DOLAR 32,3972
EURO 34,6310
ALTIN 2.392,24
BIST 10.045,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Antalya 25°C
Az Bulutlu
Antalya
25°C
Az Bulutlu
Çar 24°C
Per 26°C
Cum 22°C
Cts 22°C

Manavgat’ta İlköğretim Haftası kutlandı

Manavgat’ta İlköğretim Haftası kapsamında tören düzenlendi. Cumhuriyet Meydanında Atatürk heykelinin önüne çelenk konulması saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan törende konuşan Manavgat Milli Eğitim Müdürü Fatih Türköz, “Cumhuriyetimizi yüzüncü yılını karşıladığımız yeni eğitim öğretim yılında Atatürk’ün ülkemizi muasır medeniyet seviyesinin üzerine çıkarma hedefi doğrultusunda ısrarla yürürken her eğitim öğretim yılını önemli bir fırsat olarak görüyoruz” dedi.

ARA REKLAM ALANI

BİR RÜYAYI GERÇEĞE DÖNÜŞTÜREBİLİRSİNİZ

Fatih Türköz konuşmasında önce öğrencilere seslendi;

“Sevgili öğrenciler,  cumhuriyetimizi yaşatmak ve büyütmek için yüreğinizden taşan azminiz ve inancınızla sadece yenilikleri takip eden değil ortaya koyduğu başarılarla geleceğe yön veren bir nesil olacağınıza inancımız tamdır. Benzersiz başarı hikayeleri yazacağınız bu yolculukta kendinizi geliştirmek adına göstereceğiniz her türlü gayret sizleri birçok kapıyı açacaktır. Unutmayın ki asla yalnız yürümek zorunda değilsiniz. Öğretmenlerinizin rehberliği, ailelerinizin desteğiyle hayallerinize erişebilir, vatanımız için, insanlık için bir rüyayı gerçeğe dönüştürebilirsiniz.

İLHAM KAYNAĞI OLMALISINIZ

Öğretmenlerin  çocuklarımızın insanı insan yapan değerleri özümsemelerini sağlamalı ve  onlara ilham kaynağı olması gerektiğini kaydeden Türköz meslektaşlarına söyle seslendi.

“Öğretmenler, milletin geleceğini şekillendiren, ışık saçan yıldızlardır diyen Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün de ifade ettiği gibi her biriniz, evlatlarımızın hayatlarını ustaca şekillendiren, onlara umut ve ilham veren birer kahramansınız.  Çocukların gözlerine bakarak potansiyellerini keşfetmelerine yardımcı olurken onlara hayallerini gerçekleştirmeleri için gereken gücü ve inancı aşılayan yine sizlersiniz.  Bu şiarla çocuklarımızın insanı insan yapan değerleri özümsemelerini sağlamalı toplumun medeniyet yolculuğuna katkıda bulunmalarında onların ilham kaynağı olmalısınız. Bunun yanında üreten, yaşama doğrudan katılan ve katkı sağlayan insanların mutlu olabileceği gerçeğini unutmamalı hep birlikte çocuklarımızın yaşamda tat almalarını sağlamalıyız”

EĞİTİM HAYAT BOYU DEVAM EDEN BİR OLGUDUR

İlçe Milli Eğitim Müdürü Fatih Türköz konuşmasının son bölümünü velilere ayırdı.

“Değerli velilerimiz, öğrenme, anne karnında başlayıp hayat boyu devam eden sosyal bir olgudur. Çocuklarımız için eğitimin başladığı ve hayat boyu devam ettiği en önemli okul aile okuludur. Bu nedenle sizlerin evlatlarınıza olan sevginiz ve ilginiz yönlendirici katkılarınız onların mutlu, sağlıklı ve başarılı bireyler olarak yetişmesinde en büyük etkendir.  Onları desteklemek, onların eğitim yolculuğunda yanlarında olmak ve değerlerimizi aktarmak noktasındaki rolümüz önemlidir.  Bu bağlamda sizlerin desteği bizler için çok önemli bir motivasyon kaynağıdır.  Bu motivasyonla bize emanet ettiğiniz, canınızdan çok sevdiğiniz sevgili yavrularınızı bu çatı altında hiçbir ayrım gözetmeksizin yüreğinizdeki sevgiyle, belleğimizdeki bilgiyle, kişiliğimizdeki çizgiyi onlarla paylaşacağımızdan emin olabilirsiniz.”  

YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.