DOLAR 32,2569
EURO 34,7801
ALTIN 2.403,55
BIST 10.190,28
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Antalya 24°C
Parçalı Bulutlu
Antalya
24°C
Parçalı Bulutlu
Çar 24°C
Per 26°C
Cum 22°C
Cts 21°C

InterFresh Eurasia’nın yıldızı Bimuz!

Interfresh Eurasia Sebze, Meyve, Ambalaj, Depolama, Lojistik, Tarım Makine ve Teknolojileri Fuarı 28-30 Eylül tarihlerinde ANFAŞ’ta düzenlendi. Fuara Bimuz, standı ve ürünleriyle damga vurdu.

ARA REKLAM ALANI

Tarım artık milli güvenlik sorunu

4.InterFresh Eurasia yaş meyve sebze fuarının açılışında Antalya Valisi Hulusi Şahin ‘Artık tarım, bir ticari metal konusu olmaktan çıktı. Bir milli güvenlik konusu halini aldı’ derken, Antalya’da tropikal meyve üretiminin bayrak ismi Şevki Öncel ise ‘Tarım, topyekun bir milli mesele ve bütün insanların birinci sorumluluğudur’ dedi.

‘Hedefimiz; Antalya’yı Tropikal meyve üretim üssü yapmak’

Türk yaş meyve sebze sektörü dünyanın dört bir yanından ithalatçıları, zincir marketleri 28-30 Eylül tarihleri arasında Antalya 4.InterFresh Eurasia Fuarı’nda ağırladı. Fuara Bimuz, standı ve ürünleriyle damga vurdu. Antalya’yı tropikal meyve üretim üssü yapma hedefiyle 2017 yılında tek bir ürünle başlayan Bimuz, bugün 42 farklı tropikal ve egzotik ürünle 4.InterFresh 2023’ün  yıldızı oldu.

Şevki Öncel:  “Oldukça verimli bir fuar yaşıyoruz. Dünyanın farklı ülkelerinden misafirlerimiz geldi ve bazı bağlantı ve anlaşmalar yaptık .Özellikle biz tropik ve egzotik meyvelerde oldukça geniş bir yelpazeye sahibiz. Muzla başlayan serüveni biz genişleterek şu anda kırk iki çeşit tropik meyve üreticiliğine kadar götürdük.”

42 farklı tropik ve egzotik meyve

Antalya’yı tropikal meyve üretim üssü yapma hedefiyle 2017 yılında tek bir ürünle başlayan Bimuz bugün kırk iki farklı tropikal ve egzotik ürünle İnterfresh 2023’ün  yıldızı oldu.42 farklı egzotik ve tropik meyveyi elli dekarlık alanda toplayarak üretime devam eden Bimuz’un kurulduğu günden bu yana başarı hikayesinde AR-GE çalışmalarının payı büyük.

Şevki Öncel:  “Mangonun  on çeşidi var bizde. Ejder meyvesinin seksen tane çeşidi türü var. Bunları bir AR-GE serasında topladık. Bunların hepsini görebilmeniz için yaklaşık otuz bin kilometre yol gitmeniz lazım bir ay zaman ayırmanız lazım.”

En sevilen meyveleri doku kültürüyle çoğaltıyor

Bimuz bugün sadece tropikal ve egzotik meyve üretmekle kalmıyor. Tropik sepeti e ticaret firmasıyla Türk halkının geri bildirimlerini topluyor, en sevilen meyvelerin fidanlarını doku kültürüyle çoğaltıyor. Topladığı tüm verileri ve ürettiği fidanları Türk çiftçisiyle paylaşıyor.

Şevki Öncel:  “Burada hangisi ülkemize adapte olacak? Hangisinin lezzeti beğenilecek? ve bunun verimliliği ne olacak? gibi bir sürü aksiyonu bir arada analiz edebiliyoruz. Tropik sepeti com internet satış ağımızla da son kullanıcı son tüketiciyle istişare içerisinde beğenilen ürün, beğenilmeyen ürün. yorumlara da iyi bakarak doku kültürü firmamızla bu ürünlerin verimli, beğenilen, sağlıklı olanlarını çoğaltıyoruz. Çoğaltırken de sadece bu işi kendimize yapmıyoruz. Bölgemizdeki bütün çiftçilere bu imkanı sunuyoruz. Hem yaşadığımız deneyimleri anlatıyoruz, hem sağlıklı, virüsten, mikroptan ari şekilde çoğaltılmış fidanları üretmeleri için onlara veriyoruz.”

Türkiye’nin Tropik Sepeti

Antalya üretiyor. Tropikal ve egzotik meyve üretim üssü olma yolunda emin adımlarla ilerliyor. Çeşit çeşit adını dahi bilmediğimiz pek çok tropikal ve egzotik meyve tüm Türkiye’ye tropik sepetiyle yayılmaya devam ediyor. Üstelik aynı titizlikle…

Şevki Öncel:  “Bir gün önce aldığımız siparişleri dalından hasat ediyoruz. Muazzam bir şekilde ambalajlıyoruz. Yazın 45-50 derecede dahi biz bir gün sonra bozulmamış meyveyi tüketicinin mutfağına teslim ediyoruz. Her türlü yoruma, her türlü garantiye de açığız. Kargodan dolayı bir sıkıntı yaşadığı zaman tüketicilerimiz hemen yenisini gönderiyoruz”

‘Toplam üretim alanımız 600 dekar’

Şevki Öncel: “Tesislerimizin elektrik ihtiyacını 500 kW  GES üretiminizle sqğlıyoruz,AR-GE çalışmalarımıza Batem ve il tarım müdürlüğümüzü de dahil ediyoruz. Kompost tesisi kurarak kendi gübremizi hayvanlar ve bitkisel atıklarımızdan organik gübre elde edeceğiz bu sayede verimliliğimizi artırıp dışa bağımlılığı azaltacağız”

YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.