DOLAR 32,4487
EURO 34,7895
ALTIN 2.446,57
BIST 9.940,33
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Antalya 26°C
Açık
Antalya
26°C
Açık
Cts 26°C
Paz 26°C
Pts 25°C
Sal 25°C

Esnafı rahatlatan müjde Manavgat’ta verildi

Ticaret Bakanı Mehmet Muş, esnaf ve sanatkarlar için hazırlanan 100 milyarlık kredi paketinde 15 milyarlık ilk bölümün önümüzdeki pazartesi günü kooperatiflere gönderileceğini açıkladı.

Kısa adı TESKOMB olan Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri Merkez Birliği tarafından Antalya Manavgat’ta eğitim ve istişare toplantısı düzenlendi. Toplantının açılışında konuşan Ticaret Bakanı Mehmet Muş, AK Parti iktidarı döneminde esnaf ve sanatkarlara gerekli desteğin sağlandığını, daha fazla finansmanın daha ucuz maliyetle esnaf ve sanatkarla buluşturulduğunu belirtti.

ARA REKLAM ALANI
Mehmet Muş – Ticaret Bakanı

PAZARTESİ 15 MİLYAR, KALANI 4 AY İÇİNDE GÖNDERİLECEK

Bakan Muş, “Güçlü ekonominin teminatı esnafların güçlü olmasından geçmektedir. Geçtiğimiz
yıl yaşanan korona sürecinde hükümet olarak imkanlar ölçüsünde esnaflara kira, gelir kaybı, hibe gibi birçok destek verilmiştir. Önümüzdeki 4 ay içerisinde esnaf ve sanatkarlarımıza 100 milyarlık kredi kullandırılacaktır. Halk Bankası kanalıyla 100 milyar lira tutarındaki Hazine Faiz Destekli Kredi Paketi’nde faiz oranları yüzde 9,5’tan 7,5’a indirilmiştir. Bu konuda Halk Bankası tüm hazırlıklarını tamamladı. 100 milyar liralık kredi paketinden 15 milyar lira pazartesi gününden itibaren esnaf kefalet kredi kooperatiflerimize gönderilmiş olacak. Kooperatiflerimiz de esnafa dağıtmaya başlayacak. Geri kalanını da en fazla 4 ay içerisinde illerimize, ilçelerimize, kooperatiflerimize göndermiş olacağız
” dedi.

Muammer Ünal – Manavgat Esnaf ve Sanatkarlar Kooperatifi Başkanı

BU MÜJDEYİ BEKLİYORDUK, ÇOK MUTLUYUZ

Ticaret Bakanı Mehmet Muş’un müjdesini Türkiye’nin dört bir yanından gelen kooperatif başkanları ayakta alkışladı. Onlardan biri de Manavgat Esnaf ve Sanatkarlar Kooperatifi Başkanı Muammer Ünal’dı.

Muammer Ünal “İnanın çok mutluyuz. Bu duyurunun da Manavgat’tan olması bizlerin ev sahipliğinde olması bize büyük bir gurur verdi. Esnafımız iki yıllık pandemi ve turizm krizini Esnaf Kredi Kooperatiflerinden aldıkları kredilerle gidermeye çalışıyorlar. Bu müjdeyi bekliyorduk. Kooperatiflerimizde büyük sıkıntı vardı.  Gelene para veremiyorduk. Paramız yoktu. Bunun sıkıntısından esnaflığın verdiği ahilik kültürüyle hallederiz diyerek bu günü bekliyorduk. Sayın Bakanım ve Sayın Genel Başkanım Abdulkadir beye çok teşekkür ediyorum. Müthiş bir enerji harcadı. Bütün Bakanları, bütün mercileri paranın nasıl bulunacağı noktasında müthiş bir organizasyon yaptı. Antalya’da Manavgat’ımızda bunun müjdesini bizlere verdi. Kendilerine Bakanımıza, Cumhurbaşkanımıza bu işlere vesile olan herkese canı gönülden, sıcak Manavgat’ımızdan saygılarımızı sevgilerimizi sunuyoruz. Çok teşekkür ediyoruz” şeklinde konuştu.

YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.