DOLAR 32,4454
EURO 34,7775
ALTIN 2.442,56
BIST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Antalya 26°C
Açık
Antalya
26°C
Açık
Cts 26°C
Paz 27°C
Pts 25°C
Sal 26°C

ÖNCÜ’NÜN SON KİTABI YOLDA!

Usta gazeteci Halil Öncü Türkiye’nin en önemli turizm merkezlerinden Kemer’in efsane tadında anılarını ölümsüzleştirdi. ’Eskiköy’den Kemer’e Anılar’ isimli kitap, Kemer’in 1960-1980 yılları arasına ışık tutuyor.

20 YILLIK ARŞİVİNİ PAYLAŞIYOR

Kemer’le ilgili araştırmalarına 90’lı yılların sonunda başlayan Halil Öncü eserinde 20 yıllık arşivini paylaşıyor. ’Eskiköy’den Kemer’e Anılar’ isimli kitap, Kemer’in 1960-1980 yılları arasına ışık tutuyor. Yeni kitabı hakkında açıklamalarda bulunan duayen gazeteci Halil Öncü, “ Yaklaşık 10-15 yıl öncesinde Kemer’de yaşayan 90-100 yaşlarında Kemerlileri buldum. Kendileriyle o günkü halleriyle eski Kemer’i anlatmalarını istedim. Kitapta yer alan bir çok anı zaten o dönem çeşitli gazetelerde yayınlandı. Ben arşivlere çok önem veren bir insanım. Bir kenara koymuştum bunları ilerde böyle bir şey düşünüyordum aslında” şeklinde konuştu.

ARA REKLAM ALANI

‘BİRÇOĞU BUGÜN HAYATTA DEĞİL’

Kitapta anıları yer alan isimlerin birçoğunun bugün hayatta olmadığını kaydeden Öncü, anı sahipleriyle yaptığı röportaj tarihleri ve vefat tarihlerinin kitabın sayfalarında yer aldığını kaydetti.

‘KEMERLİLERİN MERAK EDECEĞİ ÇOK ŞEY VAR’

Kitabın sayfalarında Kemer ile ilgili birçok ilginç bilgi bulunduğunu belirten gazeteci- yazar Halil Öncü, “1900 yıllarda Eskiköy adıyla bilinen Kemer sonrasında Kemer adıyla anılmaya başlanıyor. Bu dönüşümü bizzat yaşamış kişiler anlattı bende kaleme almaya çalıştım. Kitapta Kemerlilerin merak edeceği çok şey var. Eski Kemer’i merak edenler mutlaka okumalı” dedi.

DESTEKLERİNDEN DOLAYI ÇOK TEŞEKKÜRLER

Kitabın hazırlanmasında Kemer’de yaşayan birçok isimden destek aldığını belirten Öncü, “ Tarihçi Ramazan Kara abimizle çok sık bir araya geldik. Kendisinin de ‘Dünden Bugüne Kemer Tarihi ‘adında bir kitabı var. O kitap çok daha geniş ve kapsamlı. Hikmet Hocamız var şu an Trabzon’da yaşıyor. Kitabımda 1960’lı yıllara dair yer alan fotoğrafların yüzde sekseni onun fotoğraf makinasından çıkmış fotoğraflar. Çünkü Hikmet hocamız o yıllarda Beldibi’nde öğretmenlik yapmış bir isim. Kitapta kendisi ile yaptığım röportajda yer alıyor. Gerek Ramazan Kara abimize gerekse Hikmet hocamıza desteklerinden dolayı sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum.” dedi.

‘KEMER BELEDİYESİNİN HER ZAMAN DESTEKLERİNİ ALIYORUZ’

Halil Öncü raflarda yerini almaya hazırlanan ‘Eskiköy’den Kemer’e Anılar’ isimli kitabın en büyük destekçisinin Kemer Belediyesi olacağını belirtti.

YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.