DOLAR 32,4375
EURO 34,7411
ALTIN 2.439,70
BIST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Antalya 26°C
Açık
Antalya
26°C
Açık
Paz 27°C
Pts 26°C
Sal 25°C
Çar 24°C

BAŞKAN ADAYI OKUDAN: ‘DEĞİŞMEYEN TEK ŞEY DEĞİŞİMİN KENDİSİDİR’

Cumhur İttifakı Manavgat Belediye Başkan Adayı Süleyman Okudan, Aşağı Hisar’da düzenlenen iftar programında “değişmeyen tek şey değişimin kendisidir” diyerek değişim vurgusu yaptı. Teknolojinin ve dijitalizmin yaygınlaştığını, yaşam tarzlarının, turizm eğilimlerinin ve eğlenme alışkanlıklarının değiştiğini söyleyerek konuşmasına başlayan Okudan, “Her şey değişirken Manavgat’ın değişmeden kalmasının, değişime ayak uyduramamasının zararını hepimiz görüyoruz.” şeklinde konuştu.

ARA REKLAM ALANI

ATATÜRK, TÜRK MİLLETİNİN YETİŞTİRDİĞİ BİR DEHAYDI.

Hayatı boyunca Atatürk’ü kendine örnek aldığını, bu yüzden hep çok çalıştığını ve Manavgat’ın evladı olarak doktor, profesör ve rektör olduğunu belirten Okudan sözlerine şöyle devam etti:

“Atatürk Türk milletinin yetiştirdiği bir dehaydı. Atatürk’ün dediği gibi, dinlenmemek üzere yürümeye karar verenler asla ve asla yorulmazlar. Ve o deha milleti için çok çalıştı. Gece demedi gündüz demedi çalıştı. Bize bağımsız bir ruhu ve cennet gibi bir ülkeyi, Manavgat’ımızı miras bıraktı.

Bu mirasa ancak çok çalışarak, en iyisini yaparak sahip çıkılır. Bakın gençliğe nasıl sesleniyor: ‘Ey Türk çocuğu! Şunu da söyleyeyim ki, çok zekisin! Bu belli. Fakat zekânı unut! Daima çalışkan ol…’ Ben Atatürk’ün sözünü tuttum! Onun çizgisinden hiç ayrılmadım.”

BİLGİMLE, TECRÜBEMLE MANAVGAT İÇİN ÇALIŞMAYA, ÇOK ÇALIŞMAYA TALİP OLDUM.

Bilgi ve tecrübesiyle Manavgat için çok çalışmaya talip olduğunu belirten Okudan, bir gönül seferberliği ile yola çıktığını, Manavgat’ı karış karış gezdiğini ve hemşehrilerini dinlediğini söyledi. Sözlerine “Değişen dünyada akıllı şehirler konuşulurken, benim memleketimde kanalizasyon, kaldırım, yol sorunları konuşuluyor.Vaktimiz dar değerli hemşerilerim! Manavgat’ı hem daha planlı çağa yakışır bir hale getirmeliyiz, hem de yeni turizm alışkanlıklarını ve modern tarımı geliştirmeliyiz.Burası Manavgat’ın en eski mahallelerinden biri. Manavgat büyüyor. Büyüdükçe sorunları da büyüyor ” şeklinde devam etti.

HALKA SORALIM SENİ Mİ TANIYORLAR, BENİ Mİ?

“Hoca Manavgat için ne yaptı?” diye soranlar olduğunu söyleyerek CHP adayı Niyazi Nefi Kara’ya gönderme yapan Süleyman Okudan, “Gel istersen çıkalım bir sokağa, seni mi tanıyorlar, beni mi? Yazdırmışsın kendine halkın doktoru diye! Seni mi tanıyorlar, beni mi? Sen o adamların elini iğreti sıkarken, ben onlara gönülden sarıldım. Ben ayrımcılık yapmadım.” diyerek sözlerine devam etti.

Ailesindeki sağlık sorunlarından dolayı doktorluk mesleğini seçtiğini söyleyen Süleyman Okudan, mesleğini siyaset için kullanmadığını söyleyerek “Halkın Doktoru” sloganına gönderme yaptı.

