DOLAR 32,3863
EURO 34,7722
ALTIN 2.405,67
BIST 10.195,10
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Antalya 29°C
Parçalı Bulutlu
Antalya
29°C
Parçalı Bulutlu
Cum 24°C
Cts 22°C
Paz 26°C
Pts 25°C

Manavgat Oymapınar’da Otel Yandı !!!

Manavgat’ta dün 4 ayrı noktada başlayıp hızla yayılan yangına gece boyu ekipler müdahaleyi sürdürürken, komşu ilçe Akseki’ye bağlı Kepezbeleni Mahallesi’nde ise saat 01.30 sıralarında başka bir orman yangını çıktı. Şiddetli rüzgarın etkisiyle büyüyen yangın, Manavgat ilçesinde bulunan Oymapınar Barajı çevresindeki mahallelere sıçradı. Yangın nedeniyle birçok mahalle boşaltılırken, vatandaşlar gece yarısı aniden gelen yangın nedeniyle büyük ve küçükbaş hayvanlarını alamadan can havliyle evlerini boşalttı. Oymapınar mahallesinde orman içerisinde yer alan bir otel de dev alevlere teslim oldu.
Büyük yangın Oymapınar Baraj bölgesinde Öte Oba mahallesi ve Iğrışlar mahallesinde ise yerleşim yerlerini kül etti. Yangın halen kontrol altına alınabilmiş değil.

A+
A-

EVLER BOŞALTILDI

Manavgat Kaymakamı Mustafa Yiğit, bütün ekiplerin gece yarısında Güzelyalı ve Saraçlı mahallelerine sevk edildiğini belirterek, “Tedbir amacıyla ilçemizin Karavca, Güzelyalı, Gebece, Saraçlı, Aksaz, Demirciler, Aşağı Işıklar, Bucakşeyhler, Yeniköy mahalleleri tamamen Çeltikçi ve Ulukapı mahallerinde ise bazı evler boşaltıldı” dedi.

ARA REKLAM ALANI

Manavgat Oymapınar yolu trafiğe kapanırken, yangın Bucakşeyhler Mahallesi’nde birçok eve zarar verdi. Bölgede bulunan bir firmanın deposu tamamen yanarken, bölgede bulunan bir safari firmasına ait parkta çok sayıda aracın zarar gördüğü belirtildi.

Boşaltılan Oymapınar Mahallesi’nden olduğunu söyleyen Bayram Ali, “Oymapınar’ın girişi ve çıkışı yandı. Baraj gölü kenarındaki evler yandı. Köye girişi kapattılar. Köyün yüzde 90’ı dün geceden tahliye edilmişti ama mahsur kalanlar oldu” diye konuştu.

YANGIN MANAVGAT ŞELALESİ’NE YAKLAŞTI

Yangın, Manavgat Şelalesi’ne de 3 kilometre kadar yaklaştı. Yangını söndürmek için havadan ve karadan müdahale ediliyor. Yangının nedeniyle oluşan küller şiddetli rüzgarla birlikte Manavgat şehir merkezine ulaşırken, Manavgat Şelalesi’ne girişler kapatıldı. Oymapınar ve Manavgat barajlarında elektrik üretimi durduruldu, kapakların kapatılmasıyla da Manavgat Irmağı’nda su seviyesi düştü.

BAKAN PAKDEMİRLİ: 600 HEKTAR YANDI, 3-4 KATINA ÇIKABİLİR

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, “Henüz kontrol altına alınmamakla beraber, fazla sayıda odağın olması ve bunlarla mücadele ediliyor olması şuanda yangını tamamen kontrol altına almamız konusunda işimizi zorlaştırıyor” açıklamasını yaptı. Pakdemirli, akşam saatlerinde 600 dönüm olarak gördükleri alan zararının 3-4 misline çıkabileceğini kaydetti.

YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.