DOLAR 32,4375
EURO 34,7411
ALTIN 2.439,70
BIST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Antalya 26°C
Parçalı Bulutlu
Antalya
26°C
Parçalı Bulutlu
Paz 26°C
Pts 26°C
Sal 25°C
Çar 24°C

BAYIR NİYAZİ NEFİ KARA DEDİ

A+
A-

ARA REKLAM ALANI

Cumhuriyet Halk Partisi Manavgat Belediye Başkan Adayı “Halkın Doktoru” Niyazi Nefi Kara’nın Yayla Mahallesi (Bayır) halk buluşması adeta izdihama dönüştü. Başkan Adayı Niyazi Nefi Kara’nın Cuma Pazarı’nda yaptığı halk buluşması ve iftar yemeğine 8 bin vatandaş katıldı. Programda vatandaşlara seslenen Kara, “Gelin kucaklaşalım, gelin barışalım. Koskoca Manavgat birleşti açın gözünüzü açın kulaklarınızı 31 Mart’ta Manavgat’ta başka bir barış günü doğuyor. 1 Nisan’da öyle bir bayram havasıyla uyanacağız ki inanın kurtlar, kuşlar, böcekler bile sevinecek. Bu seçimi halk kazanacak! Halk kazanacak! Halk kazanacak” dedi.

Bayır- Yayla Mahallesi- Manavgat

BAYIR HALKIN BAŞKANI’NI BAĞRINA BASTI

Saatler öncesinden Cuma Pazarı’nı hınca hınç dolduran mahalle sakinleri, Başkan Adayı Niyazi Nefi Kara’yı Barbaros Caddesi’nin girişinden itibaren davul, zurna, pankart ve meşalelerle coşkulu bir şekilde karşılayarak “Halkın Başkanı”nı bağrına bastı. Başkan Adayı Niyazi Nefi Kara’nın halk buluşmasına eşi Hacer Ceyhan Kara, CHP Manavgat İlçe Başkanı Oykun Başar, Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen, CHP Seçim Komitesi Başkanı Abbas Tarakçı da eşlik etti. Kapalı Pazar yerine sığmayan çok sayıda vatandaş ise halk buluşmasını Pazar yerinin yanındaki boş alandan takip etti.

SENİN AKLIN ERMEZ

CHP Manavgat Belediye Başkan Adayı Niyazi Nefi Kara, yaşamı boyunca ilkeli ve onurlu davrandığını belirterek bazıları gibi harama bulaşmadığını belirtti. Başkan Adayı Niyazi Nefi Kara, “Manavgatlı hemşerilerim ve Bayır gençliği hepiniz sağ olun, var olun. Biz hep söylüyoruz bizim kimse başımızı eğdiremez, bizim haram yemişliğimiz yoktur. Öncelikle sataşmaya çalışanlara bir sözümüz var; bu Torosların Yörük çocuğu hiçbirinize eyvallah etmez. Birilerinin gittin mi, gördün mü dediği yerde biz davar sürüsüyle yürüdük senin onlara aklın ermez sahil susamı. Arkadaşlar ona da yapacağımız bir şey var yaşlı kreşi açacağız orada aktivitelerini yapacak. Biz diyoruz Manavgat’ın huzura ihtiyacı var, biz diyoruz Manavgat’ın barışa ihtiyacı var kardeşliğe ihtiyacı var ve bu kardeşiniz 258 bin 200 insanın Belediye Başkanı olmak için, kardeşi olmak için burada diyoruz. Barış için, kardeşlik için, huzur için burada diyoruz. Bugün yolu şaşıranlar olabilir, nereye gittikleri belli zaten. Biz bu ülkeyi koruyan ve kuran atalarımızın partisinde Mustafa Kemal Atatürk’ün partisi olan Cumhuriyet Halk Partisinde siyaset yapıyoruz. Bulunduğumuz yeri biliyoruz, anlımız ak, başımız dik, boynumuzda ilmek yok ki bizi bir yerlere bağlasınlar” dedi.

