Hali’nden ayrılarak yeni toptancı hale geçilmesi için kendilerine baskı yapıldığını iddia ederek, bu kapsamda halde bulunan kantarın kapatıldığını söyledi. Yeni yapılan toptancı halinde elektrik ve su bağlantıları olmadığı halde oraya gönderilmek istendiklerini anlatan Ataş, eksiklerin tamamlanması halinde hemen taşınabileceklerini kaydetti. Ataş, “Bizim eski halimizin ne eksiği vardı? 40 sene evvel, Allah razı olsun adam yapmış, şimdi yapılmış olan hal, daha aktif olması gereken Manavgat için yakışır mı? Ne elektrik var ne su” dedi.

ÇALMADIK KAPI KALMADI

Bu konuda seslerini duyuramadıklarını belirten Dernek Başkanı Ataş, “Çalmadığımız kapı kalmadı. Bizi bir gündeme, kale alan yok. Ne yapmamız gerekiyorsa bu saatten sonra bize bir yol gösterin. Ya da bizi yönetenler söylesin biz o yoldan devam edelim. Biz ‘eski halden göçmeyelim’ demiyoruz ama bizim bu dükkanları çalışır vaziyete getiriversinler” diye konuştu. Başkan Ataş, eski Toptancı Hali’ndeki güvenlik görevlilerinin de ayrıldığını söyledi.

EKSİKLİKLER TAMAMLANSIN


Manavgat Toptancı Hali esnaflarından Yusuf Ateş, turizm sezonunun sonuna kadar taşınma işleminin ertelenmesi gerektiğini savunarak, “11’inci aya kadar turizmdeyiz. Turizm bölgesi burası. Şu anda ben bu işin içindeyken nasıl göçeceğim? Şu anda oraya gitme şansımız, dükkanları boşaltma şansımız yok” dedi.
Esnaf Rasim Emirdar da “Sözleşme imzalandıysa ikinci bir sözleşme yapsınlar müteahhit ile bu eksikleri gideriversin. Bizim istediğimiz bu. İkinci bir ihale açılsın, Manavgat Toptancı Hali’nin eksiklerini tamamlasın” diye konuştu.

YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.