DOLAR 32,5110
EURO 34,8958
ALTIN 2.455,36
BIST 9.889,86
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Antalya 26°C
Açık
Antalya
26°C
Açık
Cts 26°C
Paz 26°C
Pts 25°C
Sal 25°C

MANAVGAT’TA KIVILCIM NÖBETİ

Manavgatlı gençler kıvılcım nöbetinde. Sorgun mahalle Muhtarının koordinatörlüğünde bir araya gelen Manavgatlı gençler yangından etkilenmeyen tek nokta olan Sorgun ormanlarında sabaha kadar nöbet tutuyor. Gençlerin arasında tatil için bölgeye gelen yerli ve yabancı misafirlerde var.

A+
A-

‘GENÇLERDEN RİCA ETTİM’

Sorgun mahalle Muhtarı  İbrahim Ethem Şeker : “Sorgun Mahalle muhtarı olarak gençlerden rica ettim. Ormana ateş atanı engellemek , ormanımızı korumak istiyoruz biz.  Manavgat jandarma komutanlığının bilgisi dahilinde kimsenin yolunu kesmeden kimseye saldırmadan güzellikle gördüğümüz plakaları şüphelendiğimiz kişileri bildiriyoruz. Sağ olsunlar onlarda gereken ne ise ilgileniyorlar.

ARA REKLAM ALANI
İbrahim Ethem ŞEKER-Sorgun Mahalle Muhtarı

‘AMA EKSİĞİMİZ ÇOK’

Keşke burada iki üç tane devriye arabamız bir tane bekleyen itfaiye aracımız olsa idi bizi daha da rahatlatır mutlu ederdi. Ama eksik.”

‘ORMANIN DIŞINDAYIZ’

Kolluk kuvvetleri ,Belediye ve İtfaiye ekiplerinin bilgisi dahilinde nöbet tuttuklarını söyleyen Oğuzhan Akpulat : “Kolluk kuvvetleri orman içerisinde devriye atıyor. Bizler ise orman dışarısında bulunuyoruz. Tabi ki burada asıl olması gereken bizler değil kolluk kuvvetleridir.

Oğuzhan AKPULAT- Mahalle Sakini

AKŞAM ALTIDAN SABAH YEDİYE KADAR

Burada herkes akşam altıdan sabah yediye kadar nöbet tutuyor. Bu ne kadar devam eder inan ki bilmiyorum. Bizler kaç kişiyiz ? Sayımız bazen 100 oluyor bazen 30 oluyor. Bazen 5 oluyor bazen ise 150.

‘İTFAİYE ARACI İSTİYORUZ’

Her yüz metrede bir beşer onar bidon sularımız var. Arabalarda yangın söndürücü tüplerimiz var. Zaten bu ilk müdahale için geri kalan müdahaleyi itfaiye yapması gerekiyor ama buradaki en büyük sıkıntımız bir itfaiye aracının burada hazır kıta beklememesi.

‘BURASI ASIL GÜNDÜZ ÖNEMLİ FAKAT BOMBOŞ’

Burası asıl gündüz önemli çünkü gündüz poyraz ve sıcak var ve gündüz burası bomboş. Bizzat ben gündüz buradan geçtiğimde ormana giriş yasağı olmasına rağmen hala tur arabaları vatandaşlar ve turistlere açık. Eğer bir yasak var ise herkese yasak olmalı. Sadece oda yaşayan vatandaşa yasak olmamalı. Turistler ATV ile dolanıyorlar buna çok dikkat edilmeli. Ama dikkat ediliyor mu dersem benim şahsi düşüncem 24 yıldır burada at binerim ben dikkat edilmiyor.

‘KAYBEDİNCE DEĞER BİLİYORUZ’

Türkiye bir şey kaybedince değer bilindiği için şu an kaybedilen bölgelere değer veriliyor. İnsanlardan yanmayan yerlere de destek bekliyoruz. Burası şehrin içerisinde bir yer. Burası yanarsa turizmin kalbi yanar. Biliyorsunuz ki dünyada en iyi turistik alan Türkiye ve Türkiye’de de Antalya Manavgat bölgesi seçildi. Manavgat’ın burası aynı Oymapınar gibi Sorgun çamlığı da kalbidir. Asıl kalbi öldürmeyelim. Çünkü şehir içerisin de burası. Burası yanarsa oteller yanar. Oteller yanarsa turizm biter.

BAZI OTELLER İŞİNİ CİDDİYE ALMIYOR

Bazı oteller güvenliklerini bulundukları bölgede tutuyorlar ama ne kadar tutuyorlar tabi ki bu bilinmiyor. Biz yarım saatte veya bir saatte bir devriye attığımızda görüyoruz. İşini ciddiye alan oteller var ama aksine işini ciddiye almayan otellerde var.

ORMAN ÇEVRESİNDE BARİYER OLUŞTURULMALI

Benim tek istediğim orman çevresine bir bariyer şeklinde kapatılırsa insanların buraya girilmemesi gerektiği veya bir uyarı levhası konulursa daha iyi olur. Burada ormanlara girilmemesi yönünde hiçbir uyarı levhası yok.  Biz vatandaşlar uyarıyoruz ve çok ciddi problemler yaşıyoruz. Çünkü yabancı plakalı bir araç geliyor burada durmaması gerektiğini  yasak olduğunu söylediğimizde ‘sana mı soracağım’ şeklinde tepkilerle karşılaşıyoruz. Bir kolluk kuvveti  olmadığın sürece yeterli müdahale edemiyorsun. Bizim istediğimiz kolluk kuvvetlerinden bize yeterli destek verilmesi. Çünkü biz burada insanlarla tartışmaktan zorlanıyoruz.” dedi.

Vanessa WEBER – Alman Vatandaşı-Yerleşik Yabancı

‘KADERİN CİLVESİ BİZİ DE VURDU’

Uzun zaman önce Manavgat’a yerleştiğini belirten Alman vatandaşı Vanessa Weber’de Sorgun ormanlarında nöbette . Weber duygularını şu cümlelerle aktardı. “Ben uzun zamam önce buraya yerleştim. Bütün bu yangın felaketi kaderin cilvesi bizi de vurdu. Elbette ben de felaketten etkilenen bu bulunduğum yeri ve kendime kurduğum dünyamı korumak için var gücümle çaba gösteriyorum.”

Gamze Nur ÖZKAN – Öğrenci- Tatilci

‘TATİLİMİN SONUNA KADAR NÖBETTEYİM’

Manavgat’a tatil için gelenlerde gece boyu sorgun ormanlarında nöbet tutuyor. Onlardan biride Ege Üniversitesi  öğrencisi  Gamze Nur Özkan. “ Olası bir sabotaja karşı yangını önlemek amacıyla arkadaşlarımızla birlikte nöbet tutuyoruz. Tatile gelmiştim ve tatilimin sonuna kadar da sabaha kadar burada arkadaşlarımla nöbet tutacağız. Bu şekilde yangının önüne geçmeye çalışıyoruz.” dedi.

Haber : Barış ÖZARMAN, Kamera : İzzet ÖZ

YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.