SAYMAYI BİLİYORSANIZ MAAŞLARI HESAPLAYIN

Vatandaşların mutsuz olduğunu belirten Başkan Adayı Niyazi Nefi Kara, halkın derin bir yoksulluk içerisinde yaşam mücadelesi verdiğini söyledi. Başkan Adayı Niyazi Nefi Kara, “Mutluluktan bahsediyoruz biz geldik ve Manavgat’ta bir şey söyledik, çılgın projen ne? Dediler mutluluk dedik, oysa bugün dünya mutluluk endeksi açıklandı, biliyor musunuz Türkiye nerelerde 98. Olmuş yani yönettikleri içinde bulundukları anlayış bu ülkeyi Avrupa falan değil birçok ülkenin çok daha gerisine Afrika’ya doğru itmeye başlamış, dünyanın yarısı savaş olmasına rağmen, buna rağmen Türkiye’nin yeri 98’e gelmiş. Hani proje var ya proje 101,102 hangisi bilemiyoruz oraya kadar gitmiş. Oysa bizim derdimiz ne Manavgat’ta insanlar barış içerisinde, huzur içerisinde, kardeşçe, ötekisi olmadan, ayrısı, gayrısı olmadan bir arada yaşasınlar bunun için insanlarımıza hizmet etmek üzere geldik. Allah korusun Ülkeyi 98. Sıraya çıkaranlar hasbelkader Manavgat’ı yönetmeye kalksalar düşünün mutlu insan mı kalır, huzurlu insan mı kalır? Görüyoruz hepsini ve nereye doğru gidiyoruz. Bir taraftan açlık sınırı 16 bin lirayı geçmiş, emeklinin maaşı 8 – 10 bin lira arasında emekli evine ekmek götüremiyor diyor ki ekmek almak için fırına gidiyor kredi kartını uzatıyor borç için, bir vatandaş cebimden çıkarıp ödedim diyor ben utandım, halkım vatandaşım o emekli amca utandı diyor. Bizim sosyal demokrat ve halkçı belediyelerimize ne yaptı ki diye soracağınıza saymayı biliyorsanız insanlara verdiğiniz maaşları saymanızı tavsiye ediyorum. Siz insanları yoksullaştıracaksınız, siz her geçen gün insanları mutsuz hale getireceksiniz, evine ekmek götürmez hale getireceksiniz sonrada Manavgat’a bir şey yapacaklarmış, siz Manavgat’a ne yapacaksınız? Yapsanız yapsanız şurada Ulualan’ı talan edersiniz, talan” dedi.

TALANDAN BAŞKA NE YAPTINIZ

Başkan Adayı Niyazi Nefi Kara, hükümetin Manavgat’a yaptığı çalışmaların Manavgat’ın ihtiyaçlarını karşılamaktan başka her şeye yaradığını belirterek kenti sadece rant kapısı olarak gördüklerini vurguladı. Başkan Adayı Niyazi Nefi Kara, “Bugüne kadar 22 yıllık iktidarınızda Manavgat’a yaptığınız birkaç eserinizi söylemek isterim, utanıyorum söylerken de Ilıca’ya hastane yerine hapishane yaptınız yazıklar olsun. Manavgat’ı ortasından bölüp üst geçit yaptınız. İki tane eseriniz var övünün! Övünün, yazıklar olsun, neymiş başka bir şey daha yapmışlar Manavgat’a ‘Toki’ konutu yapmışsınız ne yaptınız siz koskoca Manavgat’ın dağlarını, ormanlarını yok ederken söndürmediniz koordinatör atadığınız Kepez Belediye Başkanınız şimdiki Büyükşehir Belediye Başkan Adayınız Manavgat’ı bilmiyordu, Manavgat’ı! Ne yaptınız siz yaktınız ormanlarımızı, insanların evlerini yaktınız! Yazıklar olsun. Ve siz doğalgaz diyorsunuz, doğalgazın gelmemesinin önündeki tek engel hükümettir. Manavgat’a doğalgazı getirdiniz de engel olan mı var? Manavgat’a BOTAŞ doğalgazı getirdiğinde 6 ay içerisinde kazma vurulacak diyoruz, bunu buradan kesin söylüyoruz, hiç kimse engelleyemez. Peki bir şey daha yaptılar 10 yıldır hastane yapacağız dediler gittiler oraya temel attılar geçen yıl, bir türlü yerinden çıkamayan temel, yahu attığınız yerdeki hastanenin temeli bile utanıyor sizden, kafasını kaldıramıyor, utanıyor sizden. Mevcut Manavgat Devlet Hastanesini yaptık falan demeyin orayı Manavgatlı hayırsever iş insanları yaptı. Zamanında yer gösterin dedik Manavgatlılar yine yapar dedik yine göstermediniz. Sürekli halkı aldatarak bir yere gitmeye çalışıyorsunuz ama Manavgatlılar o kadar saf değil, Manavgatlılar akıllı, Manavgatlının beyni çalışır hiç kimseye itaat etmez, boyun eğmez. Biz olursak olurmuş, olmazsa olamazmış. Manavgat’ın 15 yıllık Belediye Başkanı burada, ondan önceki belediye başkanlarımız burada, siz ulaşamadığınız bir ciğerle uğraşıyorsunuz bir şey yapmadı diye Manavgat’ta o kadar çok şey yapıldı ki siz onu ne sayabilirsiniz ne görebilirsiniz. Afrika da kabilelerin bazıları 2 den fazla sayamazmış sizinki ancak o kadar olur, sizin kafanız bu kadar basıyor ama halk biliyor Manavgat’ta mavi bayraklı denizleri sosyal demokrat belediyeler yaptı Antalya’da olduğu gibi, sizin yaptığınız hangi eseriniz var” dedi.

