DOLAR 32,5406
EURO 34,9537
ALTIN 2.456,26
BIST 9.876,98
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Antalya 26°C
Açık
Antalya
26°C
Açık
Cum 25°C
Cts 26°C
Paz 27°C
Pts 27°C

AYDER’DEN AŞURE İKRAMI

Karaman Ayrancılar Kültür ve Yardımlaşma Derneği (ANT AYDER) devam eden Muharrem ayı dolayısıyla aşure ikramında bulundu. Muratpaşa Belediyesi Abdullah Sevimçok Sivil Toplum ve İnovasyon Merkezinde düzenlenen etkinlikte çok sayıda davetli bir araya gelerek barış, kardeşlik, sevgi ve dayanışma örneği sergiledi.

A+
A-

‘BİZİ GÜÇLÜ KILAN HOŞGÖRÜ VE KARDEŞLİĞİMİZ’

Aşure etkinliğinde katılımcılara seslenen Dernek Başkanı Ahmet Dikici  Aşurenin tarihsel olarak derin anlamlar barındıran kültürel bir sembol olduğunu dile getirdi. AYDER Başkanı Ahmet Dikici “Bizi güçlü kılan hoşgörü ver kardeşliğimiz. Sizleri Yunus Emre’nin sevgisi Mevlana’nın hoşgörüsü ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün kararlığı ile selamlıyorum” dedi.

ARA REKLAM ALANI
Ahmet Dikici – Karaman Ayrancılar Dernek Başkanı

ANT AYDER’E TEŞEKKÜR

Konuşmasına Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal’ın selam ve sevgilerini ileterek başlayan Muratpaşa Belediye Başkan yardımcısı Hüseyin Sarı ise dernek yönetimine aşure ikramı için teşekkür etti. “ Ayrancılar olarak sizi bir araya toplayan dernek başkanımız Ahmet Dikici nezdinde hepinize saygı ve sevgilerimi sunuyorum. Afiyet olsun” dedi.

Hüseyin Sarı – Muratpaşa Belediyesi Başkan yardımcısı

‘LOKMANIZ KABUL OLSUN’

CHP Antalya İl Başkanı Nuri Cengiz ise konuşmasında Kerbela da yaşanan acı olayaı hatırlattı. 1341 yıl önce yaşanan acı bir olayın yasının orucunu tutanların oruçlarının kabul olması dileğiyle lokmanız kabul olsun. Afiyet olsun dedi. Nuri Cengiz , Çok değerli Ayrancılı, Karamanlı, Konyalı hemşerilerim , Muharrem ayınızı ve Aşuresini kutluyorum. Dernek başkanımızın da ifade ettiği gibi aşure birlik beraberlik ve dayanışmanın ifadesi ancak bu toplumsal birlikteliği bu gün için sağlama noktasında çok değerli tarihsel de bir geçmişi var. 1341 yıl önce yaşanan acı bir olayın yasının orucunu tutanların oruçlarının kabul olması dileğiyle lokmanız kabul olsun. Afiyet olsun ” şeklinde konuştu

Nuri Cengiz – CHP Antalya İl Başkanı
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.