DOLAR 32,4375
EURO 34,7411
ALTIN 2.439,70
BIST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Antalya 26°C
Açık
Antalya
26°C
Açık
Pts 26°C
Sal 25°C
Çar 24°C
Per 26°C

ÇAĞSİAD AİLESİ BÜYÜYOR !

ARA REKLAM ALANI

“SERMAYENİN BÜYÜKLÜĞÜ DEĞİL, YÜREĞİMİZİN BÜYÜKLÜĞÜ ÖNEMLİDİR”

Çağdaş İş İnsanlar Derneği (ÇAĞSİAD) Antalya Şubesi, kuruluşunun 10’ncu yılı nedeniyle yemekli bir etkinlik düzenledi. Etkinliğe ÇAĞSİAD Genel Başkanı Mikail Düzenli, İstanbul ve İzmir Şube başkanları, siyasiler ile dernek üyeleri yoğun katılım sağladı.

Çağdaş dünya görüşüne sahip, ilkeli ve milli ekonomiye önem veren iş insanlarını bir araya getirmeyi amaçlayan Çağdaş İş İnsanlar Derneği’nin (ÇAĞSİAD) düzenlediği yemekli etkinliğe CHP Antalya İl Başkanı Nail Kamacı, CHP Kadın Kolları Başkanı Nilüfer Deveci, önceki dönem il başkanları Nuri Cengiz, Nusret Bayar, CHP Konyaaltı İlçe Başkanı Demet Gündüz, CHP’nin önceki dönem Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Mustafa Akaydın, CHP Konyaaltı Belediye Başkan Adayı Cem Kotan ile siyaset ve iş dünyasından birçok konuk katıldı.

 

“Milli Ekonominin ÇAĞSİAD gibi çatı örgütlerine ihtiyacı var”

ÇAĞSİAD’ın bir gereklilik sonucu kurulduğunun önemine değinen Antalya Şube Başkanı Nurettin Gel, pandemi de yaşamını yitiren derneğin kurucu üyesi Hasan Hüseyin Türkeş’ i saygı ve rahmetle andığı konuşmasında, “ Türk Milli Ekonomi ’sinin ÇAĞSİAD gibi iş örgütlerine ihtiyacı var. Bir gereklilikten doğan derneğimiz, ülkenin gelişimine, teknolojisine ve üretimine katkı koyan iş insanlarının bir çatı altında örgütlenmesini amaçlayan bir felsefeye sahiptir” dedi.

“TÜSİAD ve MÜSİAD hiçbir şey yapmadı”

TÜSİAD ve MÜSİAD gibi işveren örgütlerinin küçük ve orta ölçekli işletmelere yeteri kadar önem vermediğini ve de bu iki büyük örgütlenmenin pandemi döneminde sessizliklerini koruduğunu belirten Gel, “Pandemi döneminde küçük ve orta ölçekli işletmeler mağdur edilirken ne TÜSİAD ne de MÜSİAD bu işletmeler için hiçbir şey yapmadı” dedi.

“Derneğimizde yamyamlaşan iş insanının yeri yok”

ÇAĞSİAD Antalya Şube Başkanı Nurettin Gel konuşmasının devamında; “Ülkemize ithal malları dolduruyorlar. Yerli ve Milli üretim maalesef askıya alındı. Ucuz ve kalitesiz malların piyasaya hakim olmasıyla küçük ölçekli işletmelerin sonunu hazırlıyorlar. Bu nedenle bu ülkenin ÇAĞSİAD gibi çağdaş iş insanlarına ihtiyacı var. Ahlaklı üretim yapan, ilkeli milli üretim ve ekonomiye katkı koyan işverenlere ihtiyacı var. Bizim derneğimizde ülkemizin dağını taşını delen, ülkeyi talan eden, daha açıkça yamyamlaşan iş insanlarının yeri yok! Derneğimizde emeğiyle, alın teriyle üreten, ekonomiye katkı koyan çağdaş, demokrat ve aydın iş insanlarına kapımız ve yüreğimiz sonuna kadar açıktır. Sermayenin büyüklüğü hiç önemli değil, yüreğimizin büyüklüğü önemlidir. Tanıştı, kaynaştık ve çalıştık bir ve bütün olduk” ifadelerine yer verdi.

ÇAĞSİAD’tan Teknolojik devrim

ÇAĞSİAD Genel Başkanı Mikail Düzenli, gecede yaptığı konuşmasında, “ÇAĞSİAD” perspektifinin siyasetçilerden bürokrasiye, reel sektörden tüketicilere, bilim insanlarından, üniversitelere ve gençlere kadar toplumun tüm kesimleri tarafından benimsenmesi ve sahip çıkılmasının önemini dile getirdi.

Düzenli, “ÇAĞSİAD’lının ekonomik alanda büyüme ve gelişimini sağlamayı hedefleyerek, yeni fırsatlar ve işbirliği olanakları oluşturarak birlikte kişisel ve kurumsal gelişime katkı sağlıyoruz. ÇAĞSİAD’lı üyelerimizin liderlik vasıflarını geliştirerek üyelerimiz arasında dayanışma ruhunu sağlamak için çalışmalar ve etkinlikler düzenliyoruz. Hedefimiz; ülkemizin ekonomisine katkıda bulunarak yeni istihdam alanları açmak ve geliştirmek üzerine kurulu. Bu sebeple teknolojiye ayak uydurarak geliştirdiğimiz uygulamamızla üyelerimiz birbirleriyle olan iletişimini daha da güçlendirecek. Tüm Türkiye ve 7 ülkede varlığını sürdüren ÇAĞSİAD’ın gelişimine katkı sağlayacak daha güçlü olarak yolumuza devam ediyoruz” dedi.

Plaket Verildi, Rozet Takıldı

Etkinlikte, uzun yıllar kuruma emek vermiş üyelere plaket takdiminin yanında, derneğe üyelikleri onaylanan iş insanlarına üyelik rozetleri takıldı. Konuklar saz ekibinin seslendirdiği Anadolu ezgileri eşliğinde unutamayacakları bir gece yaşadılar.

YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.