DOLAR 32,4375
EURO 34,7411
ALTIN 2.439,70
BIST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Antalya 26°C
Açık
Antalya
26°C
Açık
Pts 26°C
Sal 25°C
Çar 24°C
Per 26°C

Antalya Gündemi 29.02.2024

A+
A-

ARA REKLAM ALANI

Diplomasinin kalbi bu hafta Antalya’da atacak.

6 Şubat deprem felaketi nedeniyle ertelenen 3. Antalya Diploması Forumu, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın himayelerinde ve Dışişleri Bakanlığı’nın inisiyatifiyle 1 Mart Cuma günü başlayacak. Mısır’dan Ermenistan’a, Rusya’dan Irak’a dünyanın dört bir yanından liderlerin katılacağı 3 gün sürecek forumun bu yılki teması ise krizler döneminde diplomasiyi öne çıkarmak.
İsrail’in Gazze’de süren katliamı, Ukrayna’da 3. yılına giren savaş, yapay zekanın getirdiği riskler, iklim krizinin ağır faturası… Dünya bir dizi sınamayla karşı karşıyayken ve dünya nüfusunun üçte biri 2024 yılında sandıklara giderken Türkiye bir kez daha Antalya Diplomasi Forumu’nda kalıcı çözümler için diyalog kapısını aralayacak

*

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov’un, 1-3 Mart tarihleri arasında düzenlenecek olan 3. Antalya Diplomasi Forumu’na (ADF) katılacağı ve Dışişleri Bakanı Hakan Fidan ile bir araya geleceği duyuruldu. Lavrov ve Fidan arasındaki görüşmede, Türkiye ve Rusya arasındaki enerji, güvenlik, bankacılık ve turizm gibi alanlardaki işbirliği, Ukrayna, Güney Kafkasya ve Filistin’deki gelişmeler ile Suriye ve Libya gibi bölgesel ve uluslararası konuların ele alınacağı belirtildi.
*
Irak’ın Ankara Büyükelçiliğinden yapılan açıklamada, “Irak Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Dr. Fuad Hüseyin, 3. Antalya Diplomasi Forumu’na katılmak üzere Türkiye’ye geldi.” ifadeleri kullanıldı. Açıklamada, Bakan Hüseyin’in forum kapsamında çok sayıda yetkiliyle görüşeceği belirtildi.
*
Antalya’da bir tarihi miras daha ihya edildi. ANTALYA Valisi Hulusi Şahin, tarihi ve doğal güzellikleriyle yerli ve yabancı turistlerin ilgi odağı olan Kaş ilçesini ziyaret etti. Şahin, restorasyonu tamamlanan tarihi Lami Bey Camisi’nin açılış törenine katıldı.

*
İMEAK Deniz Ticaret Odası Antalya Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Çetin, turizm başkenti Antalya’nın 2024 yılında yeni rekorlara imza atmasını beklediğini belirtti. Çetin, 2024’te beklenen turist sayısındaki artışla doğru orantılı olarak denizcilerin devam eden sorunlarının da ön plana çıkacağını düşündüklerini Turizm sektörünün en önemli gelir kaynaklarından olan deniz turizmi paydaşlarının sorunlarının çözümünün 2024 hedeflerine ulaşılmasını kolaylaştıracağını söyledi
*
ANTALYA Devlet Opera ve Balesi, Gaetano Donizetti’nin ‘Aşk İksiri’ operasını 2 Mart Cumartesi saat 20.00 ve 12 Mart Salı saat 20.30’da Antalyalı sanatseverler ile son kez buluşturacak.

*
Antalya’da 3 Mart’ta yapılacak 19. Runtalya Maratonu’nda, 47 ülkeden 1600’ü yabancı yaklaşık 10 bin koşucu yarışacak. 2006’dan bu yana düzenlenen maraton öncesi tanıtım toplantısı düzenlendi. Antalya Valisi Hulusi Şahin, toplantıda yaptığı konuşmada, Antalya’nın bir dünya kenti olduğunu ve bu tür organizasyonların kente değer kattığını belirtti.
*
Antalya’nın Manavgat ilçesinde düzenlenen “Pro Golf Tour” turnuvasının ikinci etabı tamamlandı.
İkinci etapta Belçikalı James Meyer De Beco birinci, Fransız Mathieu Lafon ikinci oldu. Üçüncülüğü ise Fransız Antoine Pouguet ve Danimarkalı Jacob Jotgensen paylaştı. Turnuva 12 yıl aradan sonra ilk kez Türkiye’de düzenlendi.
*
A Milli Kadın futbol takımızın Antalya kampı sona erdi. A Milli Kadın Futbol Takımı; son hazırlık maçında Romanya ile karşı karşıya geldi. Manavgat Stadı’nda oynanan maçı Ay-Yıldızlı ekibimiz 54’üncü dakikada Sejde Aylin Abrahammson’un golüyle 1-0 kazandı.
*
İngiltere Championship ekibi Hull City, milli maçlar nedeniyle ara verilecek zamanda Antalya’da kamp yapacağını duyurdu. Takımın 18-23 Mart tarihleri arasında gerçekleşecek kampında özel bir hazırlık maçı da yapılacak. Ayrıca, 100 Hull Cityli taraftar da özel uçak ile Antalya’ya gelerek takımlarının antrenmanlarını izleme fırsatı bulacak

YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.