DOLAR 32,4375
EURO 34,7411
ALTIN 2.439,70
BIST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Antalya 27°C
Açık
Antalya
27°C
Açık
Pts 27°C
Sal 25°C
Çar 25°C
Per 27°C

Manavgat Kent Müzesi

Manavgat Irmak Kenarı Rauf Denktaş Köprüsü altında bulunan ve 2020 yılı içerisinde pandemi nedeniyle geçici bir süre hizmet veremeyen Manavgat Kent Müzesi, 7 bini öğrenci olmak üzere 3 yılda toplam 31 bin 100 kişiyi ağırladı.

ARA REKLAM ALANI

1200 m2’lik Kent Müzesi’nde, 6 adet sergi salonu, yörük çadırı, projeksiyon sunum salonu, kütüphane ve Toros Kadınları’nın el emeği göz nuru eserlerinin sergilendiği kent kafesinin yanı sıra Girit Kültürü, Yörük kültürü ve Manavgat’ın yerli halk kültürünü anlatan 3 binden fazla eser, ziyaretçilerle buluşuyor.

Ayrıca Manavgat Belediyesi personeli, Korona virüs tedbirleri kapsamında HES kodu, maske ve sosyal mesafe kurallarına göre müzeye girişi sağlıyor.

Şükrü Sözen- Manavgat Belediye Başkanı

SÖZEN; “KENT HAFIZASINI KORUYORUZ”

Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen, böylesine anlamlı bir yatırımı kente kazandırdıkları için mutlu olduklarını dile getirdi. Başkan Şükrü Sözen, “ 2018 yılında hayata geçirdiğimiz kent müzemiz, Manavgat’ımızın geçmiş tarihine ve yaşantısına ışık tutuyor. Değerlerimizin, yerli ve yabancı ziyaretçiler tarafından burada izleniyor olması bizleri mutlu ediyor. Manavgat Belediyesi olarak kent hafızasını korumaya ve gelecek kuşaklara aktarmaya devam edeceğiz. Pandemi süreci olmasına rağmen önlemlerini almak suretiyle vatandaşlarımızı, kent müzemizi ziyaret etmeye davet ediyorum” dedi.

YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.