SATTIĞINIZ ODUNLAR BABANIZIN MALI DEĞİL

Doğalgaz’ın ilk 6 ay içinde Manavgat’a geleceğinin müjdesini veren Başkan Adayı Niyazi Nefi Kara, Manavgat orman yangınlarından sonra kesilen ağaçları halkın ihtiyaçlarını görmezden gelerek babalarının malı gibi sattıklarını söyledi. Niyazi Nefi Kara, “Bulunduğumuz bölgede sıkıntılar var biliyoruz, bunlardan bir tanesi hazine arazisi üzerinde yaşayan insanlarımız. Burası için Büyük Şehir Belediye Başkanımızla görüştük çözüm bulacağız bunun sözünü veriyorum.

İkincisi eski cezaevinin önünden geçen bir kanal var çocuklar düşebiliyor, sinek yuvası olabiliyor bir sürü sorun biz bu kanalın üzerini kapatmayı kesinlikle planlıyoruz çünkü bataklık gibi görünüyor artık gereği de yok diyoruz, yapılacaksa sulama kapalı sistem gerekiyorsa onu da biz yapacağız. Bir başka sorunu var biliyorum bu bölgede yaşayan insanların aynı zamanda bahçe sulamayla da su paralarından yakınıyorlar aslında şunu söyleyeyim size Antalya belediyesi Türkiye’de en ucuz su veren belediye geçen yıl bunun kararını aldılar ve uyguluyorlar ancak Manavgat barajının kullanımını birilerine peşkeş çektiler önümüzdeki yıl bitiyor ondan sonra daha ucuza suyu da sağlayacağız, parasız diyemiyorum ama ucuza bu bölgedeki insanların bahçe sulaması için gereğini yapacağız. Turizm emekçileri var çok büyük sıkıntıları var biliyoruz turizm emekçilerimiz için sosyal konut projesi geliştirdik. Manavgat’ın bir ucundan diğer ucuna gidip gelip çalışmak yerine Gündoğdu’da, Ilıca’da, Çolaklı’da, Kızılağaç’ta yapacağımız sosyal konut projesi ile okulu olacak, kreşi olacak, alışveriş yeri olacak spor alanları olacak tam donanımlı yaşam köyü yapacağız ve insanlarımızın sosyal konutta barınmasını sağlayacağız. Birilerinin yaptığı gibi Manavgat’ın binlerce ağacını kesip götürüp sattılar ve biz size 2 yıl ödemesiz 18 yıl taksitli ev yaptık demeyeceğiz. Babanızın malı mıydı dağdaki ormanlar, Manavgat’ın dağını, ormanını talan edenler utanmıyorlar, talancı anlayıştır bunlar. 100 liraya sattılar biliyor musunuz odunun tonunu şimdi 5 bin liraya çıktı diyorlar. Bir şey daha var bugün mazota benzine yine zam geliyor benim çiftçim nasıl geçinecek, o traktörün tekeri nasıl dönecek diye düşünen yok. Biz önümüzdeki süreçte entegre tarım tesisi kuracağız vatandaşın elindeki ürünü işleyip Manavgat markası ile pazarlayacağız bunun ekonomik getirisi halkımıza kalacak. Ziraat mühendislerimiz veteriner hekimlerimiz olacak yine çiftçi danışma merkezlerinde görev yapacak çiftçimizin, hayvancımızın yanında olacak. 10 adet daha kreş açacağız, açacağız ki önümüzdeki süreçte sanat açısından, spor açısından, sağlıklı gençler yetişecek. Gençler biz bu memleketi demokrasiyle yönetme sözü veriyoruz hem de dijital demokrasi diyoruz “Manavgat’ı Yönet” projemizle her zaman bölgenizde bulunan kararlara sizlerde katılacaksınız, projelerinizi bize ulaştıracaksınız önümüzdeki süreçte Manavgat’ı sizlerle beraber yöneteceğiz. Gençler birincisi açıldı bundan sonra en az 10 düğün salonu daha açacağız ve gençlerimize ilk evliliklerinde beyaz eşya destek paketi sağlayacağız. Başka bir şey daha yapacağız kent konseyleri kurup Manavgat’ı birlikte yöneteceğiz. Daha çok şey yapacağız diyoruz Manavgat hızla büyüyor planlamak zorundayız, geliştirmek zorundayız. Diyorlar ki para nerede Manavgat ırmağının suyu boşa akmayacak diyoruz, “MAN-SU” tesislerimizi açacağız 1 yıllık geliriyle Manavgat’ın şu anki bütçesini çıkaracağız işte size vizyon projelerden bir tanesi daha, Manavgat bunlara inat Manavgatlılar kendi kendini yönetecek, kendi kendine yetecek” dedi.

