DOLAR 32,4182
EURO 34,7855
ALTIN 2.423,80
BIST 10.045,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Antalya 25°C
Parçalı Bulutlu
Antalya
25°C
Parçalı Bulutlu
Per 29°C
Cum 24°C
Cts 21°C
Paz 25°C

Barış Güvercini Türkiye

Antalya’da diplomasi maratonu sona erdi. 3 gün boyunca forum marjında yüzlerce görüşme yapıldı, onlarca etkinlik düzenlendi. İste rakamlarla Antalya Diplomasi Forumu’nun detayları…

3 gün boyunca diplomasinin kalbi Antalya’da attı. Tarihi görüşmeler gerçekleştirildi, küresel ve bölgesel gerilimler değerlendirildi.

ARA REKLAM ALANI

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, “Antalya Diplomasi Forumu artık uluslararası düzeyde tanınan ve bilinen bir etkinlik haline geldi” dedi.

75 ülkeden katılım oldu

Dünya’nın dört bir yanından katılımcılar bir araya geldi. 75 ülkeden 17 devlet ve hükümet başkanı, 80 bakan ile 39 uluslararası kurum temsilcisi foruma iştirak etti.

Bakan Çavuşoğlu, “Dünyadaki devletlerin üçte birinden fazlası, yaklaşık yüzde 40’ı burada en üst düzeyde temsil edildi” açıklamasını yaptı. 

97 üniversiteden 400 öğrenci katıldı

Antalya Diplomasi Forumu’na liderler, akademisyenler ve üst düzey bürokratların yanı sıra gençler de yoğun ilgi gösterdi. Gençler 3 gün boyunca panellere katıldı, sorularını sordu, fikirlerini dile getirdi. 

Foruma 97 üniversiteden 400 öğrenci katıldı. Forum süresince 3 liderler oturumu, 27 panel, 4 söyleşi, 3 yuvarlak masa toplantısı ve 3 yan etkinlik düzenlendi. İkili görüşmeler de yapıldı.

Erdoğan 11, Çavuşoğlu ise 67 ikili görüşme yaptı

Forumun ikili görüşmeler açısından zengin geçtiğini söyleyen Çavuşoğlu, “Forum vesilesiyle Cumhurbaşkanımız 11, ben ise 67 ikili görüşme gerçekleştirdik. Konuklarımız da birbirleriyle çok sayıda temasta bulundu” dedi.

Dünya basınından yoğun ilgi

Antalya Diplomasi Forumu’na dünya basınından da ilgi yoğundu.

27 ülkeden 600 basın mensubu forumu takip etti. Gelişmeler an be an dünyaya aktarıldı.

Forumun organizasyonunda 2 bin 500’den fazla kişi görev aldı. Açılıştaki konuşmalar 6 dile tercüme edildi.

Kaynak: TRT Haber

YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.