DOLAR 32,5351
EURO 34,8843
ALTIN 2.441,44
BIST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Antalya 27°C
Açık
Antalya
27°C
Açık
Pts 27°C
Sal 25°C
Çar 24°C
Per 27°C

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in kararına Antalya’dan ilk tepkiler

Altılı Masa’nın perşembe günü gerçekleşen 12. toplantısında 5 parti cumhurbaşkanlığı adaylığı için Kemal Kılıçdaroğlu ismi üstünde uzlaştı. Meral Akşener dün İYİ Parti’nin, CHP Lideri’ni desteklemediğini açıkladı. Muhalefetteki bölünme üzerine Antalya’dan da açıklamalar üst üste geldi

A+
A-

ARA REKLAM ALANI

Meral Akşener, Millet İttifakı‘nın cumhurbaşkanı adayının konuşulduğu toplantıda kendisinin de imzaladığı “uzlaşı” açıklamasının ardından partisinin Genel İdare Kurulunu (GİK) topladı. Yaklaşık 1,5 saat süren toplantının ardından açıklama yapan İYİ Parti Genel Başkanı, Millet İttifakı bileşeni 5 partinin cumhurbaşkanı adayı olarak CHP Lideri Kılıçdaroğlu’nu önerdiğini söyledi. Partisini bu karara imza atmayacağını söyleyen Akşener, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu‘na aday olmaları çağrısında bulundu. Muhalefette bölünme sonrası başta 5 parti olmak üzere siyasilerden üst üste açıklamalar geldi…

İşte siyasi liderlerin Akşener’in sözleri sonrası yaptığı açıklamalar:

Ben bu saatten sonra değişmem, birleştiririm

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu: Ben bu saatten sonra değişmem, ben birleştiririm, birleştirmeye de devam edeceğim. Bu sofrada siyasi oyunların, nezaketsizliğin, Erdoğan dilinin yerinin olmaması gerekirdi. Bu softaya oturanlar böyle oturdu, kalkan da ancak bu sebepten kalkacaktır. Umudum niçin bir araya geldiğimizin farkındalığı ile sakin olmamız, bu sofraya herkesi davet etmemizdir.

Saadet Partisi lideri Karamollaoğlu: Toplantımızda sözleştiğimiz gibi 6 Mart Pazartesi günü Saadet Partimizin ev sahipliğinde bir araya geleceğiz. Halkımız müsterih olsun! Bizler, milletimize verdiğimiz sözün arkasındayız! Aynı inanç, azim ve kararlılıkla yolumuza devam ediyoruz.

DEVA Partisi lideri Ali Babacan: Nezaketi ve hakikati yansıtmayan ve sağduyuya dayanmayan, itham edici açıklamalar doğru olmamıştır. Biz, milletimizin hak ettiği tam demokratik bir yönetim anlayışını hâkim kılmak için ortaya koyduğumuz çalışmaların arkasındayız. Bu tarihi süreçte, hepimize büyük bir sorumluluk düşmektedir. Türkiye’yi içine düştüğü bu karanlık tablodan çıkartmak ve otoriter anlayıştan kurtarmak için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz.

Gelecek Partisi lideri Ahmet Davutoğlu: Milletimiz büyük bir felaketin acısını yaşarken tarihi sorumluluğumuzun bir gereği olarak hiçbir siyasi ikbal düşüncesi içinde olmaksızın yolumuza kararlılıkla devam edeceğiz.

Demokrat Parti lideri Uysal: Ülkemizde her bir vatandaşımız için huzuru, refahı, adalet ve demokrasiyi üretme kararlılığı ve başarmak inancı ile Millet İttifakı olarak çalışmalarımıza devam edeceğimizi bir kez daha beyan ve taahhüt ediyoruz.

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce: Yeni ittifaklar kurulmalıdır. Oyunun kuralları değişti. Ben razıyım. Ne istiyorlardı? Tarafsız bir cumhurbaşkanı. Tamam… Gelin memleketi düzlüğe çıkaralım. Batıyoruz. Akşener başbakan olmak istiyordu. Başbakan olsun. Razıyım. Ben cumhurbaşkanı adayıyım.

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ: Türk halkının iradesi ile siyasetçi pazarlıkları arasında mücadelede gerçekleşiyor. Artık halkın Mansur Yavaş’ı sahaya davet etme zamanı geldi. 5 Mart Pazar günü saat 15.00’te Türk halkını Ankara Büyükşehir Belediyesi önüne ‘Mansur Başkan Göreve’ çağrısında bulunmaya davet ediyorum.

Türkiye Değişim Partisi Genel Başkanı Mustafa Sarıgül: Siyasette her an yeni şartlar zorluklar çıkar ve aynı zamanda yeni imkanlar ve çözümler de doğar. Türkiye bunları aşar. Su akar yatağını bulur.

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici: Başından beri İYİ Parti ve Genel Başkan Sayın Meral Akşener, Sayın Kılıçdaroğlu’nun kazanamayacak aday olduğunu ifade etti. Kazanacak bir cumhurbaşkanı adayının gösterilmesi gerektiğini hep ifade etti. Onun bu açıklaması şunu gösterir ki, artık İYİ Parti, Altılı Masa’da değil. Ya yoluna kendisi devam edecek ya da Cumhur İttifakı ile birlikte hareket ederse bundan memnuniyet duyarız. Daha önce de Cumhur İttifakı’nın genişlemesine çok sıcak baktığımı ifade etmiştim.

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek: 1. Altılı Masa dağılmıştır. 2. ABD’nin seçim planı çıkmazdadır. 3. Artık Biden tayfası Tayyip Erdoğan’la yarışı bırakmıştır, kendi aralarında yarışa başlamışlardır. Bu yarış her türlü ayak oyunu ve ihaneti içermektedir. 4. Altılı Masanın bütün partileri krize giriyor ve bölünme işaretleri veriyor. 5. Türk milletinin önü açılıyor. 6. ‘ABD şimdi ne yapacak’ sorusu tarihi önemdedir. 7. Türkiye ABD’nin bu gelişmeye vereceği yanıtlar üzerine düşünmelidir.

Akşener’in sözleri sonrası Antalya’dan Kılıçdaroğlu’na destek mesajları

Ne olmuştu?

İYİ Parti Genel Başkanı Akşener, Genel İdare Kurulu toplantısının ardından yaptığı açıklamada, Yavaş’a ve İmamoğlu’na bir çağrıda bulunmak istediğini belirterek, “Değerli başkanlarım, siz bu milletin iradesiyle seçildiniz, üzerinize atılan tüm iftiralardan alnınızın akıyla çıktınız. Tüm engellemelere rağmen çok çalıştınız, görevinizi en iyi şekilde yaptınız. Milletimizi enkazın altında bile yalnız bırakmadınız. Ne mutlu size ki milletimiz gayretlerinizi gördü, yanınızda durdu. Milletimiz emniyetimizi anladı, başının üstünde taşıdı. Milletimiz sizleri sevdi, bağrına bastı. Ve bugün de çok kritik bir kırılmanın eşiğinde sizi göreve çağırıyor” ifadelerini kullanmıştı.

YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.