DOLAR 32,4375
EURO 34,7411
ALTIN 2.439,70
BIST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Antalya 26°C
Az Bulutlu
Antalya
26°C
Az Bulutlu
Cts 27°C
Paz 26°C
Pts 25°C
Sal 24°C

MANAVGAT KONYALILAR KÜLTÜR VE DAYANIŞMA DERNEĞİ LOKALİ AÇILDI

240 bin nüfuslu Manavgat’ın 20 binini oluşturan Manavgatlı Konyalılar lokallerine kavuştu. Manavgat Konyalılar Kültür ve Dayanışma Derneği’nin lokali dualarla açıldı. Başkan Sedat Eken, lokalin kapılarının herkese açık olduğunu söyledi.

ARA REKLAM ALANI

GÖNÜL KÖPRÜLERİ KURULDU

Manavgat’ta Konyalıları değerli kılan sadece sayıları değil elbette. Pandemi ve orman yangınları sürecinde Konya- Manavgat arasında kurdukları gönül köprüleriyle zarar gören vatandaşlara yardım eli uzatmaları. Manavgat Konyalılar Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Sedat Eken açılışta yaptığı konuşmada derneklerinin dünden bugüne yaptığı çalışmaları hatırlattı.

Sedat Eken – Manavgat Konyalılar Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı

‘YÜCE TÜRK MİLLETİNE ŞÜKRANLARIMI SUNUYORUM’

Sedat Eken, “ Manavgat’ta yaşayan yaklaşık 20 bin Konyalı hemşerimizle ‘Bir elin nesi var, iki elin sesi var’ sözünü düstur edinip sosyal ve kültürel çalışmalar yapmak için bir araya geldik. Derneğimiz kuruluşundan itibaren özellikle 2020 yılında dünyayı etkisi altına alan pandemi döneminde Manavgat’ta yaşayan ihtiyaç sahibi ailelere ayni ve nakdi yardımlarda bulunduk. Yine bu süreçte kan stokları azalan Kızılay’ımıza rekor katılımla kan bağışında bulunduk. Ülkemizin en büyük afetlerinden biri olan Manavgat Yangınında başta Konya Büyükşehir Belediyesi olmak üzere Seydişehir ve tüm Konya belediyeleriyle koordineli bir şekilde Konyalı yardım sever vatandaşlarımızdan gelen yardımları yerinde tespit ederek tutanak karşılığında ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmasını sağladık. Bizler nefes aldığımız kentte yaşanan tüm olaylara duyarlılık gösteren bir sivil toplum örgütüyüz. Manavgat’ın yaşadığı bu zor günlerde yanında olan, destekleyen yüce Türk Milletine şükranlarımızı sunuyoruz.

‘MANAVGATLI KONYALILARIZ’

Sedat Eken, “Lokalimizin açılış sürecinde maddi manevi emeği geçen tüm hayırseverlerimize teşekkür ediyorum. Biz Manavgat’ta yaşayan Konyalılar değil, Manavgatlı Konyalılarız. Hz Mevlana’nın dediği gibi ‘Mum olmak kolay değil, ışık saçmak için önce yanmak gerek’ Manavgat’ımıza ışık saçmaya devam edeceğiz” dedi.

İbrahim Aydın – Antalya Milletvekili

‘BABAM KONYA’DA DOSTLUĞU, İNSANLIĞI GÖRDÜ’

Yoğun gündemine rağmen Manavgat Konyalılar Kültür ve Dayanışma Derneği’nin lokal açılışına katılan Antalya Milletvekili İbrahim Aydın konuşmasında Manavgat- Konya arasındaki tarihsel bağlara değindi. Kendi hayatı üzerinden kesitler sundu.

İbrahim Aydın, “ Manavgat’ta doğdum ama Konyalı lığı da hissettim. 60 yaşındayım. Aklım erdiğinden bu güne kadar atalarımız hayvan sahibi iken Bozkır, Ahırlı hattında ve Akseki yaylalarında uzun süre kalmışlar. Yılın dört ayını yaylalarda Konya topraklarında geçirmişler. Bu yaşam şekli kısmen de olsa halen sürüyor. Bizim Yörükler yaylaya çıkmadığında babam 10 yılı aşkın çat yaylasında kaldı. Babam rahatsız olduğunda yanına bir Konyalı geldiği zaman hemen iyileşir. Çünkü orada dostlukları, insanlığı gördü” dedi.

‘DERNEĞİMİZ ÇOK GÜZEL ÇALIŞMALAR YAPTI’

Manavgat Konyalılar Kültür ve Dayanışma Derneği’nin yaşanan yangın afeti süresince çok güzel çalışmalar yaptığına dikkat çeken İbrahim Aydın; “Cumhuriyet tarihinin en büyük felaketini yaşadık. Sedat Başkanımın bahsettiği gibi Konya Büyükşehir Belediye Başkanımız, Seydişehir Belediye Başkanımız ve diğer STK’lar yanımızda oldu. Desteklerini gördük. Çünkü biz bir aileyiz. Konya ile Antalya’nın hiçbir farkı yok. Torosların bir tarafında Konyalılar diğer tarafında Manavgatlılar bulunuyor. Yazın Manavgatlılar Konya’ya , Konyalılar ise Manavgat’a ticaret yapmaya ve çalışmaya geliyorlar” şeklinde konuştu.

ŞÜKRÜ SÖZEN: HAYIRLI OLSUN

Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen’de Manavgat Konyalılar Kültür ve Dayanışma Derneği Lokalinin açılışında hemşehrilerini yalnız bırakmadı. Başkan Sözen Twitter hesabından yaptığı paylaşımda “Manavgat Konyalılar Kültür ve Dayanışma Derneği’nin bina açılışına katıldık. Yeni dernek binalarının Konyalı hemşehrilerimize hayırlı olmasını temenni ediyor, çalışmalarında başarılar diliyorum” mesajı yayınladı.

MANAVGAT’IN BULUŞMA NOKTASI OLACAK

Manavgat Konyalılar Kültür ve Dayanışma Derneği Lokalinin kapısı Manavgat’ta yaşayan herkese açık. Kına, söz, nişan gibi organizasyonlar için kullanabilecek. Ayrıca vatandaşlar Manavgat’ın uzak mahallelerinde vefat eden yakınları için lokal bünyesinde taziyeleri kabul edebilecek. Ramazan ayında hayırseverler iftar yemekleri verebilecek. Zeynel Şenol köprüsünün batı ayağında bulunan buluşma noktası açık ve kapalı alanlarıyla 300 kişilik kapasiteye sahip. Manavgat Konyalılar Kültür ve Dayanışma Derneği lokali nisan ayı itibariyle tam kapasite hizmet verecek.

YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.