DOLAR 32,5415
EURO 34,8110
ALTIN 2.444,86
BIST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Antalya 27°C
Açık
Antalya
27°C
Açık
Pts 27°C
Sal 25°C
Çar 24°C
Per 26°C

Başkan Güngör: Vatan size minnettardır

Manavgat Ticaret ve Sanayi Odası (MATSO) Başkanı Seydi Tahsin Güngör, 18 Mart Çanakkale Savaşı ve Şehitleri Anma Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Başkan Güngör mesajında şu ifadelere yer verdi:

ARA REKLAM ALANI

Çanakkale Zaferi dünya tarihinde bir benzeri daha olmayan destansı bir mücadelenin, bir ölüm kalım savaşının adıdır. Türk milletinin dünya savaş tarihine “Çanakkale geçilmez” şeklinde düştüğü bir kayıttır.

Türk milletinin yaşlısından gencine kadınından erkeğine yedi düvele karşı verdiği amansız mücadele aynı zamanda vatan sevgisinin ete kemiğe bürünmüş halidir. Çanakkale, “Ben size ölmeyi emrediyorum. Siz ölene kadar arkadan gelenler yerinizi dolduracaktır” şeklinde Yarbay Mustafa Kemal’in verdiği dünya savaş tarihinin en zor emrine uyan 57. Alayın ölüm karşısında hiç tereddüt etmeden dünyalık her şeyden vazgeçme cesaretini gösterdiği yerin adıdır.  Savaştan sonra 57.Alaydan geriye sadece sancağı kalmıştır.

Bazı liseler toplu halde Çanakkale savaşına katıldığı için o yıl mezun verememiştir. Lise çağındaki çocukların vatan düşman çizmeleri altında çiğnenmesin diye bedenlerini Çanakkale boğazının sırtlarına gömdükleri yerdir Çanakkale…

Seyit Onbaşı’nın fizik kurallarını alt üst ederek kendisinden kat be kat ağır olan topu namluya sürerek İngiliz zırhlısının bacasından içeri sokarak dünya tarihinin akışını değiştirdiği yaşanmış bir mucizenin adıdır Çanakkale…

Canlarını ortaya koyarak, ölüm karşısında bir an bile tereddüt etmeden Çanakkale destanını yaratan şehitlerimizin şahsında tüm şehitlerimizin ruhları şad, mekânları cennet olsun. Vatan size minnettardır.

YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.