DOLAR 32,3072
EURO 34,6552
ALTIN 2.409,24
BIST 10.045,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Antalya 25°C
Parçalı Bulutlu
Antalya
25°C
Parçalı Bulutlu
Per 29°C
Cum 24°C
Cts 22°C
Paz 26°C

MANAVGAT’IN TRAFİK SORUNU NASIL ÇÖZÜLÜR?

Manavgat’ın en büyük sorununun trafik olduğunu kaydeden Ak Parti Manavgat Belediye Başkan Aday Adayı Ali Rıza Öner, kent içindeki trafik yoğunluğunu azaltmak için yeni otopark alanları ve battı çıktı yatırımlarına ihtiyacı olduğunu söyledi.

ARA REKLAM ALANI

‘KENTİN EN BÜYÜK SORUNU TRAFİK’

Ak Parti Manavgat Belediye Bakan Aday Adayı Ali Rıza Öner: “Bildiğiniz gibi Manavgat’ın en büyük problemlerinden birisi otopark problemi, daha sonra trafik sorunumuz geliyor. Otopark alanları daha eski imar planında olduğu gibi merkezimizde işlenmiş olan yerlerde otoparklarımız mevcut. Ama özellikle Atatürk Kültür Merkezi’nin olduğu alanı daha önceden planlayıp altına otopark yapsaydık en azından pazartesi günleri dışında diğer günler bir otopark sorunu yaşamayı en az indirmiş olurduk.” 

KENT MEYDANI, KENT PARK

Ali Rıza Öner: “Kentin otopark yapılabilecek alanları şu anda hemen hemen dolu. Ama bu sorunu şöyle aşmamız gerekiyor. İktidarla yerel yönetimi birleştirdikten sonra özellikle Telekom ve Çağlayan okulunun bulunduğu bölgeyi karşılıklı Belediyemizle, Milli Eğitim Bakanlığımız ve Telekom ile anlaşıp kent meydanı veya kent park olarak kazandırabilirsek, buranın altını da otopark yaparak büyük bir otopark sorununu gidermiş olacağımızı düşünüyorum.”

YAPAY ŞELALE ÖNÜNE BATTI ÇIKTI

Ali Rıza Öner: “Battı çıktı yapılabilecek bir tek yapay şelalenin orası var teknik olarak çünkü bildiği gibi Manavgat hemen hemen denize sıfır bir rakıma sahip. Trafik sorununun çözümü için burada daha fazla battı çıktı yerine araçların daha düzenli bir şekilde park etmesini sağlayacak park alanlarını genişletmemiz gerekiyor.”

ANTALYA – ALANYA OTOYOL İHALESİ YAPILDI

Ali Rıza Öner: “Ulaştırma Bakanlığının zaten Gültepe kavşağı, Ilıca, Çolaklı ve Evrenseki’de alt ve üst geçitleri mevcut. Ayrıca geçen haftalarda Antalya-Alanya Otoyol ihalesi yapıldı. Allah izin verirse devletimiz hızı bir şekilde yapacak. Tamamlandığında kent içi trafik yoğunluğumuzu büyük oranda azalacaktır.”

BOĞAZKENT, KIZILAĞAÇ ARASI TURİZM YOLU

Ali Rıza Öner: “2000 yıllarından beri var olan Boğazkent’ten Niğit ve Gündoğdu yolunu birleştirip Kazan (Titreyengöl) üzerinden Ulualan mevkiinden Kızılağaç’a diğer turizm yolunu da birleştirebilirsek trafik sorunumuzu çözeceğimizi düşünüyorum”

YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.