DOLAR 32,4375
EURO 34,7411
ALTIN 2.439,70
BIST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Antalya 26°C
Parçalı Bulutlu
Antalya
26°C
Parçalı Bulutlu
Paz 26°C
Pts 27°C
Sal 25°C
Çar 24°C

Antalya Gündemi (17.01.2024)

Antalya’da son 24 saatte öne çıkan gelişmeler,

***Kaş genelinde dün başlayan ve aralıklarla devam eden yağış akşam saatlerinde etkisini artırdı. Yağış nedeniyle kırsal kesimlerdeki mahallerde ev ve seraları su bastı, bazı mahallerde yollar ulaşıma kapandı. Ahatlı Mahallesi’ndeki Ahatlı Camisi’ni de su bastı. Kullanılmaz hale gelen camide hasar oluştu.

ARA REKLAM ALANI

***Antalya’nın Manavgat ilçesinde şiddetli yağışın ardından oluşan heyelan nedeniyle yol kapandı. Heyelan anında yoldan araç geçmemesi muhtemel bir faciayı önledi. Antalya Büyükşehir Belediyesi ve AKEDAŞ ekipleri tarafından yapılan çalışmalar sonucunda yol yenide trafiğe açıldı.

*** Antalya’yı Konya’ya bağlayan Akseki-Seydişehir kara yolunda gece saatlerinde başlayan kar yağışı nedeniyle tırların geçişi kapatılmıştı. Karayolları ekiplerinin yaptığı çalışmalar sonucunda yol trafiğe açıldı ve tırlar tekrar geçiş yapmaya başladı….

***Antalya’nın Muratpaşa ilçesine bağlı Kızılarık Mahallesi’nde bulunan kullanılmayan gecekonduda çıkan yangın, mahalle sakinlerini tedirgin etti. İtfaiye ekipleri tarafından müdahale edilen yangının çıkış nedeniyle ilgili polis inceleme başlattı.

*** Serik’te bir evde çıkan yangın, kısa sürede büyüyerek korkulu anlar yaşattı. İtfaiye, polis ve sağlık ekiplerinin müdahalesiyle yangın söndürüldü. Yangında evde bulunan bir kişi dumandan etkilendi ancak sağlık durumu iyi olduğu belirtildi

*** Gazipaşa’da trafoda meydana gelen patlama sonucu oluşan yangın ekiplerin müdahalesiyle kontrol altına alındı. İlçede bir diğer yangının adresi Toptancı Hali’ydi. Çıkış nedeni bilinmeyen yangın, ekipler tarafından kontrol altına alındı.

*** Konyaaltında ise  10 katlı binanın ikinci katında çıkan yangın ekiplerin yaklaşık yarım saatlik çalışmanın ardından yangını kontrol altına aldı.

***Antalya’da yol denetimi yapan trafik polislerinin dur ihtarına uymayan sürücü, polislere çarpıp kaçtı. Polisler hastanelik olurken, kısa sürede yakalanan sürücü, gözaltına alındıktan sonra serbest bırakıldı.

***Antalya’da, jandarma ekipleri tarafından gerçekleştirilen dron destekli denetimler sonucunda, trafikte seyir halindeyken cep telefonu kullanan 270 sürücüye toplamda 361 bin 540 lira cezai işlem uygulandı

***Antalya’da korsan taşımacılığa geçit yok.  Antalya’da korsan taşımacılık yapan 103 sürücüye ceza yazıldı ve araçlar trafikten men edildi.

***Antalya Balıkçı Barınağı’ndaki 50 işgalci tekne, 150 balıkçının kışlamasını engelleyerek sorunlara yol açıyor. Balıkçılar, teknelerine bakım yapamadıklarını ve fırtınalı günlerde karaya çıkaramadıklarını belirterek işgalci teknelerin barınaktan çıkarılmasını talep ediyor.

***Antalya İl Sağlık Müdürlüğü görevine Doç. Dr. Oğuz Karahan’ın yerine Mamak Devlet Hastanesi Başhekimi Uz. Dr. Evren Ekingen atandı.

***Bu yıl 34’üncüsü düzenlenen Uluslararası Konaklama ve Ağırlama Ekipmanları İhtisas Fuarı turizm paydaşlarını Antalya’da buluşturdu. ANFAŞ Fuar ve Kongre Merkezi’nde açılan fuara, 125 firma katıldı. 4 gün sürecek fuar, 15 ülkeden 10 bin üzerinde profesyonel ziyaretçiyi ağırlayacak. Antalya Valisi Hulusi Şahin, fuarın açılışında yaptığı konuşmada, fuarların sektörlere önemli katkılar sunduğunu söyledi. Türkiye’nin turizmde yıllar içinde çok büyük mesafeler aldığını ve Antalya’nın da amiral gemisi haline geldiğini belirten Şahin, 1983’te Türkiye’nin turizmdeki yatak sayısının Rodos Adası’ndaki turistik yatak sayısından daha az olduğunu kaydetti. Vali Şahin, Bugün Antalya’nın 650 bin yatak kapasitesine sahip olduğunu söyledi.

***Antalya’nın Osmanlı dönemi gündelik hayatı Kaleiçi’nde sergileniyor. İki eski konağın düzenlenmesiyle oluşturulan Antalya Etnografya Müzesi’nin alt konak olarak adlandırılan bölümünde Türk-İslam eserleri sergilenirken, üst konakta Antalya ev ve yörük hayatına dair bir çok ayrıntıyı görmek mümkün.

*** Türkiye’nin ilk uzay yolcusu olacak olan Alper Gezeravcı, mürettebatıyla birlikte 17 Ocak’ı 18 Ocak’a bağlayan gece Türkiye saatiyle 01.11’de Uluslararası Uzay İstasyonu’na hareket edecek.  Bu unutulmaz an, İstanbul ve Ankara’da meydanlardan takip edilirken Antalya’da Antalya Bilim Merkezi’nden takip edilebilecek.

***Antalya Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı, sömestir tatilinde çocukları tiyatro ile buluşturuyor. 20-28 Ocak tarihleri arasında düzenlenecek olan Sömestir Tatili Çocuk Tiyatro Şenliği’nde, birbirinden eğlenceli 9 farklı oyun, 2 farklı sahnede çocuklarla buluşacak

*** Trendyol Süper Lig’de başarılı bir grafik çizen ve hafta sonu Trabzonspor karşısında 3 puanı kaçıran Antalyaspor’da gözler zorlu kupa maçına çevrildi.. Antalyaspor’un Ziraat Türkiye Kupası 5.Eleme Turu’nda sahasında karşılaşacağı Pendikspor maçı bugün saat 13.00’te başlayacak.

YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.