DOLAR 32,5406
EURO 34,9537
ALTIN 2.456,26
BIST 9.876,98
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Antalya 26°C
Açık
Antalya
26°C
Açık
Cts 26°C
Paz 26°C
Pts 25°C
Sal 25°C

Aşure tüketirken dikkat!

ANTALYADAILYNEWS

Birlik, beraberlik, dayanışma ve paylaşmanın simgesi olan aşure; aynı zamanda zengin içeriğiyle sağlığa faydalı bir besin. ancak tüketirken aşırıya kaçmamalı. Uzman Diyetisyen Aslı Öz , özellikle diyabet hastası olanların aşureyi daha dikkatli tüketmeleri konusunda uyardı.

ARA REKLAM ALANI

1 KASE AŞURE 300-350 KALORİ

Bir kase aşurenin 300-350 kalori içerdiğini belirten Uzman Diyetisyen Aslı Öz ” Ara öğünlerde yarım porsiyon veya bir ana öğünde bir kase aşure tüketilebilir”dedi.

Uzm.Dyt.Aslı ÖZ

DİYABET HASTALARI DİKKATLİ TÜKETMELİ

Aşurenin zengin içeriğiyle sağlığa çok faydalı bir besin olduğunu belirten
Uzman Diyetisyen Aslı Öz “Aşurenin içerisinde bulunan kuru meyveler şeker oranları en yüksek meyveler.Buna rağmen şeker çok fazla koyuyoruz.Bu da aşurenin şeker yüzdelerini arttırıyor.Sağlıklı bir tatlıyı sağlıksız bir hale getiriyor.Şeker hastaları aşureyi çok fazla tükettiği takdirde kan şekerleri çok hızlı bir şekilde yükselecektir.Bu nedenle diyabet hastaları aşure tüketirken çok daha dikkatli olmalılar” dedi.

AŞURE ÇOK FAYDALI

Uzman Diyetisyen Aslı Öz, aşurenin faydaları hakkında da bilgi verdi.

“Aşure bağırsak sağlığımız açısından çok önemli bir besin.Kabızlığı önlemede yardımcı olur.İçerdiği çinko ve omega3 vitaminleri sayesinde hem stres faktörünü azaltır,hemde kötü kolesterolümüzü düşürür iyi kolesterolümüzü yükseltir.Bu da kalp damar sağlığı için oldukça iyidir.Aşure içerisinde ki posa ve B vitaminleriyle anne sütünü arttırıcı özelliğe sahiptir.

ŞEKER YERİNE MEYVE MİKTARINI ARTTIRIN

Aşurenin faydalarını artırmak için pişirme yönteminin de önemli olduğuna dikkat çeken Uzman Diyetisyen Aslı Öz , “ Aşure yaparken içerisine fazla şeker koymak yerine, kuru üzüm, incir ve kuru kayısı gibi meyvelerin miktarını artırmak, aşureyi daha sağlıklı yapacaktır” dedi

YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.