Okudan şöyle devam etti;

“Gittiğim yerlerde ben unutmuşum, onlar hatırlatıyorlar. Onların bana söylediği Allah razı olsun, duası var ya, o bana yetiyor. Kalkacaksın, özel hastanelerde doktorluk yapacaksın. Hem ben sana söyleyeyim, senin gibi binlerce doktorun da diplomasına imza attım. Burada çok şey yaptım, ben. Senin baktığın hastanın 1.000 katı hastaya baktım ama onların hiçbirisine senin siyasetin ne demedim. Ayrımcılık yapmadım, kapımı kapatmadım, dolaştığım yerlerde kimsenin siyasetini sormadım kimsenin. Sen hiç Dumanlı yaylasına gittin mi? Akçabelen’e gittin mi? Göktepe’ye gittin mi? Senin demokrasin salonlarda!   Evet, neredeydin? Milletvekilisin, belediye senden. Şunu yapacağım, şu eksik bu eksik diyorsun… Yapsaydın kardeşim, ne yaptın milletvekili olduğunda? Beni sorgulayacağına kendine bak sen. Kaç kere gittin halkın arasına? Kimin derdini sordun, seçim geldi dolaşmaya başladın orada burada. Ben oraları, sen süslü evinde otururken, binlerce defa dolaştım. O halkı dinledim dertleriyle dertlendim. Sen ne yaptın arkadaşım? Şimdi diyorsun ki şunu yapacağım, bu eksik! Demokrasi, şu bu… Ya kardeşim unuttun herhalde senin partin belediyedeydi, sen de milletvekiliydin, yapsaydın ya o zaman!

SEN NASIL DEMOKRATSIN?

Değişen dünyada akıllı şehirler konuşulurken benim memleketimde kanalizasyon, kaldırım, yol sorunları konuşuluyor. Ne konuşuluyor? Oraya gittin, buraya gittin diye tehditler yapılıyor, insanlara aba altından sopa gösteriliyor. Sen kalkıyorsun orada demokrasiden bahsediyorsun!

Önce kendine bak, kendine! Yalancıktan demokrasi olmaz öyle! Yaptıklarına bakarlar insanların. Sen, benim ne yaptığıma bak, senin ömrün yetmez onları saymaya. Ne yapacakmış, konut yapacakmış bakın ben daha Belediye Başkanı olmadan yaptım onu. Bir bak ben neler yapmışım. Bir bak aklın hayalin durur, yaptıklarım orada sen ne yaptın Allah aşkına!

Vaktimiz çok kıymetli değerli hemşerilerim. Manavgat’ı hem daha planlı çağa yakışır bir hale getirmeliyiz hem de yeni turizm alışkanlıkları ve modern tarımı geliştirmeliyiz.

Büyükşehir sizdeydi, belediye sizdeydi, sen de milletvekiliydin, ne yaptın Allah aşkına! Önce yaptıklarını bir göster millete! Ben diyorum ya, köylümün, vatandaşımın bana yürekten sarılışı bana mutluluk veriyor. Sen uzaktan onların elini tutuyorsun.  Ben salon doktoru değilim, ben bu memleketin çocuğuyum.

Bugüne kadar yapılan ne varsa, her kim yaptıysa, ayrım yapmadan teşekkür ediyorum. Ama şunu da söylüyorum, hak, hukuk, adalet diye yürüyen bir partinin temsilcileri sizsiniz. Benim yanıma gelen insanları fişliyorsunuz. Beni takip edenlere ceza veriyorsunuz. Bu ne biçim demokrasi, siz ne biçim sosyal demokratsınız!

Adım adım dolaştım yaylaları, köyleri hep sohbet ettim hemşerilerimle. Boşuna gitmedim, onların derdini dinledim. Siz daha yeni seçimde sokağa çıkarken, Manavgat diye gelip bir kere halini hatırını sormazken, ben o dağlarda köylerde geziyordum kardeşim, bir araştır bakalım. Halkımın isteklerini dinleye dinleye projelerim oluştu, 101 proje.. Bakın doğal gazı söylemiyorum bile, o bir ayıp! Dibine kadar gelmiş, onlar yaptı dedirtmemek için almamışsın. Bakınız artık değişim olacak, değişim! Ben nasıl mı yapacağım ?söylüyorum, Sen yapmamışsın. Ne yapmışsın, milletvekilisin büyükşehir sende ilçe sende yapmamışsın. Ama bak ne diyorum, yeni dönemde biz yapacağız inşallah. Büyükşehir Belediyesi, Hakan Tütüncü arkamızda duracak, konuştuk zaten ve bu memleketin bütün sorunlarını, kanalizasyonunu, arıtmasını, yolunu, her şeyini yapacağız. Teker teker sen de izleyeceksin.” ifadelerini kullandı.

YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.