ÜCRETSİZ HALK PLAJI SİZE BATIYOR MU?

Manavgat Belediyesi’nin halk plajlarının ücretsiz olmasına rağmen talan ve rant amacıyla kapatılmak istendiğini söyleyen Başkan Adayı Niyazi Nefi Kara, iktidarın yaptığı halk plajının sadece adında halk olduğunu söyledi. Başkan Adayı Niyazi Nefi Kara, “Halk plajı açacağız diyorlar siz gördünüz mü Kızılağac’ın biraz ilerisinde halk plajı açmışlar 100 lira giriş var, atlayacak yer yok betona çakılırsın diyorlar, gidip görseydiniz hem atlayacak yeri yok, hem yürüyerek girseniz ayağınız kesilir ama Manavgat Belediye Başkanının açtığı halk plajını kapatmaya çalışıyorlar, başkanımız diyor ki bizimki ücretsiz, ücretsiz olunca onlara batıyordur başkanım, onlar parasız iş yapmazlar, onlar şimdi gözü Sorgun Çamlığına dikmişler, yahu gözünüzü seveyim doların üstündeki yeşili değil de birde şu memleketin yeşilini sevin, doğasını sevin, bir kez de insanını sevin yahu! Önümüzdeki süreçte halk plajlarını arttıracağız onu söyleyeyim, sahilde insanlar sıkıntı yaşamayacak, Manavgatlılar ne Sorgun Çamlığını onlara bırakacak nede Ulualan’ı talan ettirmeyecek, başka bir yer daha söyleyeyim hani bir tane abisi var ya yanında geziyor Manavgat’a çok gelsin çok o yanındaki eski bakanla, o partisini bilemeyip değiştirip duranlarda çok gelsin, nasıl Manavgat’ı satmaya kalktıklarını, nasıl talan etmeye kalktıklarını bütün arsızlıklarını yüzüne vuracak Karaoğlan burada. Biz şuna inanıyoruz, yola çıkarken şunu söyledik biz Manavgat’a giderken halkımıza güveniyoruz diye gidiyoruz dedik. Doktor Niyazi Nefi Kara, boşuna halkın doktoru değil bu halkın hepsiyle görüştü, ev ev gezdi, köy köy gezdi, dağ dağ gezdi, gitmediği yer yok her evde bir yürek var. Ben şunu söylüyorum halkın Doktor Niyazi Nefi Kara 31 Mart’ta tüm vatandaşlarımızı sandığa giderek oy vermeye davet ediyorum, Manavgat’ta sandığa sahip çıkmaya davet ediyorum. Gelin kucaklaşalım, gelin barışalım. Koskoca Manavgat birleşti açın gözünüzü açın kulaklarınızı 31 Mart’ta Manavgat’ta başka bir barış günü doğuyor. 1 Nisan’da öyle bir bayram havasıyla uyanacağız ki inanın kurtlar, kuşlar, böcekler bile sevinecek. Bu seçimi halk kazanacak! Halk kazanacak! Halk kazanacak” dedi.

YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.