DOLAR 32,4375
EURO 34,7411
ALTIN 2.439,70
BIST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Antalya 27°C
Açık
Antalya
27°C
Açık
Paz 26°C
Pts 25°C
Sal 25°C
Çar 24°C

Antalya’da son 24 saatte yaşanan gelişmeler!

Aspendos Geleceğe Miras Projesi Basın Lansmanı, dünyanın en önemli kültürel mirasları arasında yer alan Aspendos Antik Kenti’nde, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy ve Vali Hulusi Şahin’in katılımı ile gerçekleştirildi. Antik kentteki çalışmaların devam edeceğini belirten Bakan Mehmet Nuri Ersoy, “Antik kent 2023 yılında 270 bin ziyaretçi ağırladı ve en çok ilgi gören ören yerleri arasında yer aldı. Aspendos’ta Geleceğe Miras Projesi kapsamında kazı ve restorasyon çalışmalarını yoğunlaştıracağız” dedi.

ARA REKLAM ALANI

***

ANTALYA’ da dün akşam etkili olan sağanak ve dolu yağışı nedeniyle havalimanındaki uçuş trafiği 3 saat aksadı. Dolu yağışı, Aksu ve Kepez ilçelerindeki tarım alanlarına zarar verdi. Yaklaşık 2 saat etkili olan sağanağın ardından Muratpaşa’ da metrekareye 58 kilogram, uçuşların etkilendiği Antalya Havalimanı’na ise 50 kilogram yağış düştü.

***

Manavgat Ticaret ve Sanayi Odası  Başkanı Seydi Tahsin Güngör, güçlü ekonomik potansiyeli ile Manavgat’ın vergi gelirlerinde birçok ilden daha yüksek bir orana sahip olduğunu belirterek 2023 yılında vergi tahsilatında Antalya ilçeleri arasında birinci olduğunu söyledi. Başkan Güngör, Manavgat’tan 2023 yılında yaklaşık 8 milyar 64 milyon 963 bin TL vergi tahsil edildiğini kaydetti.

***

TÜRKİYE’de yabancılara konut satışı, 2024’ün ilk 2 aylık verilerine göre; geçen yılın aynı dönemine göre yarı yarıya azaldı. İki aylık toplamda 1406 konutla Antalya, yabancıların en çok konut satın aldığı il oldu. Antalya şubat ayında 5 bin 28 konut satışıyla Türkiye’de dördüncü sırada yer aldı.

***

Korkuteli’nde soğuk hava depolarında işlenen margarit armudu ve ayvanın ihracatına başlandı. Kalitesine göre üreticilerden alınarak ihracat için bekletilen armut ve ayva, Romanya, İngiltere, Moldova ve Rusya başta olmak üzere Bosna- Hersek, Kosova, Slovenya, Makedonya, Bulgaristan ve Sırbistan’a gönderiliyor.

***

Antalya il genelinde 195 ekip, 540 polisin katılımıyla ‘huzur’ uygulaması gerçekleştirildi. Uygulamada 53 aranan şahıs yakalanırken, 34 araç sürücüsüne idari para cezası uygulandı.

***

Antalya’da 250 yıllık tarihi konak alev alev yandı. İçinde kimse bulunmayan ve itfaiye ekiplerinin yoğun müdahalesi sonucu söndürülen 2 katlı konak, kullanılamaz hale geldi

***

Türkiye Karate Federasyonu tarafından düzenlenen Karate 1 Premier Lig’in ikinci ayağı, bugün Antalya’da başlayacak. Organizasyonda 60 ülkeden 380 sporcu yarışacak ve Türkiye’yi 12 kadın ve 15 erkek sporcu temsil edecek.

***

Trendyol süperliğin 30. Haftasında Antalyaspor yarın Beşiktaş’a konuk olacak, Alanyaspor is Kayserisporu ağırlayacak. Beşiktaş, Antalyaspor karşılaşması saat 20:30 da, Alanyaspor, Kayserispor mücadelesi ise 13:30 da başlayacak.

YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.