DOLAR 32,3487
EURO 34,7293
ALTIN 2.419,83
BIST 10.045,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Antalya 25°C
Parçalı Bulutlu
Antalya
25°C
Parçalı Bulutlu
Per 29°C
Cum 24°C
Cts 21°C
Paz 25°C

Manavgat’ta en zor şey kiracı olmak!

Ak Parti Manavgat Belediye Başkan A. Adayı Ali Rıza Öner,  “Pandemi, Savaş, Deprem ve Göç, Manavgat’ta konut stoklarını hızla eritti. Konut kiraları yüzde 300 zamlandı. Kiracılar her geçen gün evden çıkarılma stresiyle baş etmek zorunda. Acil olarak yeni imar alanlarına ihtiyaç var” dedi.

ARA REKLAM ALANI

’15 YILDA ÇOK FAZLA İMARA AÇILAN BÖLGE OLMADI’

Kentin konut talebine cevap verebilmesi için yeni imar alanlarına ve daha fazla toplu konut projesine ihtiyacımız var diyen Ali Rıza Öner, “Manavgat Belediyesi’nin son 15 yılda çok fazla imara açılan bir bölgesi olmamıştır. Acil olarak yeni imar alanlarına ihtiyaç var” dedi.

‘SARILAR EN GÜZEL ÖRNEK’

Sarılar bölgesinin imara açılmasıyla Manavgat’ın en büyük mahallesi olduğuna dikkat çeken Ali Rıza Öner, “Bir yeri kalkındırmak bir yeri yaşanır hale getirmek istiyorsak öncelikle planlamayı doğru yapmamız gerekiyor. Sarılar çok güzel bir örnektir. Manavgat’ımızın Alanya’dan en büyük farkı Toroslara kadar geniş bir alana sahip olmamız. Sn. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın dediği gibi yatay mimari şeklinde kentimizin konut ihtiyaçlarına cevap verecek çalışmaları bir an önce hayata geçirmeliyiz” dedi.

‘EN ÇOK TURİZM ÇALIŞANLARI MAĞDUR’

Kent ekonomisinin lokomotifi konumundaki turizm sektörü çalışanlarının süreçten en fazla etkilenen kesim olduğunu kaydeden Öner, önceki dönem Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel’in turizm emekçileri için Antalya Büyükşehir Belediyesi ve TOKİ işbirliği ile Serik Yukarıkocayatak’ta hayata geçirilen Turizm Çalışanları Toplu Konut Projesi’ni hatırlattı. Öner, “Antalya bölgesinde  Menderes Türel başkanımızın başkanlık yaptığı dönemde Yukarıkocayatak bölgesinde sadece turizm çalışanlarına yönelik TOKİ yapıldı. Benzeri bir projeyi Manavgat’ımızda da hayata geçirmek istiyoruz” dedi.

ÖNER: YARIN DEĞİL, HEMEN ŞİMDİ

Yaşanan barınma sorunu karşısında mağduriyet yaşayan çaresizlerin sessiz çığlığını bir kez daha gündeme taşıyan Ak Parti Manavgat Belediye Başkan aday Adayı Ali Rıza Öner, Manavgat’ın barınma sorununu kökten çözmeye kararlı. Öner, “ Belediyeler imara açmakla yetkili kurumlar. Biz Allah’ın izniyle Belediye Başkanı olursak öncelikle imara açabileceğimiz alanları, Mimarlar ve  İnşaat Mühendisleri Odamızla, Sivil Toplum Kuruluşlarımız ve kentimizin kanaat önderleriyle birlikte belirleyeceğiz. Hızlı bir şekilde planlayıp halkımızla paylaşacağız. Veya imara açılmış bir bölgede TOKİ ile ilgili yapılması gereken bir çalışma var ise, milletvekilleri ve bakanlarımızla istişare ederek süreci hızlandırmayı düşünüyoruz” ifadelerini kullandı.

  

YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.