DOLAR 32,2967
EURO 34,7113
ALTIN 2.408,54
BIST 10.045,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Antalya 25°C
Parçalı Bulutlu
Antalya
25°C
Parçalı Bulutlu
Per 29°C
Cum 24°C
Cts 21°C
Paz 25°C

Manavgat’ta Gazze şehitleri için gıyabi cenaze namazı kılındı

ARA REKLAM ALANI

Yurt genelinde hayatını kaybeden Filistinliler için gıyabi cenaze namazı kılındı

Manavgat’ta, İsrail’in Gazze’deki el-Ehli Baptist Hastanesine yönelik saldırısında yaşamını yitirenler için Külliye Camii’nde gıyabi cenaze namazı kılındı. Namazı Manavgat İlçe Müftüsü Abdullah EROĞLU kıldırdı. Namazın ardından vatandaşlar İsrail’e yönelik tepkilerini dile getirdi.

‘Asla ve asla kabul edilemez’ 

“İnsanlık suçu olan bir suç işlenmekte, vahşice bir suç işlenmekte. Bu bir durum kabul edilemez. Asla ve asla kabul edilemez. Bu vahşetin bir an önce durdurulması gerekiyor. Tüm İslam dünyaları, tüm İslam devletleri buna artık bir dur demeli”

‘Onlar kanlarını akıtıyorlar. Biz gözyaşlarımız’

“Rabb’im rahmetiyle muamele eylesin. Biz de en azından bu kardeşlerimiz için ne yapabiliriz diye  gerçekten çok üzülüyoruz. Bunun üzüntüsü içerisindeyiz. Çünkü Rabbimiz ayetinde buyurduğu gibi bizi kardeş ilan etti müminler ancak kardeştirler dedi. Kardeşimizin başına nasıl ki kötü bir şey geldiğinde ne hissediyorsak şu an o ruh halindeyiz. Ve en azından çocuklarımızıda aldık. Duyduk ki gıyabi cenaze namazı kılınacak. Okuldan hemen aceleyle geldik. Yetişelim dedik birlikte bu bizim vazifemiz dedik. Birlikte ailecek geldik. Kardeşlerimiz için dua ettik. Namazlarını kıldık. Rabb’im şehadetlerini makbul eylesin. Çok samimi söylüyorum. Kardeşimizin yüreklerimizi yakması gibi yanıyoruz. Maalesef. o acı görüntüler. Bu bir insanlık suçu. Bu bir savaş suçu. Ve bu büyük soykırım. Büyük bir savaş suçu. bunu böyle idrak etmek lazım Onlar kanlarını akıtıyorlar. Biz gözyaşlarımızı. Rabb’im dualara icabet edendir. Dualarımızın onların yanındayız. Her türlü kardeşlerimizle beraberiz”

‘İsrail’in yaptığı bu insanlık zulmünü şiddetle kınıyorum’ 

“Öncelikle bir hekim olarak, bir insan olarak çok üzüldüğümü belirtmek istiyorum. Günümüzde  21. yüzyılda bu insanlık suçunun artık son olmasını, masum insanların, sivillerin asla ölmemesi gerekiyor. Kaldı ki savaş hukuku diye bir şey vardır. Savaşlarda biliyorsunuz sivillere, hastanelere, kesinlikle saldırı yapılmaz. Ama maalesef dün bunu bir kez daha gördük. Ben İsrail’in yaptığı bu insanlık zulmünü şiddetle kınıyorum. Bir daha yaşanmamasını diliyorum. Bu gün de gıyaplarında şehitlerimizin cenaze namazını kıldık. Allah’ın günahlarını affetsin. İslam alemimize bir daha böyle acılar yaşatmasın, bütün İslam aleminin başı sağ olsun diyorum”

YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.